person holding black knit cap
A LAMININE és az OMEGA+++ hatékonynak bizonyult az ízületi fájdalmak ellen

Az ízületeid összekötik a tested csontjait, és ezért tudsz mozogni. Az egészséges ízületek mindenki számára létfontosságúak. De tudtad, hogy körülbelül 15 millió amerikai szenved súlyos ízületi fájdalmaktól? Ebben a cikkben áttekintjük, mi okozza az ízületi fájdalmat, és mit tehet a tünetek csökkentése vagy megszüntetése érdekében. 

Mi okozza az ízületi fájdalmat?

Meg kell értenünk, mi okozza az ízületi fájdalmat, mielőtt beleugranánk a gyógymódokba. Az ízületi károsodás több okból is előfordulhat, beleértve a sportsérüléseket, a fizikai használatot, a szövetekre adott autoimmun választ és az ízületi porc egész életen át tartó kopását. Az ízületi fájdalom leggyakoribb oka az ízületi gyulladás. Az idősebb felnőttek különösen sérülékenyek, és az öregedő népesség 60% -a szenved ízületi fájdalomtól. A leggyakrabban használt ízületek, például a csukló, a kéz, a csípő és a térd, általában a leginkább érintettek. Azonban a vállak és a lábak, valamint a nyak és a hát gerincterületei is érintettek lehetnek. 

Bontsuk le tudományos szinten. Az ízületek lassú romlása hatással van az ízületi bélésre, a szalagokra, az inakra, a meniszkusz zsákra, a csontterületekre és a korlátozott őssejtekre, amelyek hozzáférhetnek ezekhez a szövetekhez. A porc gumiszerű anyag, és nem rendelkezik annyi közvetlen vérellátási vagy javítási mechanizmussal, mint a test más lágy szövetei és szervei. Sajnos az elhasználódott ízületi szövetek nem sok képességgel rendelkeznek új sejtek regenerálására és ezeknek a szöveteknek a javítására. Ezek az állapotok krónikussá válnak a szenvedő egyén számára. 

Amikor az ízületi szövetek romlása gyulladt a szervezet immunválaszával, ezek az immunsejtek és kollektív reakcióik súlyosbítják a problémát. Amikor az ízületi szövet annyira leromlott, hogy alig vagy egyáltalán nincs ízületi szövet a csontok párnázására, az ízület már nem tud megfelelően működni. 

Ízületi fájdalom tünetei – Legyen tisztában a figyelmeztető jelekkel

Mint korábban említettük, a romlott ízületi szövetek számára kihívást jelent az új sejtek regenerálása. Ezért elengedhetetlen, hogy tisztában legyünk az ízületi gyulladás tüneteivel, hogy megállítsuk, mielőtt túl késő lenne. A fájó ízületek figyelmeztető jel lehet arra, hogy szövetei romlanak, és orvoshoz kell fordulnia, ha:

 • A csukló körüli terület duzzadt, piros és gyengéd.
 • Az ízület deformáltnak tűnik.
 • Az ízület duzzanata hirtelen jelentkezik.
 • Az ízület merevnek és mozdulatlannak érzi magát.

Az életkor az ízületi gyulladás vezető kockázati tényezője, de más kockázati csoportoknak is tisztában kell lenniük a tünetekkel. Egyéb kockázati tényezők a következők:

 • Családi anamnézis – Az ízületi gyulladás futhat a családban, és hajlamosabb lesz az ízületi problémákra, ha szülei vagy nagyszülei szenvednek a rendellenességtől.
 • Az Ön neme – A nőknél nagyobb valószínűséggel alakul ki rheumatoid arthritis, mint a férfiaknál, és a férfiaknál nagyobb valószínűséggel alakul ki köszvényes ízületi gyulladás.
 • Elhízás – A túlsúly ízületi fájdalmakhoz vezethet, különösen a térdében, mivel az ízületeit stressz terheli a túlsúly hordozása miatt.
 • Korábbi ízületi sérülés -A korábban sérült embereknél nagyobb valószínűséggel alakul ki ízületi gyulladás a korábban sérült ízületekben.

