Close-up View Of Human Skin
Lassítsa le a bőr öregedését a LAMININE és az IMMUNE+++ segítségével

A bőr megjelenése az életkor elsődleges mutatója. A bőr megjelenése az általános egészségi állapotot is tükrözi, valamint az etnikai hovatartozásról és az életmódról is árulkodik. Ezeket a tulajdonságokat nagymértékben meghatározza a bőr színe, textúrája, feszessége és simasága. Ahogy az ember öregszik, a bőr hajlamos egyenetlen színűvé, érdessé, lazává és ráncossá válni. 

A napnak kitett területek érzékenyebbek az UV-sugárzásra, ezért azokat le kell fedni vagy naptejjel kell védeni. A napnak kitett területekre különösen figyelni kell:

 • Arc
 • Nyak
 • Felső mellkas
 • Alkarok
 • Kezek

Ezek a változások a halványan pigmentált embereknél kifejezettebbek. A sötét pigmentáció jelentős védelmet nyújt az akut UV-sugárzás káros hatásaival szemben.

A bőr nemcsak a legnagyobb emberi szerv, hanem az egyetlen olyan szerv, amely krónikusan ki van téve a környezetnek és ki van állítva. Az elmúlt évtizedben jelentős előrelépés történt az emberi bőr öregedésének hátterében álló mechanizmusok megértésében. A világ felnőtt lakosságának nagy részének azon vágya, hogy fiatalkori bőrképét fenntartsa, egy több milliárd dolláros iparágat táplált, amely többek között a következőket foglalja magában: 

 • Kozmetikumok
 • Szájon át szedhető vagy helyi kozmetikai szerek
 • Invazív és nem invazív eljárások
 • Lézeres újrafelszínre hozás
 • Töltőanyagok befecskendezése
 • Neurotoxinok
 • Műtét

A műtétek és más kozmetikai szerek gyakran drágák, és az eredmények nem mindig olyan kielégítőek, mint amilyenre számítottunk. A legjobb és legtermészetesebb módja a fiatalság megőrzésének az, ha naponta gondoskodik bőréről. Az egészséges táplálkozás és életmód, valamint a LifePharm étrend-kiegészítőkkel párosítva sokat segíthet.

Mi történik az öregedő bőrrel?

Az öregedő bőr egyik fő jellemzője a kollagénmátrix töredezettsége. A kollagén fragmentációja felelős a strukturális integritás elvesztéséért és a fibroblasztok működésének károsodásáért az öregedő emberi bőrben. Az öregedett bőrben az összeomlott fibroblasztok (bőrsejtek) alacsony kollagénszintet és magas kollagént lebontó enzimszintet termelnek a bőrben, míg a fibroblasztok megfelelő működés esetén többféle kollagénrostot termelnek, és többféle fehérjéből álló mátrixot tartanak össze.

 • Az I-es típusú kollagén az emberi bőrben a legnagyobb mennyiségben előforduló fehérje, amely a bőr száraz tömegének 90 százalékát teszi ki.
 • Az I., III. és V. típusú rostos kollagén nagyobb kollagénszálakká áll össze, amelyek háromdimenziós szerkezeti hálózatot alkotnak az egész bőrben. Ha ezek a mechanizmusok megszakadnak, az öregedési folyamat előrehalad.

Milyen bőrtípusa van – A Fitzpatrick Bőrtípus Rendszer

Az öregedő bőr elleni küzdelem egyik módja a megfelelő táplálkozás. Egy nemrégiben készült tanulmány a fehérjéket, a C-vitamint és a növényi bioflavonoidokat értékeli a bőr megjelenésének javításában és a kollagénképződésben négy bőrtípusnál. A „Fitzpatrick bőrtípus” rendszer (vagy fototípus) a bőrt a bőrben lévő melanin pigment mennyisége alapján osztályozza. 

Ezt az alkotmányos szín (fehér, barna vagy fekete bőr) és az ultraibolya sugárzásnak való kitettség (barnulás) eredménye határozza meg. A világos vagy fehér bőr hajlamosabb a leégésre, és néha lassabban és rosszabbul barnul: nagyobb védelmet igényel a napozás ellen. A sötétebb bőr kevésbé ég és könnyebben barnul, de hajlamosabb a sérülések utáni gyulladásos pigmentáció (barna foltok) kialakulására is.

