person holding white cigarette stick
K-vitamin – Az egészséges csontok titkos kulcsa

A csontok egészsége minden életkorban aggodalomra ad okot. A fiatalok a növekedési éveik alatt a felnőttkor eléréséig fejlődik a csontszövet, a felnőttek és az idősebbek pedig gyakran hajlamosak elesni a csontok törékenysége vagy az egyensúlyvesztés miatt. Az esés traumatikus, és attól függően, hogy a test melyik része tompítja az esést, nagyon káros és fájdalmas lehet. Most minden eddiginél jobban felismerik, hogy a K-vitamin az egészséges csontok egyik legfontosabb összetevője.

K-vitamin-hiány – gyakori egészségügyi probléma

A K-vitaminhiány gyakoribb lehet, mint korábban gondolták. 200 idős ember (férfiak és nők, átlagéletkoruk 67 év) adatai azt mutatták, hogy a K-vitamin magas étrendi bevitele összefüggésbe hozható a csont ásványi sűrűségének magasabb mértékével és a csontsűrűséget vizsgáló ultrahangvizsgálat magasabb pontszámaival. Ez volt az egyik első olyan vizsgálat, amely közvetlen összefüggést mutatott ki az étrendi K-vitamin-bevitel és a csontsűrűségre vonatkozó pozitívabb pontszámok között. A K-vitamin-bevitel összehasonlításakor a kutatók arról számoltak be, hogy minden 100 mikrogrammnyi növekedés a csont ásványi sűrűségének 0,008 gramm/m2 -es növekedésével járt együtt. 

A vizsgálat kimutatta, hogy azok, akik több K-vitamint fogyasztottak, jobb csonttulajdonságokkal rendelkeztek. Az étrendi K-vitamin-bevitel növelése szignifikánsan összefüggött a csont ásványi sűrűségének kisebb mértékű csökkenésével, valamint az öregedésnek tulajdonított porozitás és rugalmasság kisebb mértékű növekedésével. Ez segít megmagyarázni a K-vitamin-bevitel csontritkulással szembeni védő hatását, amelyről korábban már beszámoltak.1 

Az oszteokalcin továbbá egy K-vitamin-függő fehérje, amely elengedhetetlen a szervezet számára a kalcium csontszövetben történő felhasználásához. Ha a K-vitamin hiányzik az étrendből, ez a fehérje, amely segít a kalcium beépülésében a csontmátrixba, inaktív marad. 

A K-vitaminnak két típusát azonosították:

K1-vitamin

A K1-vitamin (fitonadion) a zöld leveles zöldségekben, például a salátában, a brokkoliban és a spenótban található. A K1 a tipikus nyugati étrendben található K-vitamin mintegy 90 százalékát teszi ki.

K2-vitamin

A K2-vitamin (menakinonok) a természetben az állati eredetű élelmiszerekben fordul elő, de a nyugati étrendben elfogyasztott K-vitaminnak csak mintegy 10 százalékát teszi ki. Ez a fajta K-vitamin a bél mikroflóra1 által szintetizálható, és zsírban oldódó mikrotápanyag.

A K2-vitamin az OMEGA+++ alapformulájába van beépítve. Az exkluzív LPGN omega 3, 6 és 9 formula, amelyet bóracukorolajjal, megtermékenyített madártojás-kivonattal, gamma-linolénsavval és egyedülálló mikroaktív CoQ10-ünkkel egészítettünk ki. Az OMEGA+++-ban található K2-vitamin természetes módon fermentált szójababból származik. 

Az erjesztett szójababból készült egyik hagyományos japán étel a Natto, és jelentős egészségügyi előnyökkel jár, többek között:

  • Csökkentett vérnyomás
  • Csökkenti a csontritkulás kockázatát
  • Erősebb csontok
  • Megerősített immunrendszer

Későbbi klinikai és népességen alapuló vizsgálatok megállapították, hogy ezek az előnyök nagyrészt annak tulajdoníthatók, hogy a Natto tele van K2-vitaminnal.

K2-vitamin az OMEGA+++-ban – Előnyök

A Natto fermentációs folyamatát a Bacillus subtilis segíti elő, amely a természetben is létezik, és melléktermékként K2-vitamint termel. Az OMEGA+++-ban lévő K2-vitamint közvetlenül a Bacillus subtilisből vonják ki egy fejlett szűrési eljáráson keresztül, a legmagasabb minőség biztosítása érdekében. Ezenkívül az OMEGA+++-ban lévő K-vitamin allergénmentes, nem GMO és kóser tanúsítvánnyal rendelkezik. 

Amint azt az American Health Journal megjegyezte, az OMEGA+++ elsősorban a keringési rendszer egészségét szolgálja; egyedülálló összetételének szépsége azonban abban rejlik, hogy számos más előnyös tulajdonságot is biztosít, amelyek közül az egyik a csontok egészsége. 

A K2-vitamin kivezeti a kalciumlerakódásokat a vérerekből és az artériákból, ami javítja a keringést a szervezetben, de ez a kevéssé ismert összetevő támogatja a csontok egészségét is, és segít csökkenteni a csontritkulás kockázatát, ami még több ok arra, hogy beépítsük minden napi étrendünkbe. Az OMEGA+++-ban bevéve garantáltan olyan K2-vitamint kap, amely nagymértékben biológiailag elérhető és stabil, így a szervezet optimális hatékonysággal tudja felszívni és hasznosítani.

Kérjük, látogasson el weboldalunkra, ahol további egészségügyi tippeket és termékeket talál, amelyek segíthetnek egészségesebb és boldogabb életet élni!

További cikkek

selective focus photography of white clustered flowers on left human hand
Növekedési faktorok – a bőrápolás jövője
person holding black knit cap
A LAMININE és az OMEGA+++ hatékonynak bizonyult az ízületi fájdalmak ellen
smiling woman
Hogyan kezeljük az öregedést, a fájdalomcsökkentést és a szív egészségét kiegészítőkkel
White Ceramic Sculpture With Black Face Mask
1,3 millió amerikai felnőtt tapasztalja az autoimmun gyulladást
Translate »