a bunch of purple balls are in the air
Az egészségtelen bél depresszióhoz és súlygyarapodáshoz vezethet

A béle bonyolultabb, és jobban befolyásolja az általános egészségi állapotát, mint gondolná. Tudtad, hogy naponta körülbelül 70 millió ember szenved valamilyen emésztési problémától? Ha küzd a bél egészségével, elengedhetetlen, hogy proaktív legyen ezeknek a problémáknak a megoldásában. Vizsgáljuk meg, miért összetettebb a belek, mint gondolnád, hogyan befolyásolja a rossz bélegészség a mentális egészségedet és a súlyodat, a leggyakoribb problémák közül néhányat, és hogyan javíthatod a bél egészségét 2022-ben.

A megérzéseid összetettebbek, mint gondolnád

Az elmúlt két évtizedben számos tanulmány megkérdőjelezte azt a közhiedelmet, hogy a bélünk nem más, mint egy hely, ahol az étel átjuthat, felszívódhat, majd kiikhat. Kiderült, hogy a beleink sokkal jelentősebb szerepet játszanak egészségünkben, mint gondolnánk. Valójában a bélünk az, ahol több száz különböző baktériumfaj él. A bélben lévő minden különféle baktériumnak megvan a maga egyedi szerepe, amely hatással van az egészség bizonyos aspektusaira.

Ezen mikroorganizmusok közül sokan előnyösek és szükségesek az egészséges testhez. Dr. E. M. Quigley tanulmánya  szerint a jó baktériumok széles skálája pozitívan befolyásolhatja immunrendszerét, érzelmi jólétét, súlyát és egyebeket. Ha a béled jelentősen befolyásolhatja az egészségedet, érdemes lehet többet átgondolni, hogy mely ételeket és kiegészítőket táplálod.

Boldog bél = jobb mentális egészség

Nem látod, de idegek milliói kötik össze fizikailag az agyadat és a bélrendszeredet. Ez a fizikai kapcsolat megnehezíti a belek mentális egészségre gyakorolt hatásának megtagadását. Az előző bekezdésben rámutattunk arra, hogy a bél tele van több száz különböző baktériumfajjal. Bizonyos baktériumfajok, amelyek segítenek az agyban vegyi anyagok előállításában (mint például a szerotonin), elsősorban a bélben találhatók meg.

Ha jobb mentális egészséget és élesebb agyat szeretne tapasztalni, segíthet, ha a bél egészségének tetején marad.

A súlyproblémákhoz kapcsolódó bélbaktériumok

Az egészséges testsúly fenntartásának képessége drámaian befolyásolja, hogy a baktériumok mennyire változatosak a bélben. Egy tanulmány megmutatja, hogy a bélben lévő baktériumok sokfélesége hogyan befolyásolja másképp az ikrek súlyát. Felfedezték, hogy az egyik iker elhízása a bélbaktériumok sokféleségének hiányának tulajdonítható. Az elhízott ikernek nem volt bélbaktérium-sokfélesége a társaikhoz képest.

A baktériumoknak a különböző élelmiszerek emésztésére gyakorolt hatása a fogyáshoz vagy a nyereséghez kötődik. A kutatók úgy vélik, hogy kapcsolat van az agyalapi mirigy, az étvágyat érzékelő hormon és a bélbaktériumok között. A tudósok jelenleg tanulmányokat végeznek, amelyek azt vizsgálják, hogy a bélbaktériumok egészségtelen egyensúlya hogyan okozhatja az agyát arra a gondolatra, hogy ételre van szüksége. A bélbaktériumaink mélyebb megértése, az emésztésre gyakorolt hatásuk és a különböző hormonokkal való kölcsönhatásuk jobbá teszi képességünket a testsúlyhoz kapcsolódó egészségügyi kihívások kezelésére.

Az egészségtelen bél 4 gyakori jele

Az élet mindennapi stresszei befolyásolják a stressz szintjét, a megfelelő pihenés képességét és az elfogyasztott ételekkel kapcsolatos döntéseit. Ha nem ellenőrzik, a magas stressz-szint, az alváshiány és a rossz étrend mind negatívan befolyásolhatják a bél egészségét. Íme néhány jel, amely a bél rossz egészségi állapotára utalhat, és amelyekkel tisztában kell lennie:

 • Gyomorpanaszok: a gáz, a puffadás, a székrekedés, a hasmenés és a gyomorégés mind az egészségtelen bél jelei.
 • Nem szándékos súlyváltozások: a fogyás vagy fogyás az étrend vagy a testmozgási szokások megváltoztatása nélkül egészségtelen bélre utalhat.
 • Alvászavarok vagy állandó fáradtság: Mivel a szervezet szerotoninjának nagy része a bélben termelődik, az egészségtelen bél hozzájárulhat az álmatlansághoz vagy a rossz alváshoz.
 • Bőrirritáció: a rossz étrend által okozott bélgyulladás a specifikus fehérjék fokozott „szivárgását” okozhatja a szervezetbe. Ez olyan bőrbetegségekhez vezethet, mint az ekcéma.
 • Ha túl stresszes, állandóan túlfáradt és rossz étrendet tart fenn, akkor valószínű, hogy jelentős károkat okoz a bélrendszerében.

