Crop sportsperson resting after training on lawn
LAMININE és OMEGA+++ – Kettős megoldás az ízületi fájdalmak ellen

Az ízületek összekötik a test csontjait, és ezek az okai annak, hogy Ön képes mozogni. Az egészséges ízületek mindenki számára létfontosságúak. De tudta, hogy körülbelül 15 millió amerikai szenved súlyos ízületi fájdalomtól? Ebben a cikkben áttekintjük, mi okozza az ízületi fájdalmat, és mit tehetsz, hogy csökkentsd, vagy megszabadulj a tünetektől. 

Mi okozza az ízületi fájdalmat?

Meg kell értenünk, hogy valójában mi okozza az ízületi fájdalmat, mielőtt belevágnánk a gyógymódokba. Az ízületi károsodás számos okból bekövetkezhet, többek között sportsérülések, fizikai igénybevétel, a szövetek autoimmun reakciói és az ízületi porcok élethosszig tartó kopása miatt. Az ízületi fájdalom leggyakoribb oka az ízületi gyulladás. Az idősebb felnőttek különösen veszélyeztetettek, és az idősödő lakosság akár 60%-a is szenved ízületi fájdalomtól. A leggyakrabban használt ízületek érintettek a leginkább, mint például a csukló, a kéz, a csípő és a térd. Azonban a vállak és a lábak, valamint a nyak és a hát gerincszakaszok is érintettek lehetnek. 

Bontsuk le tudományos szinten. Az ízületek lassú romlása érinti az ízületi nyálkahártyát, a szalagokat, az inakat, a meniszkusz zsákot, a csontterületeket és a korlátozott őssejteket, amelyek hozzáférhetnek ezekhez a szövetekhez. A porc egy gumiszerű anyag, és nem rendelkezik olyan közvetlen vérellátással vagy javító mechanizmusokkal, mint a test más lágyszövetei és szervei. Sajnos az elhasználódott ízületi szövetek nem nagyon képesek új sejtek regenerálódására és e szövetek helyreállítására. Ezek az állapotok krónikussá válnak a szenvedő egyén számára. 

Amikor az ízületi szövetek romlása gyulladt a szervezet immunválaszával, ezek az immunsejtek és kollektív reakcióik súlyosbítják a problémát. Amikor az ízületi szövet annyira leromlott, hogy alig vagy egyáltalán nincs ízületi szövet a csontok párnázására, az ízület már nem tud megfelelően működni. 

Ízületi fájdalom tünetei – Legyen tisztában a figyelmeztető jelekkel

Mint korábban említettük, az elhasználódott ízületi szövetek számára rendkívül nehéz új sejteket regenerálni. Ezért fontos, hogy tisztában legyünk az ízületi gyulladás tüneteivel, hogy megállítsuk, mielőtt túl késő lenne. Az ízületi fájdalmak figyelmeztető jelei lehetnek annak, hogy a szövetei romlanak, és orvoshoz kell fordulnia, ha:

 • Az ízület környéke duzzadt, vörös, érzékeny.
 • Az ízület deformáltnak tűnik.
 • Az ízület duzzanata hirtelen jelentkezik.
 • Az ízület merevnek és mozdulatlannak érzi magát.

Az életkor az ízületi gyulladás fő kockázati tényezője, de vannak más kockázati csoportok is, amelyeknek különösen figyelniük kell a tünetekre. Az egyéb kockázati tényezők közé tartoznak:

 • Családtörténet -Az ízületi gyulladás öröklődhet a családban, és Ön hajlamosabb lesz az ízületi problémákra, ha szülei vagy nagyszülei szenvednek a betegségben.
 • A szex -A nőknél nagyobb valószínűséggel alakul ki reumatoid artritisz, mint a férfiaknál, a férfiaknál pedig nagyobb valószínűséggel alakul ki köszvényes artritisz.
 • Elhízás -A túlsúly ízületi fájdalmakhoz vezethet, különösen a térdben, mivel az ízületek nagyobb terhelésnek vannak kitéve a túlsúly miatt.
 • Korábbi ízületi sérülés -A korábban sérült embereknél nagyobb valószínűséggel alakul ki ízületi gyulladás azokban az ízületekben, amelyek már korábban megsérültek.

