white flower on womans breast
Mit tehetünk a bőr öregedési folyamatának lassítása érdekében?

Mindannyian tudjuk, hogy fontos korlátozni a napsütést, különösen a nyári hónapokban, amikor a napsugarak közvetlenebbek és a nappalok hosszabbak. Szükségünk van azonban némi napfényre, hogy a bőrünk alatt a koleszterin D-vitaminná alakuljon át. A D-vitamin fontos a szervezetünk számára, de a túl sok nap káros, és befolyásolhatja az immunválaszokat.

A nap ultraibolya (UV) fénye felelős a szabad gyökök okozta károsodások 50 százalékáért, amelyek a bőr öregedését és a ráncok kialakulását okozzák. Ez néha súlyos rendellenességekhez vezet a sejteken belül, és negatívan befolyásolja a kollagén és az elasztin képződését, amelyek a bőr vastagságát és simaságát adják. Ezenkívül a szabad gyökök gyulladásokhoz vezethetnek, amelyek a jelek szerint szintén szerepet játszanak a bőr öregedésében.

A szervezet rendelkezik olyan védelmi mechanizmusokkal, amelyek lehetővé teszik, hogy saját belső antioxidánsok előállításával segítsen a szabad gyökök okozta károk leküzdésében. Emellett a táplálékból kapott egyéb antioxidáns molekulákat is felhasznál, mint például az E-vitamin, a C-vitamin és a CoQ10, amelyek semlegesítésükkel védik a sejteket a szabadgyök-károsodástól.

Ezen antioxidáns védelmi mechanizmusok némelyikét azonban gátolhatja az ultraibolya fény. A természetes öregedési folyamat részeként ezek a belső antioxidáns védelmi mechanizmusok csökkennek, miközben a reaktív oxigénfajok termelődése megnő, ami a bőr gyorsabb öregedéséhez vezet.

Mit tehetünk a bőr napozás okozta károsodása ellen?

A C-vitamin elengedhetetlen a kollagén és a neurotranszmitterek szintéziséhez. Az embereknek a C-vitamint gyümölcsökből és zöldségekből vagy tabletta formájában kell beszerezniük, mivel saját magunk nem tudjuk előállítani. Ahhoz, hogy a kollagénrostok összekapcsolódjanak és megtartsák szerkezetüket, a C-vitamin keresztkötéseket hoz létre.

A bioflavonoidok támogatják ezt a térhálósító funkciót, és adják a bőr vastagságát, rugalmasságát és sima megjelenését. A túlzott napsugárzás szinte javíthatatlanul tönkreteheti ezeket a rendszereket, és a bőr gyorsabb öregedését okozza. Ahogy öregszünk, a bőr vékonyabbá válik, részben a hormonális változások és más belső és külső stresszhatások miatt.

A C-vitaminról azt is kimutatták, hogy segít megvédeni a bőrsejteket az UV-károsodástól, ráadásul akkor is, ha bizonyos gyümölcsökben található vörös és narancssárga pigmenteket (flavanonok és antociánok) is bevonták. A szervezetnek a citrusfélék bioflavonoidjaiból, antocianinjaiból és polifenoljaiból származó gazdag antioxidáns-forrásokkal való ellátása segíthet ellensúlyozni a szabad gyökök okozta károkat. Ezek az antioxidánsok megtalálhatók a piros-narancs gyümölcsökben, például a camu camu, az acerola és a gránátalma. Mindezek a természetes antioxidánsforrások megtalálhatók az IMMUNE+++ formulában.

Mit tehetünk a bőr öregedési folyamatának lassítása érdekében?

Javasoljuk, hogy kenje be magát naptejjel, lehetőség szerint viseljen kalapot és hosszú ujjú ruhát, és csökkentse a napozás idejét 11 és 15 óra között. Ne feledje, hogy még felhős napokon is leéghet a napon. Emellett szedjen LifePharm Global étrend-kiegészítőket. Itt van, hogy miért:

  • A halolaj-kiegészítővel és két másik antioxidánssal együtt szájon át bevitt C-vitaminról kimutatták, hogy segít növelni az új kollagénrostok lerakódását a menopauza utáni nők bőrében. Hosszú távú alkalmazás esetén klinikailag mérhető javulás mutatkozott az arc ráncainak mélységében. Vegye be az IMMUNE+++ és az OMEGA+++ termékeket együtt, és nézze meg, hogyan néz ki és érzi magát idén nyáron.
  • Egy másik vizsgálatban 33 önkéntes ember bőrén vizsgálták a különböző mennyiségű C-vitamin gyökfogó és fiziológiai antioxidáns képességét. A gyökfogó képesség napi 100 mg C-vitamin fogyasztásakor 22 százalékkal, napi 180 mg fogyasztásakor pedig 37 százalékkal nőtt. Egyetlen IMMUNE+++ tabletta 500 mg C-vitamint tartalmaz.
  • A munkájukat közzétevő orvosok napi 500-3000 mg C-vitamin adagot (az ajánlott napi adag körülbelül nyolcszorosát) adtak különböző típusú sebekből gyógyuló alanyoknak. Ezek a klinikai vizsgálatok bizonyítékot szolgáltattak arra, hogy a C-vitamin sokkal gyorsabban segíti a sérült bőr újjáépülését az alanyoknál, mint nélküle.

Nagyon sok klinikai tanulmány mutat rá a C-vitamin, az omega zsírsavak és a bélrendszer egészségének fontosságára az egészséges, fiatalos megjelenésű bőr fenntartásában. A LifePharm Global a legmagasabb minőségű étrend-kiegészítőkkel rendelkezik:

  • IMMUNE+++ (a C-vitamin esetében)
  • OMEGA+++ (omega zsírsavakhoz)
  • DIGESTIVE+++ (a bélrendszer egészségéért)

Ezenkívül a laminin fokozza mindhárom előnyeit. A közelgő tavasszal miért ne tapasztalhatná meg személyesen, hogy a négy LPGN erőforrás kombinációja mit tehet a megjelenéséért és általános egészségéért?

További cikkek

White and Green Medication Pills on Gray Surface
Omega-3-ok az OMEGA+++-ban a szív egészségéhez kapcsolódva
2 white eggs on white surface
LifePharm tojás – Bizonyítottan védi a sejteket a súlyos oxidatív károsodástól
brown and yellow medication tablets
A ritka K2-vitamin teszi egyedivé az OMEGA+++ formulát
five woman standing on seashore
Top Wellness trendek 2023-ban
Translate »