Tanulmány kimutatta a LAMININE és az IMMUNE+++ bőrjavulást.

Egy nemrégiben végzett vizsgálatban 47, 30-45 év közötti, I-IV. fototípusú bőrtípusú férfit vizsgáltak, miután 180 napon keresztül több étrendi összetevőt szedtek. A táplálékkiegészítők fehérjét, C-vitamint és bioflavonoidokban gazdag gyümölcskivonatokat tartalmaztak, kis mennyiségű cinkkel. 

Ez a táplálékkiegészítő kezelés körülbelül megegyezett az egy LAMININE kapszulában lévő fehérje, valamint az egy fél IMMUNE+++ tablettában lévő C-vitamin és gyümölcs bioflavonoidok mennyiségével (a cink kivételével). A kiegészítés időszakát követően még ezen értékes összetevők kis mennyiségével is mérhető és látható módon javult a férfiak bőre:

 • A férfiak bőre kevésbé volt kipirosodva, jobban hidratált, ragyogóbb és összességében ragyogóbb volt, ahogyan azt a fényképek is mutatták.
 • Statisztikailag szignifikáns eredmények mutatták, hogy csökkent az UV-exponált és a barna foltok megjelenése, valamint javult a bőr textúrája és a pórusok feszessége, tudományos mérésekkel.
 • A vizsgálat lehetővé tette egy kis bőrszövetdarab értékelését is, amely kimutatta, hogy a kollagén és a rugalmas rostok megnövekedtek. Az arc ultrahangvizsgálata a kollagéntermelés javulását mutatta.

Lassítja a bőr öregedését a LAMININ és az IMMUNE+++ segítségével

Bár a környezeti tényezőket, például a szmogot, a szelet, a napfényt és a környezetszennyezést nem tudod befolyásolni, de azt igenis ellenőrizheted, hogy mit juttatsz a szervezetedbe. A bőr egészségének nagy része, például a ráncok, a megereszkedett bőr és a barna foltok elleni küzdelem attól függ, hogyan táplálja a bőrt belülről. 

A C-vitamin a kollagén- és elasztintermelés erős serkentője, és segít a kollagénrostok lerakódásában a bőr mátrixában. Gátolja a kollagén és az elasztin lebomlását. A kutatók a C-vitamin pótlását szorgalmazzák, hogy segítsen megelőzni a bőr hegek és a keloidnak nevezett vastag hegszövet kialakulását. 

A tudósok a közelmúltban támogatták a C-vitamin használatát, mivel a kollagén- és elasztintermelés hatékony serkentője a ráncos és feszülő bőr kezelésében. A LAMININE és az IMMUNE+++ „Skin Duo” beépítésével a napi étrendjébe segíthet lelassítani a bőr öregedésének természetes folyamatát. 

Az IMMUNE+++-ban használt C-vitamin egy rendkívül hatékony forma, amely kétszer olyan gyorsan szívódik fel, és kétszer olyan sokáig marad a véráramban, mint a C-vitamin hagyományos formái, míg a LAMININE-ban lévő fibroblaszt növekedési faktor kölcsönhatásba lép a fibroblaszt bőrsejtekkel, és kollagéntermelésre serkenti őket. A LAMININE és az IMMUNE+++ olyan egyszerű, költséghatékony megközelítése a bőrápolásnak, amellyel Ön hosszabb ideig fiatalosan fog kinézni és érezni magát!

További cikkek

girl, beauty, portrait
Mondjon búcsút a száraz bőrnek ezen a télen
lime, slices, lemons
Remény az elhízás elleni küzdelemben: C-vitamin segíthet a zsírégetésben
woman, jogging, running
Versenyelőnyt keres? A probiotikumok összefüggésbe hozhatók az edzéssel
woman, work, office
Szemszárazság és homályos látás? Ez lehet a számítógépes látás szindróma
Translate »