man covering face with both hands while sitting on bench
Mindig fáradtnak érzed magad? Íme, miért.

A magas vércukorszint az Egyesült Államokban jelentős egészségügyi problémát jelent. Az Amerikai Diabétesz Szövetség szerint az Egyesült Államokban 86 millió ember vércukorszintje alacsonyabb/magasabb az ajánlottnál. A szélsőséges vércukorszint-emelkedések és -csökkenések súlyos egészségügyi problémákhoz vezethetnek, ha nem változtatjuk meg a megfelelő életmódot. Ebben a cikkben elmagyarázzuk, hogyan segíthet a vércukorszint szabályozásában.

Mi a vércukorszint és hogyan hat a szervezetre?

Amikor eszünk, a szervezetünk azonnal elkezdi feldolgozni a glükózt, hogy szabályozza a vércukorszintet a szervezetben. A hasnyálmirigy segítségével enzimek kezdik meg a lebontási folyamatot. A hasnyálmirigy, amely hormonokat, köztük inzulint termel, létfontosságú abban, ahogyan a szervezetünk a glükózzal bánik. Amikor eszünk, a testünk jelzi a hasnyálmirigynek, hogy inzulint kell kibocsátania, hogy kezelje az emelkedő vércukorszintet.

Még egy egészséges szervezetnek is nehéz lesz fenntartania az optimális cukorszintet, ha egészségtelen táplálkozással kell működnie. Ez azt eredményezheti, hogy a szervezetünk túlterhelté válik, és elkezdünk felszállni az úgynevezett „cukor-hullámvasútra”.

A cukor hullámvasút egy állandó fizikai és mentális érzés, amikor az energiaszintről az energiadömpingre váltunk, és ez olyan problémákhoz vezethet, mint a cukorbetegség. A vércukorszint mérsékléséhez elengedhetetlen az egészséges életmód, a rendszeres testmozgás és a minimális egészségtelen ételek fogyasztása.

A szabálytalan vércukorszint veszélyei

Ha a glükózszintje túl magasra emelkedik, az inzulin segít az egészséges szintre csökkenteni. A cukorbetegek szervezete azonban nem képes a szükséges inzulint előállítani, ami életveszélyes következményekkel járhat, ha a vércukorszintjük elég sokáig magas marad. 

A glükózszint is túl alacsony lehet. Ha a vércukorszintje túl alacsony lesz, gyakran érzi magát fáradtnak vagy lomhának, de ez súlyosabb károkat is okozhat. A hipoglikémiának nevezett állapot akkor léphet fel, ha a cukorbetegek kihagyják a gyógyszeres kezelésüket, és a rossz étkezési szokásokkal párosuló túlzott testmozgás is okozhatja. 

A lényeg a következő: A cukor hullámvasút soha nem jó dolog. A szabályozatlan glükózszint hosszú távú következményekkel járhat, és számos egészségkárosodáshoz vezethet, többek között: 

 • Szívbetegség
 • Vakság
 • Bőrfertőzések
 • Ízületi problémák
 • Súlyos kiszáradás
 • Kóma

Mint a legtöbb egészségügyi állapot esetében, mindig jobb, ha a lehetséges problémára még azelőtt fény derül, hogy az túlságosan elfajulna. Ezért azt javasoljuk, hogy aktívan segítse szervezetét a vércukorszint szabályozásában, hogy növelje általános jó közérzetét. 

3 módja a vércukorszint természetes szabályozásának

Mint korábban említettük, az egészséges vércukorszint az általános egészségi állapot egyik legfontosabb összetevője. Számos tényező befolyásolhatja a vércukorszintet, többek között a testmozgás, a betegség, az étrend és a stressz. Szerencsére a legtöbb ember néhány egyszerű életmódbeli döntéssel elérheti ezt. 

Korlátozza a szénhidrátokat
A három makrotápanyag közül a szénhidrátoknak van a legjelentősebb hatásuk a vércukorszintre. Ennek oka, hogy a szervezeted a szénhidrátokat cukorrá bontja, amely aztán a véráramba kerül.

A cukorbetegeknek különösen óvatosnak kell lenniük a szénhidrátokkal, mivel a magas szénhidrátbevitel általában nagy adag inzulint vagy cukorbetegség elleni gyógyszert igényel a vércukorszint szabályozásához. Az 1-es típusú cukorbetegségben szenvedőknek naponta többször kell inzulint beadniuk; azonban kevesebb szénhidrát fogyasztása jelentősen csökkentheti az étkezések során beadott inzulinadagot.

