skin, eye, iris
Önt fenyegeti az időskori szürkehályog kockázata?

Az időskori szürkehályog a vakság vezető oka világszerte. Az időskori szürkehályogban szenvedők száma a következő 20 évben drámaian meg fog nőni az Egyesült Államokban és a nyugati világ többi részén, főként a várható élettartam növekedése miatt. A szürkehályogműtét a leggyakrabban végzett műtét az Egyesült Királyságban. Az európai felnőttek körében 2007-ben 19,3 százalékosra becsülték a szürkehályog-ráta arányát. Ez a gyakoriság az életkor előrehaladtával nő: az 52-62 éveseknél 5 százalékkal, a 60-69 éveseknél 30 százalékkal, a 70 év felettieknél pedig 64 százalékkal.

A szürkehályog még gyakoribb a fejlődő országokban, például Indiában és Kínában. A fejlődő országokban a szürkehályoggal élő emberek nem jutnak szürkehályogműtéthez, ezért a szürkehályogos vakság az elkövetkező évtizedekben tovább fog növekedni.

A szürkehályog-vakságban szenvedő betegek műtéti lefedettsége 2010-ben Kína vidéki területein mindössze 35,7 százalék volt. Becslések szerint a szürkehályogműtétek szükségessége a felére csökkenne, ha a szürkehályog kialakulását csak 10 évvel lehetne késleltetni. A kockázati tényezők megértése segíthet meghatározni a legjobb módszereket az időskori szürkehályog megelőzésére vagy késleltetésére.


A C-vitamin csökkenti és késlelteti a szürkehályogot


A londoni King’s College nemrégiben végzett tanulmánya 324 női ikerpárnál vizsgálta a szürkehályog előrehaladását 10 év alatt. Megvizsgálták a résztvevők lencséit, és azt találták, hogy a magasabb C-vitamin-szintet fogyasztó alanyoknál 33 százalékkal csökkent a szürkehályog progressziójának kockázata, és 10 év elteltével „tisztább” lencséket láttak, mint azoknál, akik kevesebb C-vitamint fogyasztottak az étrenddel.

A tudósok arról is beszámoltak, hogy ha a vérben magasabb volt a C-vitamin, akkor C-vitamint tartalmazó könnyeket termeltek, és ennek hatására a
lencsék dúsított könnyekkel fürödtek, ami újabb védőhatást mutat.

Egy másik, nemrég megjelent tudományos jelentés 30 klinikai vizsgálatot értékelt ki az étrendi C-vitamin-bevitel és a vér C-vitamin-szintje tekintetében. Azoknál a személyeknél, akik a legtöbb C-vitamint fogyasztották, kisebb volt a szürkehályog két legjelentősebb formájának (nukleáris és hátsó szubkapszuláris) előfordulása. A szakmailag lektorált tanulmány szerzői kijelentették, hogy „a C-vitamin-bevitelt a szürkehályog elsődleges megelőzése érdekében kell szorgalmazni”. Egy másik tanulmány, amely 18 999 résztvevőt vizsgált, kimutatta, hogy bizonyos antioxidánsok vérszintje összefügg a szürkehályog kialakulásának csökkent kockázatával.

Az ember azon kevés emlősök közé tartozik, amelyek nem állítják elő saját maguk a C-vitamint, mivel hiányzik egy bizonyos enzim a sejtjeinkben a végső reakcióhoz, hogy azt előállítsák. Ez létfontosságú, és külső táplálékforrásból kell beszereznünk. A C-vitamin létfontosságú a bőrszövet és az ínyszövet kialakulásához. Ezenkívül számos sejtreakció függ a C-vitamintól, mint kofaktortól.

Az immunsejtek anyagcseréje nagyon aktív. Egyes fehérvérsejteknek akár 40-szer több C-vitaminra van szükségük, mint más sejttípusoknak. Az immunsejtek számos szerepet játszanak a szervezetben lévő idegen betolakodók, vírusok, káros baktériumok és mutálódott sejtek felismerésében, megtámadásában és megsemmisítésében.


Az Immune+++ a C-vitamin egy kiváló formáját tartalmazza – Life-C Blend


Az IMMUNE+++-ban használt C-vitamint úgy fejlesztették ki, hogy meghosszabbítsa a C-vitamin-függő biológiai aktivitást és jótékony funkciókat. Az aszkorbinsavnak citrusfélék bioflavonoidjaival és természetes növényi forrásokból származó lipid-metabolitokkal alkotott, szabadalmaztatott készítménye. A lipid-metabolitok C-vitamin-hordozóként működnek, hogy növeljék a bélrendszeri felszívódást, javítsák a szövetekben való eloszlását, és fokozzák a sejtekbe való felszívódást, lehetővé téve az aszkorbinsav gyorsabb bejutását a sejtekbe. A citrus bioflavonoidok növelik a C-vitamin antioxidáns képességeit, és támogatják a krónikus gyulladásos betegségek és az oxidatív stressz elleni védelmet.

A LifePharm azért választotta a Life-C keveréket, mert ez a C-vitamin forma további előnyökkel jár:

  • Más C-vitamin formáktól eltérően rendkívül stabil.
  • Gyorsabban felszívódik és 233 százalékkal nagyobb mértékben megmarad a véráramban.
  • 120 százalékkal hatékonyabban segíti elő az idegek regenerálódását, mint a C-vitamin hagyományos formái.
  • 30 százalékkal gyorsabban elősegíti a sebgyógyulást, mint más C-vitamin formák.
  • Csökkenti a C-reaktív fehérjét (a krónikus gyulladás biomarkere).
  • Jó antioxidáns potenciált és szabad gyökfogó aktivitást mutat a vérben mérve.


Az IMMUNE+++ formula összetevői kiváló minőségűek, és szinkronikus előnyeik miatt lettek kiválasztva. Kimutatták, hogy optimalizálják és erősítik az immunrendszert és a szervezet más fontos szervrendszereit. Az immunrendszer erősen tartása csökkenti a káros folyamatok kockázatát, amelyek eluralkodhatnak az egészséges szerveken.

A Life-C keverék a gyógyászati-kulináris gombakeverékkel, a Camu Camu, az Acerola, az Ashwagandha, a Homoktövis és a Gránátalma bioflavonoidjaival és antioxidánsaival olyan táplálkozási szükségleteket erősít meg, amelyek a lehető legnagyobb mértékben hozzájárulnak a szem, a bőr, az agy, az immunrendszer és az általános egészség javításához.

Miért várna az IMMUNE+++ beépítésével a napi étrendjébe, amikor az előnyök olyan fontosak az általános egészség szempontjából? Rendelje meg a sajátját még ma!

További cikkek

Photo of a Woman Thinking
Gyulladás – Lehet-e túl sok jó dologból rossz?
100 Us Dollar Banknotes
A megfázás évente 40 milliárd dollárjába kerül az USA-nak
a man holding a baby in his arms
Új tanulmányok azt sugallják, hogy a születési módszer befolyásolja a bél mikrobáit
smiling woman
Hogyan kezeljük az öregedést, a fájdalomcsökkentést és a szív egészségét kiegészítőkkel
Translate »