diabetes, blood sugar, diabetic
Hogyan szabályozhatja a vércukorszintjét

Különböző tényezők játszanak szerepet, amikor összehasonlítjuk az anyagcsere sebességét a saját étrendjüket elkészítő egyéneknél. Például az a személy, aki hajlamos több rostos ételt fogyasztani az étrendjében – például teljes kiőrlésű gabonaféléket, gyümölcsöket és zöldségeket -, lelassítja a cukor véráramba jutásának sebességét. Ez a glikémiás indexhez kapcsolódik.

Mi a glikémiás index

A glikémiás index egy olyan mérőszám, amelyet az élelmiszereknek adnak meg, hogy jelezze, milyen gyorsan alakulnak cukorrá az emésztés után. A glikémiás index (GI) a szénhidrátok rangsorolása egy 0-tól 100-ig terjedő skálán aszerint, hogy milyen mértékben emelik meg a vércukorszintet az étkezés után. 

A magas GI-vel rendelkező élelmiszerek azok, amelyek gyorsan emésztődnek és felszívódnak, és a vércukorszint jelentős ingadozását eredményezik. Az alacsony GI-jű élelmiszerek lassú emésztésük és felszívódásuk révén fokozatosan emelkedik a vércukor- és inzulinszint, és bizonyítottan előnyösek az egészségre nézve. 

Az alacsony GI-értékű diéta bizonyítottan javítja mind a glükóz-, mind a lipidszintet a cukorbetegeknél (1-es és 2-es típusú). Előnyösek a testsúlykontroll szempontjából, mivel segítenek az étvágy szabályozásában és az éhségérzet késleltetésében. Az alacsony GI-jű étrendek csökkentik az inzulinszintet és az inzulinrezisztenciát is. 

Például a fehér kenyér, a fehér rizs, a tészta és a burgonya étkezés után gyorsan vércukorrá (cukor) alakul. Ezeknek az élelmiszereknek a glikémiás indexe nagyobb szám, mint azoknak az élelmiszereknek, amelyeknek hosszabb időbe telik, amíg cukorrá alakulnak. A barna rizsnek, a teljes kiőrlésű termékeknek és a cukkininek például alacsonyabb a glikémiás indexe, ezért nem emelik meg vagy „szúrják ki” olyan gyorsan a vércukorszintet. 

A cukortartalom, az, hogy milyen gyorsan kerül a véráramba és milyen koncentrációban kering a szervezetben, káros hatással lehet a szem, az agy, a vese, a máj és más szervrendszerek ereire. A magas keringő glükózszint mellékhatásai olyan káros melléktermékeket hoznak létre, amelyek súlyosan károsítják a szervezetet. 

6 módja annak, hogy egyenletes legyen a vércukorszinted

A glikémiás index alapján minél alacsonyabbak a számok, annál lassabban alakul az élelmiszer cukorrá. A „lassú cukrok” normális szinten tartják a vércukorszintet, és normális inzulinszint segítségével megfelelően fel tudnak szívódni a sejtek. Íme néhány módszer, amely segít egyenletesen tartani a vércukorszintet:

 1. Fogyasszon olyan ételeket, amelyeknek alacsonyabb a glikémiás száma. Keressen egy jó hírű forrásból származó glikémiás index táblázatot, és tanulmányozza azt.
 2. Egyél fehérjéket és jó zsírokat. Ezek másképp dolgoznak fel, és nem alakulnak át gyorscukorrá.
 3. Fogyasszon rosttartalmú ételeket. A rostok lelassítják a cukor felszabadulását a tápcsatornában. Fontolja meg, hogy minden étkezéshez adjon salátát. Fogyasszon egész gyümölcsöt gyümölcslé fogyasztása helyett.
 4. Próbálja ki a teljes kiőrlésű kenyereket és a teljes kiőrlésű tésztákat a fehér kenyér és a hagyományos tészta helyett. Fogyasszon barna rizst fehér helyett.
 5. Figyelmesen olvassa el a címkéket a rejtett cukor és fruktóz grammok tekintetében. Korlátozza vagy zárja ki az olyan cukros italokat, mint a kóla, a limonádé, egyes sportitalok és az édesített tea.
 6. Illessze be a testmozgást az életmódjába (séta, úszás, jóga, tánc, sport stb.). 

Segíthet a LAMININE a vércukorszint szabályozásában?

Egy nemrégiben végzett kísérleti vizsgálat kimutatta (bár az eredmények nem meggyőzőek), hogy a LAMININE segíthet a normál, egészséges vércukorszint fenntartásában. 

A magas normális vércukorszintű résztvevők 12 héten keresztül napi kétszer egy Laminine kapszulával kiegészítve, egyszer reggel és egyszer este, statisztikai szignifikanciát mutattak a vércukorszint csökkenésében (n=4). 

9 előnye a DIGESTIVE++-nak

A DIGESTIVE+++ prebiotikumokat tartalmaz (rövid láncú fruktooligoszacharidok, csicsóka, pitypanglevél és yacon gyökér). A valódi prebiotikum olyan növényi anyag, amely nem könnyen emészthető, és eljut az alsó gyomor-bél traktusba és a vastagbélbe, hogy az ottani hasznos mikrobióta táplálását és kolonizációját segítse. Ezek ma már számos élettani funkció pozitív változásával korrelálnak:

 1. A prebiotikumok pozitív hatást mutattak ki a kalcium felszívódására serdülőknél, és javítják a kalcium hasznosulását, ami a csont ásványi sűrűségének növekedésével jár a posztmenopauzában lévő nőknél.
 2. A humán vizsgálatokból származó legújabb adatok azt mutatják, hogy a prebiotikumok az energia homeosztázis, a jóllakottság szabályozása és a testtömeg kezelése terén mutatnak tulajdonságokat.
 3. A bél mikrobióta összetétele hozzájárulhat a túlsúlyhoz, a vércukorszint szabályozásához és az elhízáshoz kapcsolódó anyagcsere-folyamatok szabályozásához.
 4. A prebiotikumok fogyasztásakor a bél mikrobióta összetétele megváltozik, és bifidobaktériumokat, egy nagyon hasznos bélmikrobát tartalmaz.
 5. A prebiotikumok fogyasztása pozitív korrelációt mutatott a széklet minőségének, pH-egyensúlyának és gyakoriságának javulásával.
 6. A gasztroenteritisz és a fertőzések lehetséges csökkent kockázatának összefüggése van.
 7. Javul az általános jólét.
 8. Csökken az allergiás tünetek, például az ekcéma előfordulása.
 9. A bél mikrobióta összetételének negatív változását klasszikusan az enyhe bélgyulladás és az irritált bél egyik tényezőjének tekintik.

A DIGESTIVE+++ számos előnye miatt javasoljuk, hogy a DIGESTIVE+++-t vegye be a napi étrendjébe úgy, hogy naponta egyszer vagy kétszer egy lágy kapszulát étkezés közben fogyaszt. Tudjon meg többet termékünkről weboldalunkon.

További cikkek

White Ceramic Sculpture With Black Face Mask
1,3 millió amerikai felnőtt tapasztalja az autoimmun gyulladást
Bowl of Cooked Foods Beside Spoon
Egészséges reggeli a DIGESTIVE+++ segítségével
Crop man counting dollar banknotes
Javíthatja egészségét vagyonának növelésével
Close-up Photo of Woman with Her Eyes Closed Holding Her Forehead
Küzdjön a stressz ellen és erősítse egészségét
Translate »