dna, adn, deoxyribonucleic acid
A LAMININ és a telomerek kapcsolata

A telomerre az utóbbi időben nagy figyelmet fordítanak a táplálkozási és öregedésgátló szakértők. A telomerek védik a kromoszómák integritását, és e védőkupakok hossza meghatározza testünk sejtjeink egészségét. Egy nemrégiben készült tanulmány bemutatja, hogy a laminin hogyan támogatja a sejtek jó védelmét és fejlődését, különösen a telomerek hosszú és erős megtartása terén. Ez a jelentős áttörést jelentő felfedezés bizonyítékot szolgáltat arra, hogy a LAMININE étrend-kiegészítők napi szintű szedése hosszabb telomereket eredményez.

A kutatók hangsúlyozzák a telomeráz, a telomerek hosszának növeléséért felelős enzim fontosságát. Vizsgálatukban a legjobb táplálkozási összetevőket keresték, amelyek támogatják az egészséges telomerhosszabbodást.

Mely élelmiszerek hosszabbítják meg a telomereket?

Hosszú távú kut atások megerősítették, hogy a helyes táplálkozás meghosszabbíthatja a telomereket. Ez magában foglalja az antioxidánsokban gazdag ételeket, de a következőket is:

 • Sovány húsok
 • Gyümölcsök
 • Zöldségek
 • Olívaolajok
 • Teljes kiőrlésű gabonafélék

A hosszabb telomerek fontos tényezőt jelentenek az öregedési folyamat lassításában.

Mi rövidíti meg a telomerek hosszát?

A rövid telomerek gátolják a megfelelő sejtosztódást, ami bizonyítottan szoros összefüggésben áll az öregedéssel kapcsolatos egészségügyi problémákkal. Az Ön életmódja is hatással van a telomereire, és a rossz egészségügyi döntések rövidebb hosszúsághoz vezetnek, többek között:

 • Extrém stressz
 • Álmatlanság
 • Nyugati magas zsírtartalmú étrend
 • Dohányzás

A LAMININE segít növelni a telomeráz enzim aktivitását

A LifePharm tudósai klinikai vizsgálatot indítottak annak megállapítására, hogy a LAMININE támogatja-e a telomerek jó hosszát. Dr. Rafael Gonzalez, a DaVinci Biosciences (Loma Linda, Kalifornia) munkatársa nyolc kísérleti személyt figyelt meg, akik 90 napon keresztül napi négy Laminine-t fogyasztottak. 

Azok az alanyok, akik LAMININE nem változtattak az étrendjükön vagy az életmódjukon, mégis a telomerek meghosszabbodására utaló jeleket mutattak. A vizsgálat kimutatta, hogy a Laminine szedése támogatja a telomeráz aktivitást, ami hosszabb, hatékonyabb telomereket eredményez.

Ez a tanulmány megerősítette azokat az egyéb megállapításokat, amelyek szerint a LAMININE:

 • Támogatja az optimális anyagcserét.
 • Hozzájárul a gyulladáscsökkentő összetevőkhöz.
 • A kötőszövethez, az érképződéshez és a javításhoz nélkülözhetetlen specifikus növekedési faktorokat tartalmaz.

A LAMININE bizonyítottan segíti a sejtek regenerálódását, köszönhetően a kiegészítésben található alapvető növekedési faktoroknak és az FGF2-nek, amelyek jelentős szerepet játszanak az egészséges sejtfejlődésben. Ez a táplálkozási játékváltó kiegészíti az egyéb öregedésgátló rutinokat, mint például a következetes testmozgás, a megfelelő táplálkozás és más wellness-építő tevékenységek.

Látogasson el a LifePharm weboldalára, ahol további információkat talál termékeinkről és inspirációt az egészségesebb élethez.

További cikkek

man holding black dumbbell
Hogyan lehet növelni az izomtömeget és az állóképességet
person holding white round ornament
Hogyan lehet megakadályozni a bőr öregedését
silver and white cross pendant necklace
Az egyéni vércukorválaszok rejtélye
selective focus photo of green vine
A gyógynövények- és botanikus keverékek egyesítik a tudományt és a természetet
Translate »