person holding white round ornament
Hogyan lehet megakadályozni a bőr öregedését

A bőr a test legnagyobb szerve, és az első védelmi vonal a környezeti tényezőkkel, például a napsugárzással, a légszennyezéssel, a botlásokkal, az esésekkel és a baktériumokkal szemben. Ahogy a bőr öregszik és veszít rugalmasságából és erejéből, úgy válunk sebezhetőbbé a környezeti tényezőkkel szemben. Rendkívül fontos, hogy szeressük a bőrünket, fektessünk bele, és jól ápoljuk. Ez a cikk bemutatja, hogyan optimalizálhatja bőrápolási rutinját, és megmutatja, hogy ez miért kulcsfontosságú eleme a méltóságteljes öregedésnek.

Van néhány kulcsfontosságú dolog, amit meg kell jegyeznünk, hogy jobban megértsük a bőrt, és hogy miért olyan fontos, hogy vigyázzunk rá. A bőrnek három rétege van: A felhám a legfelső réteg, a bőr a középső réteg, és a hipodermisz az utolsó. 

Az epidermisz az a réteg, ahol a melanin keletkezik, és a bőr színe biztosított. Ez az a külső réteg, amely azonnali védelmet nyújt a környezeti tényezőkkel, például az ultraibolya sugárzással és a baktériumokkal szemben. 

A bőr az a réteg, ahol a kollagén és az elasztin található. A kollagén és az elasztin az, amitől a bőre teltebbnek és támogatottabbnak tűnik. Ebben a második védelmi vonalban találhatók a verejtékmirigyek, az olajmirigyek, a szőrtüszők és az idegvégződések. A dermiszben vannak az érintés- és fájdalomreceptorok; ez az a réteg, amely azért felelős, hogy segítsen nekünk érezni a dolgokat. 

Bár a hipodermisz a legmélyebb réteg, fontos szerepet játszik a test biztonságának megőrzésében. Ez a réteg felelős azért, hogy a test megtartsa a testhőt. A Hypodermis lengéscsillapítóként is működik, hogy segítsen megvédeni a testet a sérülésektől. Ebben a rétegben kollagént és zsírsejteket találunk. 

Egy hatékony bőrápolási rutin segíthet megelőzni a pattanásokat, kezelni a ráncokat, és segíthet megőrizni a bőr legjobb megjelenését. Bőre fiatalosabbnak is fog tűnni, mert ahogy öregszik, a bőr sejtjei lassan újulnak meg, így kevésbé fog fiatalosnak tűnni. A minőségi bőrápolási rutin segíthet eltávolítani az elhalt hámsejteket, így a szervezeted újabb, fiatalabb sejtekkel cseréli ki őket.

Azt is fontos megjegyezni, hogy a megelőzés jobban kezelhető, mint a korrekció, ami azt jelenti, hogy a bőr napi szintű ápolása kevesebb költséggel jár, mint a probléma jövőbeni megoldása.

7 tipp, hogyan optimalizálhatja bőrápolási rutinját

Íme hét tipp, hogyan optimalizálhatja bőrápolási rutinját.

Hidratálás belülről 

A hidratált bőr belülről jön. A felhám felszívja és megtartja a vizet. Bár a párás környezetben való élet segíthet a bőr hidratáltságának megőrzésében, mivel a bőr felszívó képességei miatt, a víz fogyasztása az, ami csodákat tesz a bőrrel! A javasolt napi vízmennyiség megivása kulcsfontosságú az egészséges bőr megőrzéséhez, és a bőrnek a rugalmassága megőrzéséhez szükséges támogatást nyújtja. 

A napi ajánlott vízfogyasztás A megfelelő napi folyadékbevitel férfiak esetében napi 15,5 csésze (125 uncia), nők esetében napi 11,5 csésze (91 uncia) folyadék.

Ezek az ajánlások magukban foglalják a vízből, egyéb italokból és ételekből származó folyadékokat. A napi folyadékbevitel körülbelül 20%-a általában ételekből, a többi pedig italokból származik.

