a 3d image of the human body and the structure of the body
Hogyan teszi tönkre az egészségtelen bél az egészségét

A bél felelős azért, hogy támogassa a test oly sok funkcióját. Az egészséges bél kulcsfontosságú a test többi részének szilárd alapjának megteremtéséhez, és a következőkhöz kapcsolódik;

 • Energiaelnyelés
 • Bélmozgás
 • Étvágy
 • Glükóz és lipid anyagcsere
 • Zsír tárolása a májban

A bél magában foglalja a teljes gyomor-bél traktust (GI traktus), és vannak olyan lépések, amelyeket megtehet annak érdekében, hogy a GI-traktusnak a lehető legjobb erőforrásokat biztosítsa az optimális működéshez.

Az egészséges GI-traktus biztosításának egyik legegyszerűbb lépése a prebiotikumok és probiotikumok felvétele az étrendbe. Akár kiegészítőkkel, akár ételekkel, a prebiotikumok és a probiotikumok biztosítják a bél számára a bél egészségének megőrzéséhez szükséges megerősítést.

Mik azok a probiotikumok?

A probiotikumok élő baktériumtörzsek, és a probiotikumok fogyasztása növeli a jó baktériumok számát az emésztőrendszerben. A probiotikumok javítják a bél mikrobiótáját. A mikrobióta számos mikroorganizmust tartalmaz a GI traktusban, beleértve a probiotikumok fogyasztásával létrehozott baktériumokat is. Ez a bél mikrobióta segít energizálni a testet, felszívja a tápanyagokat és támogatja az immunrendszert.

Mik azok a prebiotikumok?

A mikrobiológusok egy igazi prebiotikumot összetevőként határoznak meg:

 • Ez bizonyítottan megkerüli az emésztést, és épségben eléri a vastagbelet.
 • Ez serkenti az olyan baktériumtípusok növekedését, amelyekről kimutatták, hogy pozitívan javítják az egészséget.
 • A prebiotikumok által termelt két gyakori hasznos mikroba a laktobacillusok és a bifidobaktériumok.
 • A fruktooligoszacharidok elérik a vastagbélt, és valódi prebiotikumok azáltal, hogy serkentik a hasznos mikrobák növekedését a vastagbélben.

A prebiotikumok a bél mikrobiótában lévő mikroorganizmusok táplálékforrásának tekinthetők. A prebiotikumok lebomlanak, és rövid láncú zsírsavak jönnek létre. Ezek a rövid láncú zsírsavak segítik a nyálkatermelést, a gyulladást és az immunitást, és energiával látják el a vastagbélsejteket. A prebiotikumok metabolizálásának és erjesztésének folyamata azért fontos, mert számos más melléktermék jön létre, amelyek  többféle módonsegítik a szervezetet .

A probiotikumok és a prebiotikumok kiegyensúlyozása

A fertőzés gyakran a jó és káros baktériumok közötti egyensúlyhiány miatt következik be, ami fontossá teszi a szilárd bélegészséget, hogy a szervezetnek megfelelő eszközöket adjon a fertőzés és a káros baktériumok elleni küzdelemhez. Emlékeztetőül, a prebiotikumok táplálják és energizálják a probiotikumokat, így amikor beteg vagy és leküzdesz egy betegséget, minden fronton felkészültnek kell lenned, még mikrobiális szinten is. A prebiotikumok és a probiotikumok elengedhetetlenek afertőzések leküzdéséhez .

A probiotikumok és a prebiotikumok szintén előnyösek az antibiotikumokkal, egy olyan gyógyszerrel, amely megszabadítja a szervezetet a fertőzést okozó baktériumoktól. De az antibiotikumok is megtisztítják a szervezetet a jó baktériumoktól, így a probiotikumok és prebiotikumok szedése egy antibiotikum-kör alatt vagy után, segíthet a szervezetnek feltölteni a szervezetben lévő jó baktériumokat .

