selective focus of blue-eyed person
Omegák – bizonyítottan javítja a szem egészségét

Az egészséges zsírok nélkülözhetetlenek a sejtek, az izmok, az idegek, a szívritmus, a véralvadás és a vérnyomást szabályozó vegyületek előállításához. A szem egészsége szintén a megfelelő táplálékzsíroktól függ. A retina mögötti nagy látóideg továbbítja a jeleket a szemből az agyba, hogy tisztán lássunk. Az idegek hatalmas, hosszúkás sejtek, amelyek esszenciális zsírsavakból álló membránokból állnak.

Az omega zsírsavakat, mint például az EPA és a DHA, mint az OMEGA+++-ban, a táplálkozásunkkal vagy táplálékkiegészítőkkel kell beszereznünk, mert a szervezetünk nem termeli őket.

Száraz szem tüneteinek vizsgálata – az OMEGA+++ segíthet

Egy 2015-ös publikációban Dr. R. Bhargava, az indiai Noida városában található Laser Eye Clinic munkatársa kifejtette, hogy a személyi számítógépek növekvő használata a szemszárazság tüneteinek növekedéséhez vezetett a fiatal és középkorú emberek, valamint az irodai munkát végző egyének körében. Ez a tünet korábban főként az idősebb nőknél volt megfigyelhető, de ma már a fiataloknál is előfordul.

A kutatók 478 olyan személyt vontak be a kutatásba, akiknél száraz szem tünetei voltak. Mindannyian legalább napi három órát használtak számítógépet legalább egy éven keresztül. Az alanyokat véletlenszerűen osztották be abba a csoportba, amelyik omega-3-kiegészítőket kapott, vagy a placebocsoportba, amelyik olívaolajat kapott három hónapon keresztül. A vizsgálatban használt omega-3-kiegészítők mennyisége körülbelül 1,5 kapszula OMEGA+++-nak felelt meg.

Az omega-3 zsírsav-kiegészítés jelentősen csökkentette a szemszárazság tüneteit, amit több szabványos szemvizsgálattal mértek. Az eredmények azt mutatták, hogy a betegek 70 százaléka teljesen tünetmentes volt három hónap után, szemben a placebocsoport 14,9 százalékával. Bár a szemszárazságot számos tényező okozhatja, amelyek mind a könnyeket, mind a szemfelszínt befolyásolják, a kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy az omega-3 zsírsavak étrendi fogyasztása jelentős javulást okozott a szemszárazság tüneteiben.

Miért romlik a látás?

Ahogy öregszünk, a szem vérellátása gyengül. A retina a szem hátsó része, ahol a kép úgymond készül, és továbbítódik az agyba. Az omega-3 és omega-6 zsírsavak támogatják a retinát tápláló ereket, és felépítik a látóideg ideghüvelyét.

Gyakorlatilag minden drogéria ma már egy egész sor „olvasót” tart. Az olvasók a nem vényköteles szemüvegek, amelyek általában +1,0 és +3,0 közötti nagyítási erősségűek. A célfogyasztó az a felnőtt, akinek látása az öregedés természetes folyamataként romlik.

Mi késleltetheti az időskori szembetegségeket?

A Nemzeti Szemészeti Intézet által végzett tanulmány, amely 1837 ember étrendjét értékelte 12 éven keresztül, kimutatta, hogy azok, akik több omega zsírsavat fogyasztottak megfelelő arányban, jobb látással és szemük egészségével rendelkeztek.

OMEGA+++ a leghatékonyabbnak talált arányban tartalmazza a 3, 6, 9 omega zsírsavakat (EPA, DHA és gamma linolsav). A táplálékkiegészítőt továbbá gondosan összeállítottuk minőségi halolajjal, borágóolajjal, megtermékenyített madártojás-kivonattal és mikroaktív CoQ10-zel.

Dr. Steven Masley M.D., a 30 Day Heart Tune-Up című könyv szerzője figyelmezteti a fogyasztókat, hogy a legtöbb amerikai gyártású halolaj avasodott zsírokat tartalmaz, és nem minőségi termékek. A LifePharm egy különleges dél-amerikai halat választott, az Engraulis Ringens nevű, a szardellafélék családjába tartozó halat, amely a természetben előforduló EPA és DHA aránya a legmagasabb az összes halfaj közül. Ezen kívül a Földközi-tenger térségéből exportált bórágóolajból származó omega 6 és 9 a legmagasabb minőségű.

OMEGA+++ támogatja a keringési rendszer egészségét, mivel segít az ereken keresztül az agyba és a szervekbe jutó optimális véráramlás biztosításában. A legújabb tanulmányok, amelyek az omega-3 és omega-6 zsírsavak fogyasztásának a szem egészségére gyakorolt előnyeit mutatják, újabb okot szolgáltatnak arra, hogy az OMEGA+++-t a napi étrendünk részévé tegyük.

További cikkek

person holding white round ornament
Hogyan lehet megakadályozni a bőr öregedését
man holding black dumbbell
Hogyan lehet növelni az izomtömeget és az állóképességet
lime, slices, lemons
Remény az elhízás elleni küzdelemben: C-vitamin segíthet a zsírégetésben
selective focus photography of tape measure
A súlygyarapodás elleni hármas fenyegetés
Translate »