Hogyan kezeljük az ízületi fájdalmat

Az ízületi szövetek romlása következtében Ön elveszíti az ízületek mozgékonyságát, fájdalmat érez, és nem tud olyan fizikai tevékenységeket végezni, mint korábban. Ez legyengítő és lehangolóvá válik, és megakadályozza, hogy fizikailag működjön és élvezze az életet. A jó hír az, hogy léteznek gyógymódok. 

Pótműtét

A leromlott ízületek egyik enyhítése a csere műtét, bár ez a végső megoldás. A két leggyakoribb csereoperáció a térd és a csípő, de más ízületeken, például a bokán és a vállon is elvégezhető. Amint a név is mutatja, a cserepótló műtét során az ortopéd sebész műtétileg eltávolítja a sérült ízületet, és művégtaggal vagy protézissel helyettesíti azt. 

Számos különböző eljárás létezik, és különböző anyagokból készült mesterséges ízületek. A csere műtétek azonban gyakran költségesek és hosszú ideig tart a felépülés, ezért csak akkor ajánlott, ha feltétlenül szükséges. Mielőtt műtétet javasolnának, az orvosok és sebészek általában azt javasolják, hogy vizsgáljon meg más lehetőségeket, többek között:

 • Fogyás az ízületek könnyű terhelése érdekében.
 • Fizikoterápia a környező izmok erősítésére.
 • A szteroid injekciók, mint a kortizon, kenik és párnázzák az ízületet.
 • Nem szteroid tartalmú gyógyszerek a duzzanat és a fájdalom csökkentésére.

Ha a tünetei nem javulnak a stratégiák kipróbálása után, az ízület olyan mértékben romolhatott, hogy a műtét az egyetlen lehetőség a hosszú távú enyhülésre. 

Sejt regeneratív kiegészítő – LAMININE

El akarja kerülni a műtétet, ha az nem feltétlenül szükséges, és megmenteni a romló ízületeket, ha azok megmenthetők. Mint említettük, vannak a piacon nem szteroid tartalmú készítmények, amelyek enyhíthetik a fájdalmat. Új tanulmányok szerint a sejtnövekedési faktorok segítségével most már megmentheti a romló ízületeket.

A növekedési faktorok a szervezet által termelt biológiailag aktív polipeptidek csoportja, amelyek stimulálhatják a sejtek osztódását, növekedését és a sejtek differenciálódását. Az ízületi porcban számos növekedési faktor működik összehangoltan, hogy szabályozza az ízületi porc fejlődését és homeosztázisát az egész életen át. 

A növekedési faktorok serkentik a kollagéntermelést, amely a porc egyik elsődleges szerkezeti összetevője. Úgy gondolják, hogy a növekedési faktorok ígéretes kezelést kínálnak a porc fokozott regenerálódására ízületi porcdefektusokban vagy kiterjedtebb porckopás esetén, mint amilyen az osteoarthritis (OA) során jelentkezik.

A legújabb kutatások feltárják a növekedési faktorok szerepét a sejtosztódás, a növekedés és a különböző típusú sejtek stimulálásában az ízületi szövetekben. Ez egy izgalmas felfedezés, amelynek során a kutatók növekedési faktorokkal dolgoznak a porcképződés serkentése érdekében. 

Az ortopédiai klinikai vizsgálatok nagyon sikeres eredményeket mutattak ki a növekedési faktorok befecskendezésével az ízület fájdalommentesebbé és mozgékonyabbá válásával kapcsolatban. A vizsgálatban az ortopéd sebész a páciens saját vérplazmájából koncentrált növekedési faktorokat használt, és azokat a térdízületbe fecskendezte. A vizsgálatokból származó jelek azt mutatták, hogy az ízületi szövetek sűrűbbé váltak, és a térdízületi szövetek javulását és növekedését mutatták. Felfedezték, hogy a csontsejtek végei még mindig képesek porcot növeszteni, és serkenteni a kollagén- és mátrixrostokat ezekben a szövetekben.  