Tisztítás és tonizálás naponta

Ahhoz, hogy a bőröd friss maradjon, minden reggel meg kell mosni, hogy tiszta lappal induljon a nap, különösen, ha sminket viselsz. Az arcod alvás közben összegyűjti a baktériumokat; nem akarod, hogy a smink alatt rekedjenek. Este, lefekvés előtt pedig mosd le a napot. 

A nap folyamán az arcodat baktériumok, szennyező anyagok, olaj, szennyeződések és elhalt bőrdarabok lepik el. Ismétlem, a nap végén meg kell mosnod az arcodat, ha sminket viselsz, mert különben az összes környezeti tényező, amellyel a nap folyamán szembesültél, csak ül a bőrödön. Ha esténként nem mosod le teljesen, ez pattanásokhoz, ráncokhoz és bőrirritációhoz vezethet. 

Vigye a tisztítást a következő szintre egy tonik hozzáadásával. A tonik a második lépés, amely eltávolítja a tisztítószerrel el nem távolított szennyeződéseket. A tonerek segítik a bőrt a hidratálók és szérumok felszívódásában is. 

Alkalmazza a szérumokat 

Miután bőrét frissen tonizálta, a következő lépés a szérum felvitele. A LAMIDERM APEX az első szabadalmaztatott bőrsejt-regeneráló szérum a piacon, amely tojás bioaktív növekedési faktorokat tartalmaz. Ez az összetevő tudományosan bizonyítottan növeli a kollagén, elasztin és fibronectin termelését az emberi bőrsejtekben, mindössze három nap alatt. Ez a szérum csökkenti a sötét foltokat, világosítja a bőr tónusát, segít a bőr helyreállításában és védi azt a szennyeződésektől.

Hámlasztás

A hámlasztás elengedhetetlen az elhalt hámsejtek eltávolításához az arcról. Ezt a létfontosságú lépést nem kell naponta elvégezni, mivel bőrtípustól függően csak hetente néhányszor kell elvégezni. A hámlasztás történhet kémiailag vagy kézzel. A kémiai hámlasztás történhet BHA (béta-hidroxisav) és AHA (alfa-hidroxisav) tartalmú termékek használatával. A BHA-k mélyen behatolnak a pórusokba, és segítenek eltávolítani az elhalt hámsejteket. Míg az AHA-k a bőr felszínén dolgoznak, hogy lehámozzák a régi és elhalt bőrszöveteket, hogy az új, egészséges bőrsejtek átvehessék a helyüket. 

A kémiai hámlasztás egy másik módja, amikor egy szemcsés állagú termékkel masszírozza el az elhalt hámsejteket, a szennyeződéseket és a felesleges olajat. 

A kézi hámlasztás olyan eszközökkel történik, mint a bőrgyaluláshoz használt penge, súrolókefe, vagy akár egy mosogatórongy, ha érzékeny a bőre. A hámlasztás után a bőr érzése tagadhatatlanul sima. Ebben az esetben azonban a kevesebb tényleg több. A bőr túlzott hámlasztása irritációhoz, szárazsághoz és elszíneződéshez vezethet. Az arcot csak akkor szabad hámlasztani, amikor arra szükség van. 

Hidratáljon

Ez a látszólag egyszerű lépés kicsi, de hatalmas. A hidratálással a bőröd kívülről kapja meg azt a nagy korty vizet. Leggyakrabban arckrémeket használnak; azonban más helyi hatóanyagok, például a hialuronsav és az arcolajok is megbízható módszerek a bőr hidratálására. Az olajra hajlamos bőrűek néha attól tartanak, hogy ha több nedvességet adnak az arcuknak, az zsírossá válik. Vagy fordítva, a száraz bőrűek túlkompenzálják a problémát, és túl sok terméket használnak. Ez az egyik olyan lépés, amikor a bőrödnek megfelelő termék megtalálása és a javasolt mennyiség használata sokat segíthet. Minden bőrtípusnak szüksége van hidratálásra. 

OMNIA – Kollagén hozzáadása az étrendhez

A megfelelő bőrápolás elengedhetetlen a megjelenés egészségének és vitalitásának megteremtéséhez és fenntartásához. De nem elég, amit naponta a bőrödre kensz. Minden, amit elfogyasztasz, negatívan vagy pozitívan visszahat a bőrödre; ezért a megfelelő vitaminok és tápanyagok napi szintű beszerzése biztosítja, hogy a bőröd a lehető legjobban nézzen ki.

