selective focus photography of white clustered flowers on left human hand
Növekedési faktorok – a bőrápolás jövője

A bőrápolási ipar rendkívül innovatív, és folyamatosan új elméletek születnek arról, hogyan lehet a bőrt egészségesen tartani. Nehéz lehet lépést tartani az összes új trenddel, és megfejteni, hogy mire érdemes figyelni, és mire nem. Ebben a cikkben olyan bevált módszereket veszünk sorra, amelyek egészségesebbé és fiatalosabbá teszik a bőröd. Konkrétabban a peptidekről, az őssejtekről és a növekedési faktorokról fogunk beszélni.

A peptidek, az őssejtek és a növekedési faktorok mind pozitívan hatnak a bőrre, és mindegyik elem egyedi előnyöket kínál, amelyek gyakran akkor működnek a leghatékonyabban, ha együttesen használjuk őket.

Peptidek

A peptidek a bőrben természetesen előforduló aminosavak, amelyek bizonyos fehérjéket alkotnak, amelyek szükségesek az egészséges bőr támogatásához. A peptidek számos bőrápoló termékben is megtalálhatók, mivel hatékonyan serkentik a kollagéntermelést.

A kollagén az egyik legjobban bevált fehérje, ha a bőr számára előnyös összetevőkről van szó. A szervezet természetes módon állít elő kollagént, de sajnos a kollagéntermelésed csökken, ahogy öregszel. A kollagéntermelés csökkenése ráncokhoz és idősebbnek tűnő bőrhöz vezethet, de a jó hír az, hogy a kollagéntermelést peptidek segítségével stimulálhatja.

A kollagén peptidláncokból áll, így a peptidek hozzáadása a szervezetedhez serkentheti a bőröd kollagéntermelését, ami egy sor előnyhöz vezet a bőröd számára, többek között:

  • Csökkentett ráncok
  • Rugalmasabb bőr
  • Kevesebb kitörés
  • Javítja a sérült bőrt
  • Javítja a bőrgátat

A peptidek előnyeit a leghatékonyabban úgy lehet kihasználni, ha más öregedésgátló összetevőkkel, például hialuronsavval, antioxidánsokkal és őssejtekkel kombináljuk őket.

Őssejtek

Az őssejtkezelés egy másik bőrápolási módszer, amely az évek során egyre népszerűbbé vált. A bőrgyógyászok az utóbbi időben az őssejtterápiák felé fordultak a ráncok leküzdésére, valamint a bőr forgalmának és megjelenésének javítására.

A bőrforgalom az a folyamat, amelynek során az elhalt sejtek eltávolításra kerülnek, helyet hagyva az új sejteknek, hogy elérjék a bőr felső rétegét. Ez a folyamat az öregedéssel lassul, de őssejtes kezelésekkel javítható. A sejtforgalom növelésével a bőr simábbá és egészségesebbé válik. Az őssejteknek egy sor más bőregészségügyi előnye is van, többek között:

  • A sejtek növekedésének stimulálása
  • Sejtjavítás és -védelem
  • Javított sebgyógyulás

Az őssejtek egyfajta belső javítórendszerként működnek. A legjobban növekedési faktorokkal működnek, amelyek jelzik az őssejteknek, hogy a célzott helyre menjenek, és megújítsák a kollagént, az elasztint és a hámsejteket.

Növekedési tényezők

A növekedési faktorok a bőrsejtekben természetesen termelődő anyagok, amelyek szintén fontos tényezői az egészséges bőrnek. A növekedési faktorok befolyásolják a test sejtjeinek osztódását és növekedését, és a peptidekhez és őssejtekhez hasonlóan a növekedési faktorok is segítik a szervezetet a kollagén termelésében, és a fehérjék javítják a sebgyógyulást is. A növekedési faktorok segítenek a sérült bőr javításában és az elasztintermelés fokozásában is.

A növekedési faktorok még viszonylag új jelenségnek számítanak, és még nem sok kutatást végeztek a témában. Néhány tanulmány azonban a növekedési faktorok rövid távú használata körül forgott, és ígéretes eredményeket mutatott. A The Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology című folyóiratban 2020-ban megjelent tanulmány szerint az alanyok 12 hét alatt javulást tapasztaltak olyan területeken, mint a bőr hidratáltsága, feszessége és rugalmassága.

Mivel serkentik a kollagéntermelést és a sejtregenerációt, a növekedési faktorok hatékony módszer lehetnek a bőr fiatalos és egészséges megőrzésére. Más tanulmányok kimutatták, hogy a növekedési faktorokat tartalmazó termékek használata minimalizálhatja a mimikai ráncok és a ráncok megjelenését, javíthatja a bőr textúráját, és biztosíthatja a bőr hidratálását.

Növekedési faktorok a LAMIDERM APEX-ben

A növekedési faktorok beszerzésének egyszerű módja a LifePharms LAMIDERM APEX. A LAMIDERM APEX az első olyan bőrsejtregeneráló szérum a piacon, amely tojás bioaktív növekedési faktorokat tartalmaz.

Mint említettük, a növekedési faktorok bizonyítottan jelentősen növelik a kollagén, elasztin és fibronectin termelését az emberi bőrsejtekben, mindössze három nap alatt. A szérumot svájci alpesi gyógynövénykivonattal is erősítik, hogy csökkentse a sötét foltokat és ragyogóbbá tegye a bőr tónusát.

A kiwi, eper, gránátalma, áfonya és vörösáfonya saját gyümölcskivonat-keveréke segít helyreállítani a sérült bőrt és regenerálni a bőrsejteket. A CoQ10, a C- és E-vitamin kombinációja felveszi a harcot a szabad gyökök ellen. Az Aloe Vera lé és a kókuszolaj természetes szállítórendszert biztosítanak, hogy maximalizálják a válogatott összetevők felszívódását a bőr szépítése érdekében. 

További cikkek

dna, adn, deoxyribonucleic acid
A LAMININ és a telomerek kapcsolata
a picture of a person holding a cell phone
Az emésztés klinikai vizsgálata +++ jobb bélegészséget mutat
A Person Touching Her Belly
Aminosavak – döntő fontosságúak a jó emésztéshez
woman holding knife
Magas vérnyomás – A csendes gyilkos
Translate »