brown and white mushroom in close up photography
A pulykafarok gomba erősíti az immunrendszert

A színes csíkjairól elnevezett pulykafarok világszerte széles körben nő az erdőkben, de egészségügyi potenciálját még soha nem mérték fel teljes mértékben tudományos kísérletekben.

Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala (FDA) jóváhagyta egy pulykafarok-kivonat klinikai vizsgálatát mutagén prosztataszövetben és emlőszövetben szenvedő betegek számára, lehetővé téve, hogy hagyományos terápiákkal kombinálva szedjék, hogy megfigyeljék, erősíti-e az alanyok immunrendszerét. Az emlőkísérlet hét évig tartott a folyamatos nyomon követés érdekében.

Az emlő- vagy prosztata mutáns szöveti sejtek standard terápiáin átesett személyeknél általában nagyon alacsony a természetes ölősejtek (NK) és más immunsejtek szintje, amelyek megvédik a szervezetet a daganatoktól és a vírusoktól. Az NK-sejtek aktivitása a kemoterápiát követően jellemzően lezuhan, így a szervezet sebezhetővé válik az új betegségekkel szemben. a pulykafarok fogyasztása által feltehetően elősegített NK-sejtek eredményeit vizsgálják.  

Hatékony immunterápia Ázsiából

„Nem mi fedeztük fel a pulykafarkat” – mondja Leanna J. Standish, PhD, ND, LAc, FABNO, a Bastyr Integratív Onkológiai Kutatóközpont orvosigazgatója. 

„Ázsiában már évezredek óta használják, és kiderült, hogy ez egy igazán hatékony immunterápia. A természetes termékeknek többféle hatásmechanizmusa van, és tudományosan nagyon nehéz ezeket a mechanizmusokat kitalálni. De a testünk úgy fejlődött ki, hogy rájuk támaszkodjon.”

„Az időtálló, de kevéssé ismert gyógyszerek tisztázása a hagyományos bölcsesség és a modern tudomány kombinációját igényli” – mondja Dr. Hailing Lu, PhD, az UW onkológiai kutatóasszisztens professzora. 

„Ez a pulykafarok-tanulmány lényege. Izgatottak vagyunk emiatt” – mondta Dr. Lu nemrégiben. „Japán és sok más ázsiai ország már régóta használja ezt [a gombakivonatot]. Számomra ez egy nagyszerű kombináció. Kínából származom, így a növényi termékek használata nem újdonság számomra. Ez a keleti és a nyugati orvoslás áthidalása.” 

Serkentse az immunrendszert gyógygombákkal

A Coriolus versicolor (雲芝 yún zhı; Polyporaceae) gyógyászati felhasználásának hosszú története van Kínában és Japánban, és az egyik leginkább kutatott és elismert gyógygomba Európától a Távol-Keletig. 

A kínai Yun zhi és a japán kawaritake jelentése „felhőgomba”, ami azt a képet idézi, amikor az ég felé nézünk, és örvénylő felhőket látunk a fejünk felett. Számos ázsiai kultúrában a pulykagomba gomolygó felhőformái a hosszú életet és az egészséget, a spirituális ráhangolódást és a végtelenséget szimbolizálják. 

A pulykafarokgomba nagy mennyiségben tartalmaz β-glükánokat, amelyek serkentik az immunrendszert. A legaktívabb gyógyhatású összetevők a fehérjéhez kötött β-glükán poliszacharidok (PSK-k, Japánban Krestin néven is ismert) és a poliszacharid-peptidek (PSP-k, Kínában yún zhı). 

A PSP-ket nemrégiben fejlesztették ki Kínában immunmoduláns szerekként, és antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkeznek, erős szuperoxid- és hidroxilgyökfogó hatással.  

A gombák segíthetnek a neurológiai rendellenességek és vírusok kezelésében

A gombát már régóta használják nemcsak élelmiszerként, hanem különböző betegségek kezelésére is. Bár még gyerekcipőben járnak, a felhalmozott bizonyítékok arra utalnak, hogy a konyhai gyógygombák fontos szerepet játszhatnak számos, az életkorral összefüggő neurológiai zavar megelőzésében. 

Több mint 20 különböző agyjavító gasztronómiai-gyógyászati gomba és a belőlük izolált legalább 80 különböző bioaktív másodlagos anyagcseretermék áttekintését tanulmányozták. A gombák, illetve az izolált vegyületek csökkentették a béta-amiloid által kiváltott neurotoxicitást (amely az Alzheimer-kórban található), és számos pozitív funkciót láttak el, többek között:

  • Az ideg- és agyi jelek tüzelésének támogatása.
  • Idegstimuláció.
  • Idegnövekedési faktor (NGF) szintézis.
  • Idegvédelem.
  • Antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatás az idegsejtekben. 

További klinikai vizsgálatokra van szükség annak megfigyelésére, hogy ezek a kivonatok támogatják-e az emberek neurológiai funkcióit.

A tudomány a pulykafarok gomba mögött

A pulykafarok fogyasztásával elősegített természetes ölősejtek a vírusfertőzött sejteket is célba veszik. A pulykafarokgomba továbbá erős vírusellenes vegyületeket tartalmaz, amelyek kifejezetten a méhnyakszöveti elváltozásokat okozó humán papillomavírus (HPV) és a májat érintő hepatitis C vírus (HEP-C) ellen aktívak. 

A szövetekben mutációkat előidéző vírusokat „onkovírusoknak” nevezik. A vírus és a rák közötti kapcsolat az, ahol a gyógygombák egyedülálló lehetőségeket kínálnak az orvosi kutatás számára. A jelenlegi gondolkodás számos kutató körében az, hogy a pulykafark és más gyógygombák segíthetnek azáltal, hogy csökkentik az okozó társfaktorokat, például az onkovírusokat. 

Bár még több kutatásra van szükség, sok hagyomány és tudományos eredmény született, amelyek határozottan támogatják a minőségi gombák beillesztését a napi étrendbe. Az egyik legegyszerűbb módja az IMMUNE+++ szedése.

IMMUNE+++ pulykafarok gombával dúsítva

Az IMMUNE+++ a legjobb minőségű gombák szinergikus, kiegyensúlyozott keverékét tartalmazza. A Life-C keverékkel kombinálva – amely kétszer erősebb és kétszer annyi ideig marad a vérkeringésben, mint más C-vitamin formák – ez a formula egyértelműen kiemelkedő előnyökkel rendelkezik.

Az IMMUNE+++ emellett természetes antioxidánsok és bioflavonoidok szinkronizált keverékét tartalmazza: 

  • Camu Camu
  • Acerola gyümölcs
  • Gránátalma gyümölcs
  • Ashwagandha
  • Homoktövis 

Vegyen be naponta egy-két tablettát vagy többet, saját egészségügyi igényeitől és irányelveitől függően. Ezt a formulát kizárólag az Ön egészségének és immunitásának optimalizálására tervezték. Látogasson el weboldalunkra, ahol további információkat talál az IMMUNE+++-ról és annak egészségügyi előnyeiről.   

További cikkek

woman wearing black scoop neck top
Elősegíti a fiatalos megjelenésű bőrt a LAMININE & IMMUNE+++ segítségével
dna, adn, deoxyribonucleic acid
A LAMININ és a telomerek kapcsolata
man covering face with both hands while sitting on bench
Mindig fáradtnak érzed magad? Íme, miért.
diabetes, blood sugar, diabetic
Hogyan szabályozhatja a vércukorszintjét
Translate »