2 white eggs on white surface
LifePharm tojás – Bizonyítottan védi a sejteket a súlyos oxidatív károsodástól

A LAMININE a LifePharm szabadalmaztatott formulája, amely a korai, megtermékenyített, feldolgozatlan madártojás-kivonat alapjára épül. Ellentétben sok más hőkezelt vagy kémiailag feldolgozott tojástermékkel, a LifePharm megtermékenyített tojása és annak pontos keltetési ideje segít megőrizni eredeti aktív összetevőit. 

Az egyedülálló peptideket, fehérjéket, enzimeket és bioaktív növekedési faktorokat tartalmazó létfontosságú tápanyagok gazdag forrásából álló LifePharm tojás az aktív komponenseket természetes állapotukban és működőképességükben tartja. A LAMININE minőségi hal- és növényi fehérjékkel keveredve, az aminosavprofil kiegészítéseként jótékony egészségügyi hatásokat fejt ki. Ezen egészségügyi előnyök egyike az antioxidáns védelem.

Az antioxidáns-teszt azt mutatja, hogy a LifePharm tojás megvédi a sejteket a súlyos oxidatív károsodástól

A LifePharm tudósai nemrégiben kapcsolatba léptek Dr. A. Hinek doktorral, PhD-vel, a Torontói Egyetem humán fibroblaszt sejtekkel foglalkozó kutatójával, aki szakértője a növekedési faktorok és antioxidánsok értékelésének technikáinak.

Dr. Hinek antioxidáns tesztet végzett a LifePharm tojáskivonatának emberi fibroblaszt sejtekhez történő hozzáadásával. Ezek a sejtek súlyos oxidatív károsodásnak voltak kitéve. Az eredmények azt mutatták, hogy a LifePharm tojás erőteljes antioxidáns tulajdonságokkal gátolja az oxidatív stresszt.

Erőteljes antioxidáns tulajdonságok a LAMININE-ban találhatóak

A felső kontrollkép normál emberi fibroblaszt bőrsejteket mutat tenyészetben, míg a középső képen a sejtek elhalnak és kiömlik a tartalmuk, amikor a hidrogén-peroxid által okozott oxidatív károsodással bombázzák őket. Az alsó kép azt mutatja, hogy a fibroblaszt sejtek védve vannak a hidrogén-peroxid (H2O2) oxidatív károsodásával szemben, amikor a LifePharm tojáskivonatot adunk a sejtkultúrához.

Az oxidatív stressz és az antioxidánsok közötti kapcsolat

Az oxidatív stressz feltételezhetően felelős a különböző betegségek kialakulásáért és fejlődéséért, valamint az öregedésért. Az étrendi antioxidánsok antioxidáns funkcióik miatt úgy gondolják, hogy potenciális előnyökkel járnak egyes krónikus betegségek kockázatának csökkentésében. A gyümölcsökből, zöldségekből, gabonafélékből és gyógynövényekből származó antioxidánsok jelenlétével és jellemzésével kapcsolatban kiterjedt kutatások állnak rendelkezésre; az állati eredetű termékekből származó antioxidánsokkal kapcsolatban azonban csak korlátozott kutatások állnak rendelkezésre.
 
A fiatal, megtermékenyített petesejtek fehérjéi (mint például az ovalbumin, ovotranszferrin, foszvitin) antioxidánsok. E-vitamint, A-vitamint, szelént és karotinoidokat is tartalmaznak, amelyek szintén antioxidáns tulajdonságokkal rendelkeznek. A hazai főzés azonban hajlamos csökkenteni a tojás antioxidáns aktivitását.

A foszvitin gátolja a káros vas-oxid képződést

A foszfopeptidek olyan kis fehérjemolekulák, amelyek a foszfort (az emberi szervezetben a második leggyakoribb ásványi anyag) kötik magukhoz. Ez segíti őket abban, hogy hatékonyan megköthessék a kalciumot és a vasat, és gátolják az oldhatatlan kalcium-foszfátok vagy vaskomplexek kialakulását. Ezért a foszfopeptidek növelhetik a kalcium vagy a vas biológiai hozzáférhetőségét és megakadályozhatják az oxidációt.

A foszvitin az egyik legfontosabb foszfopeptid, amelyet a LifePharm tojás konzervál, és a természetben található legtöbb foszforilált fehérjének tartják. A foszvitin sokkal több foszfátot tartalmaz a molekulában, mint a tejfehérje. 

Káros lehet a túl sok vas és réz az ételekből

Bár a vas és a réz az egészséghez nélkülözhetetlen tápanyagok, az élelmiszerekben lévő túl sok vas és réz káros lehet. A feleslegesen szabadon lebegő vas és réz oxidálódhat, és amikor a sejtmembránnal vagy más struktúrákkal érintkezik, súlyos károkat okozhat. 

A foszvitin a legjobb antioxidáns a sejtmembránon belül a nem kötött vas és réz befogására. A foszvitin bizonyítottan védi a DNS-t a szabad gyökök hidroxil károsodásával szemben is. Mivel a foszvitin képes a vashoz kötődni, gátolhatja a vas-oxid képződést. Egy értékelés során a foszvitin antioxidáns aktivitása jelentősen nagyobb volt, mint az E-vitaminé.

LifePharm Tojáskivonat – Az egészségesebb életért

A legújabb kutatások azt mutatják, hogy a LifePharm tojáskivonatában számos és erős antioxidáns található. A LifePharm védett tojás a növekedési faktorok, peptidek és antioxidánsok olyan egyedülálló kombinációját tartalmazza, amely más növényi vagy állati forrásokban nem található meg. 

ALAMININE továbbá az összes esszenciális és nem esszenciális aminosav teljes profilját tartalmazza természetes, nem szintetikus formában. Bizonyítottan elősegíti az általános egészségérzetet és jólétet, LAMININE

több tízezer ember életének javításához járult hozzá szerte a világon.

További cikkek

white sugar cube forming lines
A cukorfogyasztás táplálja a krónikus egészségi állapotokat világszerte
a bunch of purple balls are in the air
Az egészségtelen bél depresszióhoz és súlygyarapodáshoz vezethet
Clear Milk Glass
Hogyan lehet javítani a bélrendszer egészségét, ha laktózérzékeny vagy?
dna, adn, deoxyribonucleic acid
A LAMININ és a telomerek kapcsolata
Translate »