A LifePharm szabadalmaztatott megtermékenyített petesejt kivonatában található növekedési faktorok a TGF-B (transzformáló növekedési faktor, béta), a PDGF (vérlemezkéből származó növekedési faktor) és az FGF2 (fibroblaszt növekedési faktor 2). Ezek a növekedési faktorok a csirkében és az emberben azonos szerkezetűek, hasonlóan az emberi plazma használatához. Ezeket a növekedési faktorokat az ízületi porcban a sejtosztódás, a növekedés és a differenciálódás serkentése szempontjából vizsgálták. 

Gyulladáscsökkentő ízületi fájdalomcsökkentő – OMEGA+++

Van néhány különböző fájdalomcsillapító a piacon, amelyek enyhíthetik az ízületi fájdalmat, és ezeket a fájdalomcsillapítókat nem szteroid gyulladáscsökkentőknek nevezik. Ezek enyhíthetik az átmeneti fellángolásokat, de hosszú távú használatuk gyomorpanaszokat vagy akár gyomorvérzést is okozhat. 

Bizonyos csoportoknak különösen óvatosan kell használniuk ezeket a termékeket, beleértve a:

 • Vesebetegségek
 • Májbetegségek
 • Egészségügyi feltételek
 • Kiütések
 • Magas vérnyomás
 • Folyadékretenció

A gyulladáscsökkentő szerek ellenőrzik a fájdalmas immunválaszt, ami a gyulladást okozza, de nem segítenek a romló csont- és porcszövetek kiváltó okán.     

Szerencsére vannak természetesebb alternatívák. Az OMEGA+++ GMP tanúsítvánnyal rendelkező üzemben készül, kiváló minőségű, GMO-mentes, fenntartható módon előállított és szennyeződésmentes, Omega-3-ban gazdag halolajból. Az Omega-3 zsírsavak jól dokumentált gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek, és számos tanulmány kimutatta, hogy az Omega-3 fogyasztása lelassította az autoimmun ízületi károsodás kialakulását és csökkentette az ízületi állapot súlyosságát.

Véletlenszerű klinikai vizsgálatok számos klinikai előnyt mutattak ki a minőségi omega-3 zsírsavakat fogyasztó, súlyos ízületi rendellenességben szenvedő betegeknél. Az eredmények azt mutatták, hogy a betegeknél csökkent a fájdalom, kevesebb volt a reggeli merevség, javult a mobilitás és kevesebb nem-szteroid gyulladáscsökkentő szert használtak.

Kombinálja a LAMININE-t és az OMEGA+++-t az ízületek egészségének támogatásához és a fájdalom enyhítéséhez

Az optimális eredmény elérése érdekében javasoljuk, hogy a LAMININE-t kombinálja a mi

OMEGA+++ kiegészítő. Mint már említettük, az OMEGA+++ támogatja a szív- és érrendszeri, neurológiai és ízületi egészséget, és számos más egészségügyi előnnyel is jár, többek között: 

 • Támogatja a keringési rendszert*
 • Csökkenti a gyulladást*
 • Támogatja a memóriát és a kognitív funkciókat*
 • Fenntartja az egészséges ízületek és csontok támogatásához szükséges omega-3 mennyiséget*
 • Segít megvédeni, újjáépíteni és helyreállítani az agysejtek szerkezetét és funkcióit, miközben megvédi az agyat az oxidatív stressztől*.

Egy sérült vagy osteoarthritises ízületben a pozitív hatások bármely kezelés, például a növekedési faktorok, mindannyian részesülhetnek néhány ilyen növekedési faktorból. Valószínűleg mindezek a szövetek érintettek lehetnek, és ezeknek a növekedési faktoroknak a Laminine-ban történő fogyasztása támogathatja a javítási mechanizmusokat ezeken a speciális ízületi területeken.

Ha további információkat szeretne kapni termékeinkről, kérjük, látogasson el weboldalunkra.

További cikkek

topless woman with black panty
Hogyan segít az Omega+++ a fogyásban?
Photo of a Woman Thinking
Gyulladás – Lehet-e túl sok jó dologból rossz?
Baby Lying On White Fur With Brown Blanket
Hogyan befolyásolhatják a bélbaktériumok az újszülöttet
woman holding knife
Magas vérnyomás – A csendes gyilkos
Translate »