Ezzel párhuzamosan a szénhidrátok az Ön javára válhatnak, amikor a vércukorszintje az ajánlott szint alá csökken. Ha a vércukorszinted túl alacsonyra esik, nyugtalanná és szédültté válhatsz, ezt az állapotot hipoglikémiának nevezik. Ilyenkor ajánlott 15 gramm szénhidrátot enni, hogy a vércukorszinted újra egyensúlyba kerüljön. Például:

 • Egy kis alma, banán vagy narancs
 • 15 szőlő
 • 2 evőkanál mazsola
 • Fél bagel
 • Fél csésze müzli

Az Amerikai Diabétesz Szövetség (ADA ) azt ajánlja, hogy a cukorbetegek kalóriáik körülbelül 45%-át szénhidrátból nyerjék.

Beépíteni a rostot az étrendbe
A szénhidráttal ellentétben a rostok nagyszerű kiegészítői a szervezetednek a glükózszint szabályozásában. A szervezet nem képes lebontani a rostokat, ami azt jelenti, hogy azok nem okoznak vércukorszint-emelkedést, mint más szénhidrátok.

A rostok főként a gyümölcsökben, zöldségekben és teljes kiőrlésű gabonafélékben találhatók. Segít szabályozni a vércukorszintet, és számos egyéb egészségügyi előnnyel jár, különösen a cukorbetegek vagy a cukorbetegség előtt állók számára. Az amerikaiaknak szóló étrendi irányelvek azt javasolják, hogy a felnőttek naponta 22-34 gramm rostot fogyasszanak, de a konkrét mennyiség az Ön korától és nemétől függ.

Egészséges testsúly fenntartása
A túlsúly az inzulinrezisztencia egyik vezető oka, mivel megakadályozza a vércukorszint-hormon megfelelő működését. A túlsúly emellett növeli a 2-es típusú cukorbetegség, a szívbetegségek és a stroke kockázatát is.

A LifePharm Extrim Shape nevű étrend-kiegészítője nagyszerű eszköz, ha lendületet szeretne adni fogyókúrájának. Az Extrim Shape a súlygyarapodás gyökeres okait célozza meg, anélkül, hogy drasztikus diétákat vagy étrendváltoztatásokat kellene végrehajtania. Ez a forradalmian új kiegészítő a tojás bioaktív növekedési faktorok és természetes összetevők szabadalmaztatott keverékét használja a sejtregeneráció aktiválásához. Ezek az összetevők segítenek az új, egészséges sejtek regenerálódásában, így azok képesek blokkolni a cukrokat és szénhidrátokat, elégetni a felesleges zsírt, valamint fokozni az anyagcserét és az energiaszintet.

Egy nemrégiben készült tanulmány kimutatta, hogy az Extrim nemcsak a fogyásban segíthet, hanem a vércukorszint szabályozásában is hatékony.

Az alanyokat 90 napig figyelték, miközben naponta 2 Extrimot fogyasztottak (egyet minden egyes legsúlyosabb étkezés előtt). Az eredmények azt mutatták, hogy a vércukorszint átlagosan 15 egységgel csökkent a vércukorszintet figyelő eszközön. 

A felesleges vércukor zsírként tárolódik, és a máj körül felhalmozódik, károsodást okozva. Az alanyok 75%-ánál a májban lévő zsírraktározás is csökkent.

Stabilizálja a glükózszintjét Extrim Shape-vel

Mint sok más egészségügyi állapot esetében, a glükózproblémákat is könnyebb kezelni, mielőtt túl messzire mennének. Az egészséges glükózszint elengedhetetlen része annak, hogy testét és elméjét jó formában tartsa, és ezt egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozással, testmozgással és egészséges életmóddal kiegészítve érheti el. Néhány ember számára ez még mindig nem elég.

Az Extrim formula összetevői a szervezet egészségének és belső energiájának támogatására utaló jeleket mutatnak, és nagyszerű módja annak, hogy a vércukorszintet ellenőrzés alatt tartsa, miközben a mindennapi tevékenységét éli. Szerezze be az Extrim Shape-t még ma a laminine.net weboldalon!

További cikkek

silver and white cross pendant necklace
Az egyéni vércukorválaszok rejtélye
person holding white cigarette stick
K-vitamin – Az egészséges csontok titkos kulcsa
person holding white medication pill
Hogyan illessze be a LifePharm-kiegészítőket a mindennapi étkezésébe?
man, jumping, mountains
DIGESTIVE+++ Probiotikum a jobb sportteljesítményhez kötve
Translate »