A stressz kezelése és alacsonyan tartása

Mindazzal, ami mostanában a világban történik, sokan közülünk stresszesek lehetnek. Mivel ez a hónap április, ami egyben a stressztudatosság hónapja is, szerettünk volna segíteni a stressz elleni küzdelemben. a stressz okainak és megoldásainak tudatosításában. A stressz elkerülhetetlen; minden nap körülvesz minket. Az, hogy mi hogyan reagálunk a körülöttünk lévő stresszre, hatással lehet az általános egészségünkre.

A mindennapi stressz csökkentésének néhány módja:

1. Jóga és meditáció gyakorlása

2. A koffein, az alkohol és a nikotin kerülése.

3. Elég alvás

4. Beszélgetés valakivel

5. Szünetet tartva

6. Próbálja ki a LAMININE-t

Jóga és meditáció

A jóga egy test és elme közötti gyakorlat, amely a fizikai pózok, a kontrollált légzés és a meditáció vagy relaxáció kombinációja. Számos tanulmány kimutatta, hogy a jóga segíthet csökkenteni a stresszt és a szorongást, valamint javíthatja a hangulatot és az általános jólétet. (Megjegyzés: Ha bármilyen egészségügyi állapota van, kérjük, konzultáljon egészségügyi szolgáltatójával, mielőtt jógát gyakorolna).  

Koffein, alkohol és nikotin

Sokan fordulnak a koffeinhez, hogy ébren maradjanak, és a nikotinhoz és az alkoholhoz, hogy megnyugodjanak. De mivel a koffein és a nikotin stimulánsok, valójában inkább növelhetik a stressz szintjét, mint csökkenthetik azt. Az alkohol nagy mennyiségben fogyasztva depresszív, kis mennyiségben fogyasztva pedig valójában stimuláns. Az alkohol használata a stressz levezetésére nem hatékony. Cserélje le az alkoholt és a koffeintartalmú italokat vízre, gyógyteákra vagy természetes gyümölcslevekre. Ezek az italok segítenek hidratált maradni, miközben segítenek a szervezetnek jobban megbirkózni a stresszel.


Alvás

Ha nem alszunk eleget, az stresszt okozhat. Fontos, hogy lefekvés előtt a pihenésre összpontosítson, így jobban kipihenheti magát. Kerülje a koffeint esténként, mivel ez megnehezítheti az elalvást, és akár meg is zavarhatja az alvást. Egy meleg fürdő és az olvasás is segíthet ellazulni és fárasztani a szemét lefekvés előtt.

Beszélő

Ahelyett, hogy magadban tartanád a dolgokat, és hagynád, hogy a stressz felgyülemlik benned, próbálj meg beszélni valakivel, akiben megbízhatsz. Ha valakinek elmondja a véleményét arról, hogyan érzi magát, az segíthet kitisztítani a fejét és enyhíteni a stresszt. Ha valaki mással beszélget, és kikéri a véleményét, az segíthet abban is, hogy a problémáit és gondolatait perspektívába helyezze.

Tartson szünetet

Ha úgy érzi, hogy stresszel, tartson egy kis szünetet, hogy pihenjen és újrainduljon. Egy séta a szabadban segíthet kitisztítani az elmédet és oldani a feszültséget. A mély légzés is segíthet a stressz csökkentésében, mert növeli az agy oxigénellátását, hogy serkentse a paraszimpatikus idegrendszert, ami elősegíti a relaxációt. A mélylégzés hatékonyabb, ha a mellkasunk helyett a hasunkon keresztül lélegzünk. Ennek gyakorlására jó módszer, ha egyik kezünket a hasunkra, a másikat pedig a mellkasunkra tesszük. Amikor mély levegőt veszünk, a hasunknak kifelé kell tágulnia, míg a mellkasunk mozdulatlan marad. A hasi légzés gyakorlása a nap folyamán segíthet csökkenteni a szorongást és.

Próbálja ki a LAMININE-t

Amikor stresszesek vagyunk, a szervezetünk egy kortizol nevű stresszhormont szabadít fel. Ha alacsonyan tartjuk a kortizolszintünket, az segít csökkenteni a stresszt. A fenti öt megoldás gyakorlása mellett a megfelelő étrend-kiegészítők szedése is csökkentheti a kortizolszintet. A LifePharm kínál egy LAMININE nevű terméket, amely képes csökkenteni a kortizolszintet. A LAMININE egy tudományos vizsgálat során bebizonyosodott, hogy átlagosan 23,7%-kal csökkenti a kortizolszintet.

További cikkek

brain, think, human
Új felfedezések a memóriavesztésről
dried maple leaves
8 tipp, hogyan lehet egészséges maradni idén ősszel
white sugar cube forming lines
A cukorfogyasztás táplálja a krónikus egészségi állapotokat világszerte
topless woman with black panty
Hogyan segít az Omega+++ a fogyásban?
Translate »