Maitake gomba – Hosszú története van az orvosi előnyöknek

Az IMMUNE+++ három exkluzív gomba, a Reishi, a Maitake és a Pulykasügér jelentős adagját tartalmazza. Ez a cikk kifejezetten a Maitake gombával foglalkozik. 

Japánban a Maitake-t a mérete miatt a „gombák királyának” nevezik; több mint 20 kg-osra is megnő. A gomba ízletes, és a japánok széles körben használják a konyhájukban. A Maitake például a nabemono, egy népszerű japán étel egyik fő összetevője. A Maitake elkészítésekor a kalapot fogyasztják, nem a tönkjét. Sütik, sütik, töltik, és italt készítenek belőle. 

A Maitake gomba orvosi előnyei

A kínaiak és a japánok egyaránt „gyógygombaként” emlegetik a Maitake-t. A Maitake-t a keleti gyógyászatban már évezredek óta használják – a beszámolók szerint számos egészségügyi előnye van, és a hagyományos kínai orvoslás jól dokumentált része. 

Az első feljegyzés a használatáról a Shen Nong Ben Cao Jing (Shen Nong gyógynövényes gyógyászatról szóló írása) című műből származik, amelyet i. e. 200 és i. sz. 200 között állítottak össze. Ez az írás szerint a Keisho (a Maitake-ból készült egyik gyógymód) „gyakran használták a lép és a gyomor panaszainak javítására, az idegek és az elme megnyugtatására, valamint az aranyér kezelésére”. 

A Grifola frondosa-t számos más kínai gyógyszer is tartalmaz, a mutáns sejtek kezelésétől kezdve a bénulás, idegfájdalom és ízületi gyulladás gyógyításáig. Az immunstimuláció és a homeosztázis szabályozásának általános kezelésére is leírták. 

A gombát a hagyományok folytatásaként továbbra is használják konyhai és gyógyászati célokra. Mindazonáltal a gomba valódi tudományos kutatása az 1980-as években kezdődött Japánban. Az európai országokban az ilyen jellegű kutatások sokkal újabb keletűek.

A mentesség hatása

A Maitake fokozza az interleukinok és limfokinek termelését, amelyek fontos immunrendszeri hírvivő anyagok, és amelyek jelzik az immunsejteknek, hogy a rossz sejteket hatástalanítani és elnyelni kell. Segít megállítani a mutáns sejtek stimulálását és szállítását. Ez a két hírvivő fontos szerepet játszik a szervezetben az immunvédelem számos funkciójában.

2009-ben a Memorial Sloan-Kettering Cancer Center által embereken végzett vizsgálat kimutatta, hogy a Maitake képes stimulálni az emlőszövetekben mutálódott sejtekkel rendelkező nők immunrendszerét. 

Az immunrendszer erősítése

Mivel a Maitake gomba poliszacharidokban gazdag, rendszeres fogyasztása nagyban hozzájárul a szervezet immunrendszerének erősítéséhez. Ez általában a Maitake-ban található antioxidánsok segítségével valósul meg. 

Az antioxidánsok a káros szabad gyököket oltják, amelyek további károkat okoznak a sejtekben és szövetekben. Az immunrendszer erősítésére való képesség azt jelenti, hogy a Maitake gombát rendszeresen fogyasztó személy számára biztosított az általános fizikai egészség, miközben támogatja a normál vérnyomás fenntartását.

A Maitake segít szabályozni a vércukorszintet és a koleszterinszintet

A Maitake gombában található poliszacharidok segítenek szabályozni és fenntartani az egészséges vércukor- és koleszterinszintet. Kutatások kimutatták, hogy a Maitake növelheti az inzulinérzékenységet, miközben csökkenti az inzulinrezisztenciát. 

Más vizsgálatok kimutatták, hogy a Grifola frondosa kivonatai csökkenthetik a tenyésztett sejtek adipocitákká (zsírsejtekké) való átalakulását, ami a súlygyarapodás csökkentését eredményezi (Nakai és mtsai. 1999). 

A Grifola frondosa kivonatok felhasználásával olyan anyagcsere-faktorokat mutattak ki, mint az egészséges vércukorszint fenntartásának támogatása, az inzulin modulálása és az egészséges trigliceridszint fenntartása (Kubo et al. 1994).

IMMUNE+++ Maitake gombával dúsítva

Az IMMUNE+++ a legjobb minőségű gombák szinergikus, kiegyensúlyozott keverékét tartalmazza. A Life-C Blend magas biológiai hozzáférhetőségű C-vitaminnal kombinálva – amely kétszer erősebb és kétszer annyi ideig marad a keringésben, mint más C-vitamin formák – ez a formula egyértelműen kiemelkedő előnyökkel rendelkezik. 

Az IMMUNE+++ emellett természetes antioxidánsok és bioflavonoidok szinkronikus keverékét tartalmazza a Camu Camu, az Acerola és a gránátalma gyümölcsökből, az Ashwagandha és a homoktövisből. Vegyen be naponta egy-két tablettát vagy többet, saját egészségügyi igényeitől és irányelveitől függően. Ezt a formulát kizárólag az Ön egészségének és immunitásának optimalizálására tervezték.

További cikkek

shallow focus photography of brown eggs
A Lifepharm tojás meglepő szerepe a táplálkozás előmozdításában
White and Green Medication Pills on Gray Surface
Omega-3-ok az OMEGA+++-ban a szív egészségéhez kapcsolódva
girl, beauty, portrait
Mondjon búcsút a száraz bőrnek ezen a télen
smiling woman
Hogyan kezeljük az öregedést, a fájdalomcsökkentést és a szív egészségét kiegészítőkkel
Translate »