white mushroom bloom during daytime close-up photo
A gomba története és számos egészségügyi előnye

A gombákat több mint 2000 éve szuperélelmiszernek tartják a különböző ázsiai kultúrákban, és megbecsült helyet foglalnak el a hagyományos kínai orvoslás panteonjában. Most a tudomány és a hagyomány találkozik, mivel a közelmúltban egyes gombákról végzett célzott kutatások kimutatták, hogy fenomenális egészségügyi előnyökkel bírnak. 

Az IMMUNE+++ három exkluzív gomba, a Reishi, a Maitake és a Pulykasügér jelentős adagját tartalmazza. Ez a cikk kifejezetten a Reishi gombára összpontosít. A következő cikkek a többi gombával foglalkoznak majd, hogy megértse, miért ezt a különleges gombakeveréket tartalmazza az IMMUNE+++, az egyedülálló Life-C C-vitamin keverék citrus bioflavonoidokkal, gyógynövényekkel és növényi anyagokkal.

A gombákkal kapcsolatos tévhitek közé tartozik, hogy kevés tápértékkel bírnak. A valóságban csak a gombák tartalmaznak L-ergotioneint, egy erős antioxidánst, amelynek saját szállítási mechanizmusa van, amint a sejtbe kerül. 

A gombák általában magas:

 • Kálium
 • Fehérjék
 • Vitaminok
 • Ásványok

A legmeglepőbb, hogy a gombák számos poliszacharidot is tartalmaznak, amelyek „erősebb immunrendszer-támogatást” mutatnak, mint sok korábban vizsgált és az egészségre gyakorolt előnyeik miatt hitelesített vegyület.

Pihenés és egészséges táplálkozás – a jó egészség kulcsa

A táplálkozásnak a „gyógyítás” eszközeként való felhasználásának koncepciója régre nyúlik vissza. Sokan Hippokratészt tartják a modern orvostudomány atyjának. Úgy vélte, hogy az emberi testnek alapvetően megfelelő pihenésre, megfelelő étrendre, testmozgásra, tiszta levegőre és gyógynövényekre van szüksége. Bár manapság néhányan talán nem értenek egyet az ő álláspontjával, nagyon gyakran, amikor az egészségügyi szakember azt mondja: „Pihenésre, testmozgásra és helyes táplálkozásra van szükséged”, Hippokratész pontosan ezt értette. 

A kínaiak és az egyiptomiak az elsők között voltak, akik felismerték a gomba értékét. Az egyiptomiak a gombát a halhatatlansággal hozták összefüggésbe, és a fáraók és más királyi személyek étrendjébe is beillesztették. Ázsia és Kelet-Európa számos országát már évek óta lenyűgözi a gomba. Kínában a gombát a hosszú élethez társítják. 

Ma a gomba a világ éttermeiben a drága konyhák része. A modern gyógyászatban is értékes összetevőket tartalmaz. A gombát hatékony kovász- és erjesztőanyagként használják az élelmiszer-feldolgozásban. 

2008-ban a Kaliforniai Egyetem (University of California at Davis) közzétett egy áttekintést a gyógygombákról, és további kutatásokat szorgalmazott klinikai vizsgálatok formájában. Ezt követően a gomba megszűnt pusztán egy bomló anyagból növő vadon élő gomba lenni, és kereskedelmi és igen értékes terményként foglalta el a helyét.

A Reishi gomba története

Azokban a kultúrákban, ahol a gombákat gyógyításra használták, a gombákat adaptogéneknek és feltöltőknek nevezik. A Reishi gombát többféle néven is ismerik: Lingzhi/Reishi gomba , Língzhı, Young-Ji, 灵 芝, 영지 és Ganoderma Lucidum. 

A klasszikus kínai szövegekben a Lingzhi közel 100 alkalommal szerepel, ami jól mutatja, hogy a gomba milyen fontos volt a keleti nép számára. A Reishi gombát a „Halhatatlanság gombája és az életelixír” néven említi a Hanshu Han könyve. Kelet-Ázsiában már több mint 2000 éve elismerik gyógyászati értékét. 

