brain, think, human
Új felfedezések a memóriavesztésről

Úgy tűnik, hogy a memóriája halványul? Mit tehet a memóriavesztés megállítása érdekében? Kegyetlen tudományos tény, hogy agyunk 40 éves korunk után elkezd lelassulni, és elkerülhetetlenül elkezdődik valamilyen mértékű memóriavesztés. Valójában a 65 év felettiek akár 17 százalékánál is előfordulhat valamilyen enyhe kognitív zavar, például időnként nehézségek a koncentrációval, a helyes szó megtalálásával, a fókuszálással és azzal, hogy emlékszünk, hová tettük a slusszkulcsot! 

A mogorva, szerencsétlen vagy szorongó érzés epizódjai rendkívül gyakoriak a középkorú embereknél is. A sajnálatos igazság az, hogy az „enyhe kognitív zavar” kritériumainak megfelelő betegek 6-15 százalékánál végül teljes demencia alakul ki. Ijesztő elfogadni, hogy az öregedés a kognitív gondolkodás és az emlékezőképesség elvesztésével jár.  

Mi okozza az agyködöt?

Az agy a vegyi anyagok összetett szimfóniájára támaszkodik, hogy stabilan tartsa a hangulatot és megfelelően működjön. Ha ez az egyensúly megbomlik, depresszióssá válhat, képtelen lehet aludni, és túlságosan szorongóvá válhat ahhoz, hogy megfelelően tudjon koncentrálni. 

Ha rosszul étkezik, nem mozog vagy nem alszik eleget, túl sokat foglalkozik a közösségi médiával és a tévével, vagy túl sok a stressz, és általában túl kevés a szabadidő, akkor szinte biztosan destabilizálja három kulcsfontosságú agyi vegyi anyag szintjét: 

  • A szerotonin segít nyugodtnak, optimistának és magabiztosnak érezni magunkat.
  • A dopamin felelős azért, hogy izgatottnak, motiváltnak és energikusnak érezzük magunkat.
  • A kortizol, a stresszhormon segít felpörgetni az energiádat, amikor szükséged van rá.

Vegye kezébe az agyi egészségét

Az agyi ködöt okozó tényezők közül ma már sok mindent jobban megértünk. Az egyén csökkentheti a kockázatot néhány életmódbeli változtatással. Az új kutatások szerint az agyköd visszafordítható. Az, ahogyan eszünk, alszunk, dolgozunk és élünk, nagy hatással van tanulási képességünkre és az információmegőrzési képességünkre.

Az omega-3-ak helyreállíthatják a memóriavesztést és az agyműködést

A legújabb felfedezések egyike, hogy az Omega-3 zsírsavak a legjobb zsírok, amelyeket be kell építeni az étrendbe. Valójában az agy és a gerincvelő neuronjainak membránjai omega-3 zsírsavakból állnak. Az omega-3 zsírsavakról kimutatták, hogy csökkentik a gyulladást, amelyről ma már tudjuk, hogy kulcsfontosságú a depresszió elhárításában, az éleslátás megőrzésében, valamint a stressz és a szorongás kezelésében. 

Akár két hét alatt is kezébe veheti az agya egészségét, ha eltávolítja a blokkokat, amelyek megakasztják, és megadja az agyának a hatékony működéshez szükséges anyagokat. Tanulmányok azt mutatják, hogy az omega-3-ak rendszeres bevitelével a memóriavesztés egy része helyreállítható.

Ezen eredmények fényében az OMEGA+++ beépítése a napi étrendbe és a heti háromszori halfogyasztás hatékony és egyszerű. Az Omega-3 zsírsavak a legjobb zsírok az agy számára, mivel megakadályozzák a gyulladást, ami a kognitív funkciók kulcsa, és kivédik a depressziót, a stresszt és a szorongást.

Tanulmányok kimutatták, hogy hat hónapos halolaj-kiegészítés elegendő volt a beszédkészség javításához. Tegye az OMEGA+++-t a napi étrend részévé, és észre fogja venni az életmódja javulását. Nemcsak az egész teste fog jobban működni, de valódi különbséget érezhet az agyi teljesítményében is!

További cikkek

selective focus photography of white clustered flowers on left human hand
Növekedési faktorok – a bőrápolás jövője
blood, cells, red
Öregedő artériák: Gránátalma megakadályozhatja a plakkok felhalmozódását
Bowl of Cooked Foods Beside Spoon
Egészséges reggeli a DIGESTIVE+++ segítségével
a heart shaped neon sign in the dark
K2-vitamin – a hiányzó darab, amely veszélyeztetheti a szívét
Translate »