25 éves kor körül a szervezet kollagéntermelése csökkenni kezd. A felnőtteknél 40 éves korukra általában meredeken csökken a kollagéntermelés, ami a finom vonalak, a ráncok és az ízületi fájdalmak számának növekedésével figyelhető meg. 

Ez ellen úgy lehet küzdeni, ha kollagént adunk az étrendünkhöz. A kollagén egy olyan fehérje, amely a bőrt teltebbnek és feszesebbnek tartja. Fogyasztható vitaminok, turmixokhoz, teákhoz vagy kávékhoz adott porok formájában, vagy akár péksüteményekbe sütve. A csontleves szintén kiváló kollagénforrás, és többféleképpen is fogyasztható. 

Az OMNIA tengeri kollagént, valamint más, az egészséges és ragyogó bőrhöz szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat és különleges tápanyagokat tartalmaz, mindezt egyetlen kapszulában. Három fő összetevőt tartalmaz, amelyek bizonyítottan folyamatosan fiatalítják a bőr egészségét az öregedés során: a tojás bioaktív növekedési faktorokat, a szuperélelmiszer Spirulinát és a vörös lóhere virágának gyógynövény kivonatát. 

Ezenkívül az OMNIA három erőteljes összetevő-komplexet tartalmaz, amelyek ásványi anyagokból, kollagénből és természetes hidratálókból állnak, hogy javítsák a bőrszövet szerkezetét, működését és megjelenését: Rejuvenation Complex, Super Vitamin B Complex, valamint Antioxidáns és növényi keverék. Az OMNIA formulája nemcsak a bőr egészséges állapotát támogatja, hanem erősíti és javítja a haj és a körmök megjelenését is. 

Látogasson el a shop.lifepharm.com weboldalra, hogy még ma beszerezze az OMNIA-t !

Arcpakolások és arcmaszkok 

Az arckezelés olyan erőforrás, amely a következő szintre emelheti bőrápolási rutinját. Otthon vagy szalonban is elvégezheti őket egy engedéllyel rendelkező kozmetikus. Az otthoni arckezelésekhez olyan eszközöket vásárolhat, mint az arcgőzölő, az arcmasszírozó, a jáde henger, sőt még arcmaszkok vagy lepedőmaszkok is. A barkácsolt arcápolás költségbarát módja lehet annak, hogy teljesen az Ön igényeire szabott arcpakolást kapjon.

Ha elmegy egy szalonba, és szakemberrel csináltatja meg az arcpakolást, az drága lehet, viszont célzottabb megoldásokat és az arcápolási kezelések széles választékát kínálják. Egy másik előnye annak, ha egy szakembertől kap arcpakolást, hogy konkrét iránymutatásokat és ajánlásokat tudnak adni a kezelésekre és a bőrtípusának megfelelő termékekre vonatkozóan. Bármelyiket is választja, az arcpakolás egyszerű módja annak, hogy feldobja bőrápolási rutinját. 

Viseljünk naptejet naponta 

Most, hogy hidratáltál, tisztítottál, tonizáltál, hámlasztottál, hidratáltál, kollagént vettél be, és még néhány otthoni arckezelést is végeztél, következik a legfontosabb lépés, hogy megvédd a bőröd. Naponta naptejet alkalmazni. A nap annyira megviseli az arcbőrt, hogy kimeríti azt, és ráncokat, finom vonalakat, napfoltokat, napkárosodást vagy bőrrákot okozhat. A nap UV-sugarai ellensúlyozzák a bőr ápolására fordított időt és erőfeszítést. Ezért a napi napvédő krém létfontosságú az egészséges bőr megőrzésében.

Látogasson el a shop.lifepharm.com weboldal ra, és kezdje el bőrápoló utazását még ma!

További cikkek

Close-Up Photograph of Petri Dishes with Different Colors
Káros bélmikrobák vezethetnek májbetegséghez
Bowl of Cooked Foods Beside Spoon
Egészséges reggeli a DIGESTIVE+++ segítségével
A Child Holding a Skeleton Model
6 egyszerű módja a bélrendszer egészségének javítására
A stressz kezelése és alacsonyan tartása
Translate »