A Reishi gombát az Amerikai Gyógynövény Gyógyszerkönyv és Gyógyászati Összefoglaló, valamint más szakirodalmak is elismerik. A „Divine Farmer’s Classic of Pharmaceutics” 6 kategóriába sorolja a gombát a színei alapján, és minden színt az emberi test egy-egy szervéhez rendel. 

7 egészségügyi előnyei Reishi gomba

A Reishi gombáknak számos egészségügyi előnye van. A Kínai Népköztársaság Állami Gyógyszerkönyve (2000) szerint a Reishi a következőkre hat:

 • Qi feltöltése
 • Könnyítse meg az elmét
 • Köhögés és asztma enyhítése
 • Szédülés megelőzése
 • Segítség az álmatlanság ellen
 • Palpitáció (szívdobogás)
 • Légszomj

A Reishi előnyei a tudományon keresztül

Tudományos vizsgálatok kimutatták, hogy a Reishi gomba olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek hozzájárulnak a kóros sejtek bizonyos mértékű növekedésének lassításához, segítik a normál, egészséges vércukorszint fenntartását és a normál koleszterinszint fenntartását. 

A laboratóriumi vizsgálatok megerősítették, hogy a gomba kivonatai a férfi és női szervekben, különösen az emlő- és prosztataszövetekben található egyes típusú burjánzó sejtnövekedések ellen küzdenek.

Állatkísérletek során a Reishi gombáról kiderült, hogy a Shiitake gombához hasonlóan segít megakadályozni, hogy a megzavart és mutálódott sejtek elszaporodjanak és átterjedjenek a szervezet más pontjaira. Segíthet a ciszták vagy kinövések vérellátásának elvágásában is.

Jelenleg a Reishi gombából származó kivonatokat kereskedelmi forgalomban egyes farmakológiai készítményekben használják, mivel különböző biokémiai tevékenységei támogatják az egészség megőrzését. Egyéb ismert egészségügyi előnyei közé tartoznak:

 • A bakteriális és vírusos aktivitás visszafordításának támogatása.
 • A szív- és érrendszeri aktivitás szabályozása.
 • Harc a krónikus fáradtság ellen.
 • A reumás ízületi fájdalmak támogatása.
 • Az egészséges vércukorszint fenntartásának támogatása. 

Ezenkívül a Reishi-t különböző emberi állapotok támogatására használják, mint például:

 • Allergia enyhítése.
 • Ízületi merevség.
 • A tüdő egészsége.
 • Gyomor- és májegészség.
 • Alvászavarok.
 • Vese- és idegsejtek.
 • A bőr egészsége.
 • Gyulladás.

A Reishi gomba micéliumából, termőtestéből vagy spóráiból különböző biológiai aktivitású vegyületeket vontak ki, és ezek közül néhányat jótékony hatáshoz kötöttek. A klinikai és alapkutatási vizsgálatok továbbra is folynak, hogy segítsenek megfejteni azokat a hatóanyagokat, amelyek a Reishi gomba különböző egészségügyi előnyeiért felelősnek tűnnek.

A Superior IMMUNE+++ Fomuláció Reishi gombával van dúsítva

Az IMMUNE+++ a legjobb minőségű gombák szinergikus, kiegyensúlyozott keverékét tartalmazza. A Life-C keverékkel kombinálva – amely kétszer erősebb és kétszer annyi ideig marad a vérkeringésben, mint más C-vitamin formák – ez a formula egyértelműen kiemelkedő előnyökkel rendelkezik. Vegyen be naponta egy-két tablettát vagy többet, saját egészségügyi igényeitől és irányelveitől függően. Ezt a formulát kizárólag az Ön egészségének és immunrendszerének optimalizálására terveztük. 

További cikkek

A jövő most van: Az őssejtek és az őssejtterápiák forradalmasítják az egészségügyet.
topless woman with black panty
Hogyan segít az Omega+++ a fogyásban?
a man with a white beard and mustache wearing a hat
Hogyan lehet javítani az agy egészségét a hosszabb élet érdekében
fruit, fruit salad, apple
IMMUNE+++ Erőteljes antioxidánsokat tartalmaz a pusztító szabadgyökök legyőzésére.
Translate »