Hogyan kezeljük az ízületi fájdalmat 

A romló ízületi szövet következtében elveszíti az ízületek mobilitását, fájdalmat szenved, és nem tud fizikai tevékenységeket végezni, mint egykor. Ez legyengítővé és nyomasztóvá válik, és megakadályozza, hogy fizikailag működjön és élvezze az életet. A jó hír az, hogy vannak jogorvoslatok. 

Pótműtét

A romlott ízületek egyik megkönnyebbülése a helyettesítő műtét, bár ez az utolsó lehetőség. A legtöbb ízületpótló műtét térdre és csípőre vonatkozik, de más ízületeken, például bokákon és vállakon is elvégezhető. Ahogy a neve is sugallja, a helyettesítő műtét során az ortopéd sebész műtéti úton eltávolítja a sérült ízületet, és mesterséges vagy protetikai helyettesítővel helyettesíti.

Számos különböző eljárás és mesterséges kötés készül különböző anyagokból. A helyettesítő műtétek azonban gyakran költségesek, és hosszú időt vesz igénybe a gyógyulás, ezért csak szükség esetén ajánlott. A műtét ajánlása előtt az orvosok és a sebészek általában azt javasolják, hogy vizsgálja meg más lehetőségeket, beleértve:

 • Fogyás az ízületek stresszének enyhítésére.
 • Fizikoterápia a környező izmok erősítésére.
 • A szteroid injekciók, mint a kortizon, kenik és párnázzák az ízületet.
 • Nem szteroid gyógyszerek a duzzanat és a fájdalom csökkentésére.

Ha a tünetei nem javulnak a stratégiák kipróbálása után, az ízület olyan mértékben romolhatott, hogy a műtét az egyetlen lehetőség a hosszú távú enyhülésre. 

Sejt regeneratív kiegészítő – LAMININE

El akarja kerülni a műtétet, ha felesleges, és meg akarja menteni a romló ízületeket, ha megmenthetők. Mint már említettük, vannak olyan nem szteroid termékek a piacon, amelyek enyhíthetik fájdalmát.ÚjTanulmányokazt sugallja, hogy a sejtnövekedési faktorok révén megmentheti romló ízületeit.

A növekedési faktorok a szervezet által termelt biológiailag aktív polipeptidek csoportja, amelyek stimulálhatják a sejtek osztódását, növekedését és a sejtek differenciálódását. Az ízületi porcban számos növekedési faktor működik összehangoltan, hogy szabályozza az ízületi porc fejlődését és homeosztázisát az egész életen át. 

A növekedési faktorok stimulálják a kollagéntermelést, amely a porc egyik elsődleges szerkezeti összetevője. A növekedési faktorok ígéretes kezeléseket kínálnak a porc fokozott regenerálódására ízületi porchibákban vagy szélesebb körű porcvesztés esetén, például osteoarthritisben (OA) fordulnak elő.

A legújabb kutatások feltárják a növekedési faktorok szerepét a sejtosztódás, a növekedés és a különböző típusú sejtek stimulálásában az ízületi szövetekben. Ez egy izgalmas felfedezés volt, ahol a kutatók növekedési faktorokkal dolgoznak a porctermelés serkentése érdekében. 

Az ortopédiai klinikai vizsgálatok sikeres eredményeket mutattak arra, hogy az ízület kevésbé fájdalmas és mozgékonyabb lesz a növekedési faktorok befecskendezésétől. A vizsgálatban az ortopéd sebész a beteg vérplazmájából koncentrált növekedési faktorait használta, és befecskendezte őket a térdízületekbe. A vizsgálat indikációi azt mutatták, hogy az ízületi szövet sűrűbbé vált, és a térdízület szöveteinek javulását és növekedését mutatta. Felfedezték, hogy a csontsejtek végei továbbra is megtartják a porc növekedésének képességét, és stimulálják a kollagén és mátrix rostokat ezekben a szövetekben.  

