woman holding stomach
Tanulmány: A kiegészítők javítják a fogantatási arányokat a fogantatással küzdő párok számára

A meddőség nehéz és érzelmi élmény lehet a párok számára. A párok veszteségérzetet érezhetnek, különösen, ha már régóta próbálnak gyermeket vállalni, és gyászolhatják a terhesség, a szülés és a szülőség megtapasztalásának lehetőségének hiányát.

Ebben a cikkben először megvitatjuk, hogy mi a meddőség, különös tekintettel a férfi meddőségre, annak hatásaira, a szokásos kezelési eljárásokra, valamint az egyes eljárások előnyeire és hátrányaira. A cikk azt vizsgálja, hogy a laminin és az OMEGA+++ kiegészítők hogyan segíthetnek a meddőség tüneteivel küzdő férfi betegeknek egy tanulmány szerint.

Férfi meddőség és annak okai

A meddőséget a Betegségmegelőzési és Megelőzési Központok (CDC) úgy határozzák meg, mint egy pár fogamzásképtelenségét annak ellenére, hogy legalább egy évig gyakori közösülést folytatnak fogamzásgátló használat nélkül. A meddőség világszerte a párok körülbelül 8–12% -át érinti, és mind a férfiakat, mind a nőket érintheti. Az esetek mintegy 40% -ában a meddőséget kizárólag férfi tényezők okozzák. Az Egyesült Államokban a 25 és 34 év közötti 100 000 férfi közül körülbelül 126 férfi meddőségi szolgáltatásokat keres, ami a szolgáltatások legmagasabb kihasználtságát jelenti minden korosztályban, ezt követik a 35 és 44 év közötti férfiak, 100 000 férfiból 83.

A férfi meddőséget külsőleg környezeti tényezők vagy belsőleg anatómiai, hormonális vagy genetikai tényezők okozhatják. A környezeti tényezők, hogy csak néhányat említsünk, magukban foglalják a túlmelegedést, amikor a szűk ruházat viselése vagy a herezacskó hőmérsékletét emelő tevékenységek (például pezsgőfürdő használata vagy hosszan tartó ülés) befolyásolhatják a spermiumok termelését és működését. A pszichológiai stressz, különösen a hosszan tartó stressz, befolyásolhatja a tesztoszteronszintet és csökkentheti a spermiumok számát. A kábítószerrel való visszaélés és az alkoholfogyasztás szintén jelentősen összefügg a férfiak termékenységi problémáival, különféle tüneteket okozva, mint például az alacsony spermaszám és a spermiumok rendellenes alakja és mozgékonysága.

A belső tényezők esetében az anatómiai okok közé tartoznak a reproduktív betegségek, például a szexuális úton terjedő fertőzések, a prosztatagyulladás (a prosztata gyulladása) és az orchitis (a herék gyulladása). A meddőségben szerepet játszhatnak a hormonális rendellenességek, mint például a megnövekedett prolaktinszint és az androgén érzéketlenség szindróma, valamint a genetikai rendellenességek, mint például a gének polimorfizmusa és a pontmutációk. Ezen rendellenességek vagy betegségek bármelyike befolyásolhatja a test spermiumtermelését, tárolását és szállítását.

A férfi meddőség szabványai és kezelési eljárásai

Számos kezelési lehetőség áll rendelkezésre a meddőségben szenvedő férfiak számára, a termékenységi problémák mögöttes okától függően. A férfi meddőség néhány gyakori kezelése a következőket tartalmazza.

Életmódbeli változások

Az életmódváltásokat gyakran nemcsak termékenységi előnyeik, hanem általános egészségügyi előnyeik miatt is ajánlják. A betegeknek azt tanácsolhatják, hogy tartsanak rendszeres munka- és pihenési ütemtervet, egészségesen étkezzenek, rendszeresen közösüljenek, és ellenőrizzék és kezeljék őket bármilyen komorbid betegség miatt. A testmozgási rendet úgy kell módosítani, hogy elkerülhető legyen az alsó test szélsőséges stressze és túlmelegedése. A betegeknek azt is tanácsolni lehet, hogy kerüljék a depressziós, szorongó vagy neurotikus érzést, amennyire csak képesek. 