Az érzéseidtől függetlenül ma prioritásnak kell lennie a béled gondozásának. Lényegesebb kihívás a bélhez kapcsolódó egészségügyi probléma megoldása, mint annak megakadályozása.

10 étel a jobb bélegészségért

Az étrend kritikus szerepet játszik a bél egészségében. Bélbarát ételek és kiegészítők hozzáadása az étrendhez csökkenti a bélnel kapcsolatos betegségek, például a gyomorégés, a savas reflux, az irritábilis bél szindróma és a szivárgó bél szindróma változásait. Tartsa szem előtt a következő ételeket, amikor olyan ételeket keres, amelyek aktívan elősegítik a hasznos baktériumok növekedését a bélben:

 • Hüvelyesek
 • Bab
 • Borsó
 • Zab
 • Banán
 • Bogyók
 • Spárga
 • Póréhagyma
 • Fokhagyma
 • Hagyma

Amellett, hogy több bélbarát ételt fogyaszt, konzultáljon egészségügyi szolgáltatójával a prebiotikumok, probiotikumok és enzimek táplálkozási támogatás céljából történő szedésének előnyeiről. A probiotikumok jó bélbaktériumok, amelyek segítenek megakadályozni a káros baktériumok szaporodását. A prebiotikumok a bélben lévő jó baktériumok táplálékai.

A probiotikumok és a prebiotikumok együttes használata növeli a jó baktériumokat, ami javítja az emésztőrendszer és a vastagbél bélését, javítva a bél általános egészségét. Az emésztőenzimek segítenek a szervezetnek lebontani a fehérjéket, szénhidrátokat, laktózt (tejcukrot) és zsírokat, hogy maximalizálják azok előnyeit. Ez támogatja a hatékonyabb eltávolítást és a kevesebb puffadást is.

Add hozzá az DIGESTIVE+++ -ot az egészségesebb bélért

A LifePharm táplálékkiegészítői közé tartozik  azDIGESTIVE+++,, egy kiváló minőségű és stabil probiotikus, prebiotikus és enzimkeverék. Ez a kiegészítés ötvözi a három világ legjobbjait a bél táplálkozási támogatása tekintetében.
Ezt a kiegészítést úgy tervezték, hogy biztosítsa, hogy a bél mindent megkapjon, amire szüksége van az egészséges környezet fenntartásához.

A kiváló minőségű probiotikus, prebiotikus vagy emésztőenzim szedése jelentős első lépés a helyes irányba a jobb bélegészség érdekében. Ha mindhármat belefoglalja étrendjébe, átfogó megoldást hoz létre, hogy kielégítse a bél egészségügyi szükségleteit.
DIGESTIVE+++  hatékony táplálékkiegészítő a bél számára, mert az összetevőket kézzel válogatják össze, hogy együtt működjenek az optimális hatékonyság érdekében.

Tedd a jobb bélegészséget az #1 céloddá

Amikor hosszú és egészséges életet kell élni, Benjamin Franklin mondta a legjobban:
„Egy uncia megelőzés megér egy kiló gyógyítást.”

Ha a jó egészség megőrzéséről van szó, hatékonyabb megelőzni a problémát, mint kijavítani. Egy gyors Google-keresés feltárja a tudományos kutatások és tanulmányok egyre növekvő bizonyítékait, amelyek arra a következtetésre jutnak, hogy az egészséges bél segíthet csökkenteni számos betegség előfordulását, javíthatja az általános egészségi állapotot és növelheti élettartamát.

Az új év kezdetével most nagyszerű alkalom új, bélbarát egészségügyi szokások kialakítására. Ma adjon hozzá egy új ételt, amely jót tesz a bélének, az élelmiszerboltok listájára. És tegye prioritássá, hogy végezzen kutatást, és konzultáljon egy egészségügyi szakemberrel azokról a kiegészítőkről, amelyeket a bélben lévő hasznos baktériumok növekedésének elősegítésére szedhet.

Az egészséges életmóddal kapcsolatos információkért kérjük, látogasson el weboldalunkraa shop.lifepharm.com címen .

További cikkek

Crop sportsperson resting after training on lawn
LAMININE és OMEGA+++ – Kettős megoldás az ízületi fájdalmak ellen
Hogyan hat az omega-3 az egész testedre (a tudomány által bizonyított)
brown and white mushroom in close up photography
A pulykafarok gomba erősíti az immunrendszert
desperate, think, stressed out
Stresszes és szorongó? Lehet, hogy a beleid mondanak neked valamit.
Translate »