A LifePharm szabadalmaztatott megtermékenyített petesejtkivonatában a növekedési faktorokat TGF-B (transzformáló növekedési faktor, béta), PDGF (vérlemezkék eredetű növekedési faktor) és FGF2 (fibroblaszt növekedési faktor 2) néven azonosították. Ezek a növekedési faktorok szerkezete azonos mind a csirke, mind az ember esetében, hasonlóan az emberi plazma használatához. Ezeket a növekedési faktorokat tanulmányozták a sejtosztódás, a növekedés és az ízületi porc differenciálódásának stimulálására. 

Gyulladáscsökkentő ízületi fájdalomcsökkentő – OMEGA+++

Van néhány különböző fájdalomcsillapító a piacon, amelyek enyhíthetik az ízületi fájdalmakat, és ezeket a enyhítőket nem szteroid gyulladáscsökkentő szereknek nevezik. Ezek enyhíthetik az átmeneti fellángolásokat, de a hosszú távú használat zavart vagy akár gyomorvérzést is okozhat.

Bizonyos csoportoknak óvatosnak kell lenniük e termékek használatával kapcsolatban, beleértve azokat az embereket is, akik:

 • Vesebetegségek
 • Májbetegségek
 • Egészségügyi feltételek
 • Kiütések
 • Magas vérnyomás
 • Folyadékretenció

A gyulladáscsökkentő szerek ellenőrzik a fájdalmas immunválaszt, ami a gyulladást okozza, de nem segítenek a romló csont- és porcszövetek kiváltó okán.     

Szerencsére vannak természetesebb alternatívák. Az OMEGA+++ GMP-tanúsítvánnyal rendelkező létesítményben készül, kiváló minőségű, GMO-mentes, fenntartható forrásból származó és szennyeződésmentes, omega-3-ban gazdag halolajjal. Az omega-3 zsírsavak jól dokumentált gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek. Számos tanulmány kimutatta, hogy az omega-3 fogyasztás lelassította az autoimmun ízületi romlás kialakulását és csökkentette az ízületi állapot súlyosságát.

A randomizált klinikai vizsgálatok különböző klinikai előnyöket mutattak ki a minőségi omega-3 zsírsavakat fogyasztó betegeknél, súlyos ízületi rendellenességekkel. Az eredmények azt mutatták, hogy a betegek csökkent a fájdalomban, kevesebb reggeli merevségben, jobb mobilitásban és kevésbé használtak nem szteroid gyulladáscsökkentő szereket.

Kombinálja a LAMININE-t és az OMEGA+++-t az ízületek egészségének támogatásához és a fájdalom enyhítéséhez

Az optimális eredmény érdekében javasoljuk a LAMININE és az OMEGA+++ kiegészítő kombinálását . Mint fentebb említettük, az OMEGA+++ támogatja a szív- és érrendszeri, neurológiai és ízületi egészséget, és számos egyéb egészségügyi előnnyel is jár, többek között:

 • Támogatja a keringési rendszert*
 • Csökkenti a gyulladást*
 • Támogatja a memóriát és a kognitív funkciókat*
 • Fenntartja az egészséges ízületek és csontok támogatásához szükséges omega-3 mennyiséget*
 • Segít megvédeni, újjáépíteni és helyreállítani az agysejtek szerkezetét és funkcióit, miközben megvédi az agyat az oxidatív stressztől*

Egy sérült vagy osteoarthriticus ízületben bármely kezelés pozitív hatásai, például a növekedési faktorok, mind előnyösek lehetnek ezen növekedési faktorok némelyikéből. Mindezek a szövetek érintettek lehetnek, és ezeknek a növekedési faktoroknak a lamininban történő fogyasztása támogathatja a javítási mechanizmusokat ezeken a speciális ízületi területeken.

A termékeinkkel kapcsolatos további információkért kérjük, látogasson el weboldalunkra.

További cikkek

woman holding blue petaled flower
A bél-pajzsmirigy megfelelő egyensúly a DIGESTIVE+++-szal kezdődik
A LifePharm LAMIDERM APEX-je elnyerte a Monde Selection által odaítélt legjobb minőségű díjat, amelyet az európai élelmiszer-Nobel-díjnak neveznek
skin, eye, iris
Önt fenyegeti az időskori szürkehályog kockázata?
lime, slices, lemons
Remény az elhízás elleni küzdelemben: C-vitamin segíthet a zsírégetésben
Translate »