Gyógyszerek

Bizonyos esetekben a gyógyszerek segíthetnek a spermatermelés vagy a mozgékonyság javításában, vagy a hormonális egyensúlyhiány kezelésében, amelyek hozzájárulhatnak a termékenységi problémákhoz. A férfiak meddőségének kezelésére szolgáló gyógyszerek használata lehetővé teszi a beteg számára, hogy megcélozza a termékenységi problémák konkrét mögöttes okait, biztosítja számukra az orális vagy injektálható adagolás kényelmét, és viszonylag gyors és hatékony eredményeket érhet el. A gyógyszereknek azonban lehetséges mellékhatásai is lehetnek, és előfordulhat, hogy nem minden személy számára alkalmasak.

Asszisztált reprodukciós technológiák (ART)

Az ART-k olyan orvosi eljárások, amelyek magukban foglalják a spermiumok és a petesejtek laboratóriumi manipulációját a terhesség előidézése érdekében. Ha más kezelések kudarcot vallottak, az ART-k segíthetnek a termékenységi problémák széles skálájával küzdő pároknak teherbe esni. Az ART-oknak számos hátránya lehet, például a potenciálisan magas költségek és az eljárási invazivitás, amelyek érzelmileg és fizikailag megterhelőek lehetnek a párok számára. Komplikációk, beleértve a többes terhességet is, lehetségesek, ezért előfordulhat, hogy az ART-k nem minden pár számára megfelelőek. 

LAMININE és OMEGA+++ reproduktív kiegészítők férfi meddőséghez

Mivel a fent említett standard eljárásoknak megvannak a maguk előnyei és hátrányai, a férfi reproduktív kiegészítőket lehetséges kezelési módszerként vizsgálták, amely nem invazív, pénzügyileg hozzáférhetőbb, és nem okoz nem kívánt mellékhatásokat. A LifePharm LAMININE és OMEGA+++ két ilyen kiegészítő, és egy nemrégiben lezárult tanulmányban kimutatták, hogy ez a két kiegészítő képes biztosítani azokat a tápanyagokat, amelyek segítik a férfiak termékenységét.

LAMININE és OMEGA+++ és működésük

A LAMININE az őssejtek regenerálódásának kiegészítője, amely szabályozza a szervezet számos génjének aktivitását, hogy támogassa a sejtek differenciálódását, proliferációját és túlélését szinte minden szervrendszerben. Ezek a mechanizmusok csökkentik a test stresszét, és a jó öregedéshez kapcsolódnak. Az OMEGA+++ egy többhatásos kiegészítő, amelynek célja a keringési egészség támogatása és javítása.

A férfi meddőséggel összefüggésben az őssejtek regenerálódása képes lehet pótolni az elveszett spermiumsejteket és helyreállítani a herék sérült szöveteit. A keringési egészség előmozdítása döntő fontosságú az oxigén és a tápanyagok herékbe történő szállítása szempontjából, ahol spermiumok termelődnek. Segít a herék hőmérsékletének szabályozásában és a spermatermelés optimális szintjén tartásában is. Ezek a mechanizmusok együttesen biztosítják a spermiumok jelenlétét az ejakulátumban, növelik azok mennyiségét és mozgékonyságát, és elősegítik normális morfológiájukat.

A LAMININE és OMEGA+++ kiegészítők hatékonysága férfi meddőség esetén

A Tikhomirov és kollégái által végzett placebo-kontrollos vizsgálatban a sikertelen termékenységi kezelésen átesett betegeket a kezelési csoportba és a placebo vagy „cukortabletta” csoportba osztották. A kezelési csoport résztvevői egy LAMININE-t és egy OMEGA+++-t vettek be reggel, majd éjszaka, három hónapon keresztül.

A vizsgálat végén a kezelési csoport résztvevői jobb spermogram eredményeket mutattak a placebo csoporthoz képest, pozitív változásokat észlelve a spermiumok minőségében, életképességében és mozgékonyságában. A kezelési csoport résztvevőinek 20% -a érte el a terhességet. A kiegészítőket a résztvevők jól tolerálták, és nem jelentettek káros mellékhatásokat.

Első lépések a LAMININE és az OMEGA+++ használatában

Beszéljen orvosával, ha úgy gondolja, hogy a reproduktív kiegészítők előnyösek lesznek Önnek. Tudjon meg többet a LAMININE-ról és az OMEGA+++-ról a weboldalunkon még ma.

További cikkek

Close-up View Of Human Skin
Lassítsa le a bőr öregedését a LAMININE és az IMMUNE+++ segítségével
white flower on womans breast
Mit tehetünk a bőr öregedési folyamatának lassítása érdekében?
money, profit, finance
Minél többet osztasz meg, annál többet keresel
a dog and a cat laying in the grass
Hogyan segíthetünk a háziállatoknak egészségesen megmaradni, ahogy öregszenek
Translate »