Probiotikumok és prebiotikumok hozzáadása az étrendhez

Ahhoz, hogy probiotikumokat és prebiotikumokat adjon étrendjéhez, először meg kell értenie, hogy egy élelmiszernek milyen dobozokat kell ellenőriznie ahhoz, hogy probiotikumnak minősüljön. A mikrobának túl kell élnie a gyomorsavat és az epét, a beleket, és el kell jutnia a vastagbélbe, és ott kell túlélnie. A prebiotikumnak túl kell élnie a vastagbélbe vezető emésztési utat is, ahol a túlélés érdekében erjednek és metabolizálódnak.

Probiotikumokat tartalmazó élelmiszerek:

 • Miso leves
 • Savanyú káposzta
 • Kimchi
 • Kombucha
 • Kefir (tejtermék és nem tejtermék)
 • Pácolt zöldségek

Prebiotikumokat tartalmazó élelmiszerek:

 • Banán
 • Hagyma
 • Fokhagyma
 • Bogyók
 • Bab
 • Borsó
 • Zab
 • Spárga
 • Pitypang zöldek

Prebiotikumok és probiotikumok hozzáadása a DIGESTIVE+++ segítségével

Nagyon sokféle prebiotikus kiegészítő van a piacon, de a maximális eredmény érdekében elengedhetetlen a megfelelőek kiválasztása. A legtöbb probiotikus étrend-kiegészítőben használt mikrobák nagyon törékenyek, ami azt jelenti, hogy a mikrobáknak csak egy kis százaléka él eltarthatóságuk végén. Az étrend-kiegészítőkben található mikrobák számos faját fagyasztva kell szárítani és speciálisan feldolgozni, hogy életképesek maradjanak a kezelés és a tárolás során, és segítsék a bélben való használhatóságuk fenntartását.

EMÉSZTŐ+++  a Bacillus Coagulans aktív mikrobát tartalmazza, amely szobahőmérsékleten stabil, és a kezelés során és eltarthatósági ideje alatt életképes marad. A vizsgálatok azt mutatták, hogy a Bacillus Coagulans hét nappal a lenyelés után elhagyja a GI-traktust, ami elengedhetetlenné teszi a DIGESTIVE+++ folyamatos szedését.

Egy másik ok, amiért aDIGESTIVE+++- t az étrendhez kell hozzáadni, az , hogy a probiotikumok általában halottak, mire a bélbe kerülnek, ha nem tárolják őket a hűtőszekrényben, vagy ha a prebiotikumok nem aktiválják őket. Ha a DIGESTIVE+++ táplálékot adod az étrendedhez, aktiválhatod a probiotikumokat, és a prebiotikumok és a probiotikumok együttes működésével a maximális hatást érheted el.

A DIGESTIVE+++ az alapvető enzimek teljes skáláját is tartalmazza, amelyek segítenek a szervezetnek lebontani az ételt étkezés után. A DIGESTIVE+++ keveréke olyan enzimeket tartalmaz, amelyek lebontják a fehérjéket, szénhidrátokat és zsírokat. A megfelelő emésztés az egyik legfontosabb dolog, amit a tested elérhet. A DIGESTIVE+++ segít.

Az elmúlt 15 évben a mikrobiológusok olyan vizsgálatokat végeztek, amelyek meghatározzák a hasznos mikrobák és a prebiotikus élelmiszerek további, alapvető funkcióit. Ez a szimbiotikus partnerség a testünk és az optimális mikrobiális ökoszisztéma között segíthet a megfelelő testsúlykontroll és anyagcsere támogatásában. Az egészséges bél az általános egészség kulcsa, ezért kezdj el vigyázni a bélrendszered egészségére, és szerezd be a DIGESTIVE+++-t még ma! További egészségügyi tippekért és a termékeinkkel kapcsolatos információkért látogasson el a shop.lifepharm.com!

További cikkek

smiling woman
Hogyan kezeljük az öregedést, a fájdalomcsökkentést és a szív egészségét kiegészítőkkel
person standing on white digital bathroom scale
Vércukorszint és fogyás: A meglepő kapcsolat
dried maple leaves
8 tipp, hogyan lehet egészséges maradni idén ősszel
brain, think, human
Új felfedezések a memóriavesztésről
Translate »