Bowl of Cooked Foods Beside Spoon
Egészséges reggeli a DIGESTIVE+++ segítségével

A prebiotikumok és probiotikumok a tudományos szakirodalomban figyelemre méltó figyelmet kaptak, mivel fontos szerepet játszanak a gyomor-bélrendszer egészségének támogatásában. A kutatók azonban világszerte tanulmányozzák a mikrobiomot, és jelzik, hogy az is támogatja a gyomor-bélrendszer egészségét. 

A LifePharm tudósai élen jártak ebben a kutatásban és a DIGESTIVE+++ étrend-kiegészítő készítmény megalkotásakor, mivel mindkét összetevőt, valamint az emésztőenzimek teljes skáláját tartalmazta. Sok probiotikus és prebiotikus termék nem tartalmaz emésztőenzimeket, pedig ezek nagyon fontosak az egész emésztési folyamat szempontjából.

Miért fontosak az emésztőenzimek?

A hasnyálmirigy egy kis mirigyes szerv, amely nagyon közel van a gyomorhoz, és emésztőenzimeket termel, amelyek a gyomorsavval együtt működnek. Ezek az emésztőenzimek a hasnyálmirigyből választódnak ki a gyomorba. A következők történnek onnan:

 • A táplálékrészecskéket a legkisebb molekulákra bontják, hogy a vékonybél nyálkahártyáján keresztül felszívódhassanak.
 • A vékonybél nyálkahártyája nagyon vékony (csak egy sejtrétegből áll).
 • Miután a tápanyagok a legkisebb molekulaméretükben bejutnak a bélrendszer sejtbélésébe, átjutnak a véráramba.
 • A vékony- és vastagbél rendelkezik a legbonyolultabb érrendszerrel, így a tápanyagokat a bélcsatornán való áthaladás után az egész szervezetben el tudják szállítani.

Az enzimek 5 típusa

A fehérjéket emésztő enzimeket „proteázoknak” nevezik. A nagyobb fehérjéket kifejezetten kisebb fehérjékre, úgynevezett „peptidekre” bontják. A peptidek ezután önálló aminosavakká alakulnak, így azok felszívódhatnak az emésztőbélnyálkahártyán keresztül. A fehérjék szükségesek az izomépítéshez és az új sejtek szaporodásához, amikor eljön az idő, hogy kicserélődjenek. Az immunsejtek milliói naponta újratermelődnek, hogy lépést tartsanak az idegen betolakodók elleni küzdelemmel.

Íme öt további tény az enzimekkel és az általuk lebontott élelmiszerekkel kapcsolatban.

 1. A szénhidrátokat emésztő enzimeket „szénhidrázoknak” nevezik. Ezek bontják le a nagy, cukortartalmú molekulákat, az úgynevezett poliszacharidokat kisebb cukrokká, amelyek átjutnak a tápcsatorna bélésén. A cukrok fontosak a sejtenergia, az agyi energia, az izomenergia szempontjából, és olyan szerkezeti anyagok is, amelyek segítenek más molekulák felépítésében.
 2. Az enzimek emésztetlen rostokat is megemésztenek vagy fellazítanak. Egyes növényi rostok vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak, amelyek e folyamat során felszabadulnak.
 3. A zsírokat (lipideket) szintén „lipázoknak” nevezett enzimek emésztik. A zsírok nagy molekulák, és kisebb egységekre kell bontani őket, hogy asszimilálódni tudjanak, és segítsenek a sejtmembránok felépítésében, beleértve az ideg- és agysejtek hosszú membránjait is.
 4. A laktáz az az enzim, amely segít a tejcukor lebontásában. Egyes emberek szervezetében nem termelődik ez az enzim, vagy csak kis mennyiségben, amit „laktózérzékenységnek” neveznek.
 5. A teljes emésztés támogatásához enzimekre van szükség. A hasnyálmirigy nagyon elfoglalt szerv, mivel minden étkezéskor rengeteg enzimet és inzulint kell előállítania, hogy a szervezet meg tudja emészteni az ételeket. Az öregedés, a stressz, a fizikai aktivitás és a szervezet bizonyos egészségtelen vagy megterhelő helyzetei megterhelhetik a májat és a hasnyálmirigyet. Ilyen körülmények között kevesebb emésztőenzim termelődhet.

Egészséges zabpehely recept a DIGESTIVE+++-val

A LifePharm úgy döntött, hogy emésztőenzimeket ad a DIGESTIVE+++ formulához, hogy segítsen optimálisan feldolgozni az elfogyasztott ételeket. A DIGESTIVE+++ segíti az emésztőrendszer fejlődését, és optimalizálja a tápanyagok asszimilációját és felszívódását.

Szükséges anyagok:

 • Körülbelül ½ csésze gyorsfőző zabpehely (egyperces zab)
 • Kb. ½ csésze forró víz (nagyon langyosra hűtve)
 • 2 evőkanál a méréshez
 • 2 kanál a keveréshez
 • 2 átlátszó tál vagy csésze
 • 1 kapszula DIGESTIVE+++ (új kapszula)

Elkészítés:

 1. Egy tiszta tálban/csészében adjunk hozzá két evőkanál zabpelyhet és két evőkanál forró vizet… A vizet felforralhatjuk vagy felmelegíthetjük a mikrohullámú sütőben. 
 2. Ismételje meg ezeket az utasításokat a második tállal. A két tálnak azonosnak kell lennie az étel- és folyadéktartalom tekintetében. 
 3. Keverje addig, amíg a zabpehely szép nedves nem lesz. Hagyjon egy-két percet, hogy a tartalom langyosra, de nem forróra hűljön, mielőtt hozzáadná a DIGESTIVE+++ kapszula tartalmát.
 4. Nyisson ki egy kapszulát a DIGESTIVE+++ burkolatból, és szórja bele a kevert zabpelyhet tartalmazó tálak egyikébe. (A második tálba ne tegyen DIGESTIVE+++-t). 
 5. Várjon körülbelül két percet, és időnként keverje meg a zabpelyhet mindkét tálban külön kanállal, hogy az egyik keverék ne szennyeződjön a másikkal.
 6. További két perc elteltével észre fogja venni, hogy a DIGESTIVE+++ terméket tartalmazó zabpehelykeverék krémesebb lesz, míg a DIGESTIVE+++ termék nélküli zabpehelykeverék sokkal szárazabb és csomósabb. Azt látja, hogy a DIGESTIVE+++ terméket tartalmazó zabpehelykeverék elkezdi a tápanyagok nagy részecskéit kisebb részecskékre bontani.

További cikkek

woman in black long sleeve shirt covering her face with her hands
Minden LifePharm erőforrás stresszoldó hatású
Clear Milk Glass
Hogyan lehet javítani a bélrendszer egészségét, ha laktózérzékeny vagy?
A LifePharm LAMIDERM APEX-je elnyerte a Monde Selection által odaítélt legjobb minőségű díjat, amelyet az európai élelmiszer-Nobel-díjnak neveznek
a man with a white beard and mustache wearing a hat
Hogyan lehet javítani az agy egészségét a hosszabb élet érdekében
Translate »