white sugar cube forming lines
Miért teszi tönkre a cukor az egészségét?

Tudtad, hogy az amerikaiak évente jóval több mint 82 kiló cukrot fogyasztanak? Ez a Center for Science in The Public Interest szerint van. Ez azonban jóval az Egészségügyi Világszervezet ajánlásai alá tartozik, amely azt sugallja, hogy az emberek naponta kevesebb, mint 25 grammot fogyasztanak – körülbelül hat teáskanál. Ennek ellenére még mindig több mint háromszor annyi cukrot veszünk fel, mint kellene, ami komoly egészségügyi problémát jelent.

Ebben a cikkben áttekintjük a lehetséges egészségügyi szövődményeket, amelyek a túl sok cukorból származhatnak, és a cukor utáni vágy csökkentésének módjait.

A cukor negatív mellékhatásai

A mérsékelt cukor nem fog negatívan befolyásolni, és nem baj, ha néha kezeled magad. A túl sok cukor azonban tönkreteheti egészségét és jólétét, és hosszú távú egészségügyi szövődményekhez vezethet.

A cukor elfárad

Nem vagy egyedül, ha az idő nagy részében lassúnak és fáradtnak érzed magad. Az energiahiány gyakori probléma az amerikai társadalomban. Egy felmérésben 5 amerikaiból nem kevesebb, mint 3 számolt be arról, hogy folyamatosan fáradtnak érzi magát.

Amikor cukrot fogyaszt, gyakran érzi magát azonnali cukormagasnak. De amint a magas elhasználódik, az energiaszinted összeomlik. Ez azt eredményezi, hogy a szervezetnek energiára van szüksége a cukor lebontásához. A cukorfogyasztás magas inzulinszinthez vezet, ami kiváltja a kortizol – a stresszhormon – felszabadulását. Ez többek között fáradtsághoz, fejfájáshoz és ingerlékenységhez vezethet.

A cukor súlygyarapodást okoz

Sokan azt hiszik, hogy a cukor üres kalória, de ez nem igaz. A cukor magas glikémiás indexszel (GI) rendelkezik, ami a vércukorszint gyors emelkedését okozza a fogyasztás után. A szervezet a magas GI-tartalmú ételekre inzulin felszabadításával reagál, amely úgy szabályozza a vércukorszintet, hogy a felesleges energiát zsírként tárolja a szervezetben.

A túl sok cukorfogyasztás más módon is súlygyarapodáshoz vezethet;

 • A cukor az üres kalóriák forrása, és kevés táplálékot kínál. A hozzáadott cukrokban gazdag élelmiszerek általában magas kalóriát tartalmaznak, ami súlygyarapodást okozhat.
 • A magas cukortartalmú ételek és italok általában alacsony fehérje- és rosttartalmúak, olyan tápanyagok, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy jóllakottnak és elégedettnek érezzék magukat.
 • A hozzáadott cukrok és az egészséges ételek súlygyarapodáshoz vezethetnek, és növelhetik a krónikus egészségügyi állapotok, például a szívbetegségek kockázatát.
 • A cukor befolyásolja az étvágyszabályozó hormonokat és az agy jutalmazó központjait, amelyek

Növelheti a sejtek öregedését

A telomerek olyan struktúrák, amelyek a kromoszómák végén találhatók, olyan molekulák, amelyek a genetikai információk egy részét vagy egészét tartalmazzák. Tudtad, hogy az ideális forma elérése a sejtjeid egészségétől függ? A sejtjeid lassan romlanak, és az életkor előrehaladtával egyre kevésbé hatékonyak. Optimálisan meg kell célozniuk a súlygyarapodás kiváltó okait: a lassabb anyagcserét és a megnövekedett kalóriabevitelt.

A telomerek lerövidítése az öregedés természetes része, de bizonyos életmódbeli döntések felgyorsíthatják a folyamatot. Kimutatták, hogy a nagy mennyiségű cukor fogyasztása felgyorsítja a telomer rövidülését, ami növeli a sejtek öregedését.

Egy 61 óvodáskorú gyermeken végzett kísérleti tanulmány megállapította, hogy a cukorral édesített italok megnövekedett fogyasztása a telomer hosszának csökkenésével jár, ami a sejtek öregedését jelzi.

Az Extrim Shape az életkor előrehaladtával a súlygyarapodás kiváltó okait célozza meg anélkül, hogy drasztikus étrendet vagy rendváltoztatást kellene végrehajtania. Ez a forradalmi kiegészítő a tojás bioaktív növekedési faktorok és a természetes összetevők szabadalmaztatott keverékét használja a sejtek regenerálódásának aktiválásához, hogy szabályozhassa alakját.

Ezek az összetevők segítenek új egészséges sejtek regenerálásában, így blokkolhatják a cukrokat és a szénhidrátokat, elégethetik a felesleges zsírt, és fokozhatják az anyagcserét és az energiaszintet.

Extrim is:

 • Segít blokkolni a zsírt azáltal, hogy az emésztőrendszerben lévő zsírhoz kötődik, mielőtt felszívódna, és a súlyának akár hétszeresét is csapdába ejti a zsírban.
 • Segít blokkolni a szénhidrátokat azáltal, hogy étkezésenként akár 35 gramm nem kívánt keményítőt is felszív.
 • Segít elnyomni az étvágyat és blokkolja a zsírtermelést guárgumi használata nélkül, ami elzáródásokat okozhat a gyomorban, a nyelőcsőben és a belekben.
 • Segít ösztönözni a vastagbél tisztítását és méregtelenítését.

