money, profit, finance
Minél többet osztasz meg, annál többet keresel

A mai üzleti világban a szájról-szájra terjedő marketing leginkább a ma népszerű üzletággal hozható összhangba, amelyet úgy ismerünk, mint influencer marketing. A wikipedia.org szerint „az influencer marketing a marketing olyan formája, amelyben a közösségi médiában a célpiac egésze helyett a befolyásos emberekre helyezik a hangsúlyt. Azonosítja azokat a személyeket, akik befolyással bírnak a potenciális vásárlókra, és a marketingtevékenységeket ezen influencerek köré orientálja”.

Az influencer marketinggel ellentétben a szájról-szájra marketinggel foglalkozó vállalkozás indítása egy közvetlenebb kapcsolat kialakításának módja egyetlen céggel. Az influencer marketinggel nem korlátozhatja magát egyetlen vállalatra; és nem fektet be közvetlenül egyetlen vállalat növekedésébe, mint egy szájról-szájra marketinges. Mint egy szájról-szájra marketinges, Ön egy csapat növelésére és a csapattal való együttműködésre helyezi a hangsúlyt, hogy növelje az egyéni vállalkozását. Az influencer marketingből hiányzik ez a csapatépítési komponens, amire a legtöbb embernek szüksége van ahhoz, hogy végigjárja a saját vállalkozásuk elindításának és sikeres növelésének útját. Az influencer marketing nem megfelelő üzleti vállalkozás a legtöbb ember számára, mert a legtöbb ember akkor boldogul, ha egy csoport tagja.

A világ szó szerint a tenyerünkben van, így soha nem volt még ilyen egyszerű elmondani másoknak valamit, amiért izgatottan és szívesen támogatunk. Az a csodálatos lehetőség, amely mindannyiunk előtt áll, hogy pénzt kapunk azért, hogy olyan termékeket és szolgáltatásokat osztunk meg, amelyeket már használunk és szeretünk. A legtöbb vállalkozás ma már felismerte, hogy a marketingdollárjait jobban el lehet költeni Önre, mint az online hirdetésekre vagy a tévéreklámokra. Hogy miért? Mert Ön már rendelkezik a potenciális vásárlóik bizalmával, szemével és fülével. Ha hajlandó vagy a hálózatodnak mesélni ezekről a cégekről, akkor boldogan fizetnek neked azért az eladásért, amit az ajánlásod generál. A vállalatok több mint hajlandóak fizetni az Ön „befolyásáért” a hálózata körében. Minél több vagy, annál valószínűbb, hogy nem csak pénzt fogsz keresni, hanem havonta elég pénzt ahhoz, hogy a megosztást teljes munkaidős állássá alakítsd át, amit egyáltalán nem érzel teljes munkaidős állásnak.

Mi a különbség a hagyományos szájról-szájra marketing között, amikor házról-házra kellett járni, hogy megosszunk egy terméket vagy szolgáltatást, amiért lelkesedünk, és a mai szájról-szájra marketing között? Az egyetlen különbség az, hogy ez online van, és mindenki ezt teszi minden alkalommal, amikor egy cikket, egy posztot, egy képet vagy egy videót. Minden alkalommal, amikor megosztasz valamit, a hálózatodnak marketingelsz a szájpropaganda segítségével. Csak nem kapsz érte pénzt – még. A nap végén mindannyian szájról-szájra marketingesek vagyunk. Csak nem vesszük észre.

Ha készen állsz arra, hogy elindítsd saját vállalkozásodat, és inspirál, hogy a közösségi médiában végzett mindennapi tevékenységeidből további jövedelemre tegyél szert, itt van 3 kulcsfontosságú pont, amit szem előtt kell tartanod. Nem számít, milyen típusú vállalkozás indítása mellett döntesz, e 3 kulcspont világos megértésével és alkalmazásával esélyt adsz magadnak arra, hogy megvalósítsd az álmodat, a saját vállalkozásodat.

  1. Hálózat kiépítése – A hálózatépítés a marketing egyik formája. A mai közösségi médiaplatformokkal a hálózatépítés soha nem volt még ilyen egyszerű. Kezdje a hálózatának bővítését olyan kapcsolatokkal, amelyek a leginkább érdeklődnének az Ön által népszerűsíteni kívánt termékek vagy szolgáltatások iránt, és máris meglesz a megfelelő emberekből álló közönsége, akik a legnagyobb valószínűséggel vásárolnának Öntől.
  2. Építsen kapcsolatokat a hálózatával – Minél többet foglalkozik a hálózatával, annál erősebbek lesznek a kapcsolatai a hálózatában lévőkkel. Fontos, hogy erősítse a kapcsolatait a kapcsolataival, mert ez bizalomhoz vezet Ön és az Ön által elmondottak iránt. Végső soron minél jobban bíznak Önben, annál valószínűbb, hogy vásárolnak Öntől, amikor Ön termékeket és szolgáltatásokat ajánl.
  3. Megosztás a hálózatoddal – Ha a legtöbbet szeretné kihozni a hálózatából, a következetesség a legfontosabb összetevő. Ha szórványos a megosztásod és következetlen vagy a mondanivalóddal, akkor azt fogod látni, hogy a hálózatod növekszik, és kevés vagy semmilyen eladást nem fogsz látni, amikor termékeket és szolgáltatásokat népszerűsítesz. Bármennyire is ijesztőnek tűnik, találja meg a módját, hogy a hálózatát rendszeresen megosztva valamit, elkötelezze magát Önnel és vállalkozásával. Ne feledje, minél többet oszt meg, annál többet keres.

Manapság a szájról-szájra terjedő marketingért érdemes izgatottnak lenni, mert könnyen plusz bevételt jelenthet. Bárki számára, aki hajlandó elfogadni a díjazást azért, mert egyszerűen megosztja pozitív tapasztalatait egy általa kedvelt termékkel vagy szolgáltatással kapcsolatban, nagyszerű lehetőség kínálkozik arra, hogy még ma saját vállalkozásba kezdjen.

Hiszed vagy sem, már most is átlagosan 2 órát és 22 percet töltesz naponta megosztással a közösségi médiában.. Ha hajlandó vagy megosztani valami értékeset a közösségi hálózatoddal, és a vállalatok hajlandóak fizetni neked azért, hogy a hálózatodban lévők felfedezzék a termékeiket és szolgáltatásaikat, miért ne tekintsd ezt egy belépőjegynek álmaid életének megteremtéséhez? Ha engem kérdezel, ez úgy hangzik, mintha mind te, mind pedig azok a vállalatok, amelyek kétségbeesetten keresik a hálózatod kihasználásának lehetőségeit, nyerni tudnának. Ne feledje, Ön már így is minden nap beszél ezekről a vállalatokról. Csak nem kapsz érte pénzt – még!

További cikkek

weight loss, diet, fitness
Egészséges fogyás – Mi a legjobb módja a fogyásnak?
smiling woman
Hogyan kezeljük az öregedést, a fájdalomcsökkentést és a szív egészségét kiegészítőkkel
greyscale photography of skeleton
Az OMEGA+++ duplán erősíti a csontok egészségét
Nagy hegy
Miért érdemes megbízni a Clean Label Project tanúsított termékekben
Translate »