3 módszer a cukor utáni sóvárgás megállítására

A cukorfüggőséget nehéz megtörni, különösen akkor, ha a szervezet hosszabb ideig hozzászokott a cukorfogyasztáshoz. Íme néhány trükk, amellyel megszelídítheti cukor utáni vágyát a nyomukban.

Fogj egy gyümölcsöt

Azok az emberek, akik cukor utáni vágyat éreznek, a magas zsírtartalmú, magas cukortartalmú ételekhez, például a csokoládéhoz vagy az édességhez fordulnak. Ha azonban elcseréli a gyorsételeket egy kis gyümölcsre, amikor úgy érzi, hogy valami cukros van, megadhatja a szükséges édes találatot, és megállíthatja vágyát a nyomában. A gyümölcs természetesen édes, de sok hasznos növényi vegyületet és rostot is tartalmaz, lehetővé téve a javítást és az egészség megőrzését. Az édes gyümölcsök, például a mangó, az ananász vagy az eper kiváló ételek, amelyek megállítják a sóvárgást.

Ha éhes is vagy, próbálj meg joghurtot adni a gyümölcsödhöz, hogy kielégítőbb snack legyen.

Gyakorlat

A testmozgás egy másik kiváló módja a sóvárgás megfékezésének. A séta nemcsak arra készteti magát, hogy eltávolodjon a kamrától, hanem endorfinokat is felszabadít, vagy „jól érzi magát” az agyában, amelyek segíthetnek kikapcsolni a vágyat.

Ha nem tudsz kimenni, rengeteg testsúlyos gyakorlat van, például guggolás vagy fekvőtámasz. A mozgás számos más egészségügyi előnnyel jár, például:

 • Fogyás
 • Javítja a szív egészségét
 • Javítja a hangulatot
 • Növeli az energiaszintet

Nincs időd edzeni? Tanulmányok kimutatták, hogy még a rendkívül rövid, 10 perces edzések is pozitívan befolyásolhatják általános egészségi állapotát.

Vegyünk egy falat extrim-et

Amikor bevesz egy falatot a LifePharms Extrim Shape kiegészítőből. Az Extrim mindent, ami édes ízű, keserűvé tesz, segítve a cukor utáni vágyak megfékezését. A kiegészítés a súlygyarapodás ellen is hatékony, és a tojás bioaktív növekedési faktorok és a természetes összetevők keverékét használja a sejtek regenerálódásának aktiválására, hogy szabályozhassa alakját.

Ezek az összetevők segítenek az új egészséges sejtek regenerálásában, a cukrok és szénhidrátok blokkolásában, a felesleges zsírégetésben, valamint az anyagcsere és az energiaszint fokozásában.

Extrim is;

 • Segít blokkolni a zsírt azáltal, hogy az emésztőrendszer zsírjához kötődik, mielőtt felszívódna, és akár a testsúlyának akár hétszeresét is zsírban csapdába ejti.*
 • Segít blokkolni a szénhidrátokat azáltal, hogy étkezésenként akár 35 gramm nem kívánt keményítőt is felszív.*
 • Segít hatékonyan égetni a zsírt efedra nélkül, amely egy gyakran előforduló gyógyszerkészítmény, amelyet sokan nem tolerálnak.*
 • Segít elnyomni az étvágyat és blokkolja a zsírtermelést guárgumi használata nélkül, ami elzáródásokat okozhat a gyomorban, a nyelőcsőben és a belekben.*
 • Elősegíti a vastagbéltisztítást és méregtelenítést.*

*Ezeket az állításokat az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal nem értékelte. Ez a termék nem betegségek diagnosztizálására, kezelésére, gyógyítására vagy megelőzésére szolgál.

Igyál vizet

Tudtad, hogy a kiszáradás valójában cukor utáni sóvárgást okozhat? Ez a helyzet John Higgins, a houstoni Texasi Egyetem orvosprofesszora és a houstoni Lyndon B. Johnson Általános Kórház kardiológiai vezetője szerint.

„Ha kiszáradsz, nehéz lehet az olyan szervek számára, mint a máj, amely vizet használ a glikogén [tárolt glükóz] és az energiaraktárak egyéb összetevőinek felszabadítására, így vágyhat az ételre” – mondja Higgins.

Csakúgy, mint a testmozgás, a hidratáltság is javítja az általános egészségi állapotot és;

 • Jelentősen befolyásolja az energiaszintet és az agy működését
 • Segíthet a vesekő kezelésében
 • Segíthet a fogyásban

Összefoglalva, a cukor nehezen megtörhető szokás, de ha ezt meg tudja tenni, akkor sokkal valószínűbb, hogy idővel egészségesebb lesz. Kezdje lassan. Próbálja meg csökkenteni a cukorbevitelt, és kezdje el nyomon követni, hogy mennyi cukrot eszik naponta, ha megnézi az élelmiszercímkéken szereplő táplálkozási tényeket. Minél jobban tudatában van a cukorfogyasztásának, annál könnyebb lesz elkerülni azt, és még mindig élvezni a jó ízű ételeket.

Kérjük, látogasson el shop.lifepharm.com további egészségügyi tippekért és termékekért, amelyek elindítják egészségügyi utazását!

További cikkek

smiling woman
Hogyan kezeljük az öregedést, a fájdalomcsökkentést és a szív egészségét kiegészítőkkel
diabetes, blood sugar, diabetic
Hogyan szabályozhatja a vércukorszintjét
blood, cells, red
Öregedő artériák: Gránátalma megakadályozhatja a plakkok felhalmozódását
white mushroom bloom during daytime close-up photo
A gomba története és számos egészségügyi előnye
Translate »