a heart shaped neon sign in the dark
K2-vitamin – a hiányzó darab, amely veszélyeztetheti a szívét

Évente körülbelül 647 000 amerikai hal meg szívbetegségben, így ez a vezető halálok az Egyesült Államokban. Ebben a cikkben a szívbetegségek okait tárgyaljuk, és tanácsokat is adunk arra vonatkozóan, hogy mit tehet a kockázatok minimalizálása érdekében.

Mi okozza a szívbetegséget?

A korai szívbetegségre jellemző, hogy a szív tényleges ereiben plakkok képződnek. A plakk fő ásványi összetevője a kalcium, és a meszes artériák szívinfarktust okozhatnak. Ez akkor következik be, amikor a szív artériái eltömődnek és megkeményednek, ami elzárja a véráramlást a szív adott részébe, megfosztva ezzel a szövetet a működéshez szükséges oxigéntől és tápanyagoktól.

Az eltömődött artériák megakadályozzák a salakanyagok eltávolítását is, ami a szövetek elhalásához vezethet… Bizonyos esetekben ez egy kis érrel is megtörténhet, és a szív helyreállhat. Súlyos esetekben viszont halálos kimenetelű lehet, vagy ha időben észlelik, speciális beavatkozásokra van szükség a helyreállításhoz.

Egészen a közelmúltig úgy gondolták, hogy az artériák meszesedése visszafordíthatatlan folyamat és az öregedés következménye. Egy nemrégiben áttörést hozó hároméves vizsgálat kimutatta, hogy a K2-vitamint kapó alanyok a placebocsoporthoz képest megakadályozták az artériák korral járó merevedését, és növelték az erek rugalmasságát.

K-vitamin – Tények és előnyök

Annak érdekében, hogy a kalcium ne rakódjon le az artériák falán, a szervezet saját fehérjeanyagot állít elő, amelyet mátrix-gla-proteinnek (MGP) neveznek. Ennek a fehérjének a működéséhez K2-vitaminra (menakinon-7) van szüksége. Ez a jelenleg ismert leghatásosabb természetes meszesedésgátló. Azok az állatok, amelyek nem termelik ezt a fehérjét, gyakran rövidebb ideig élnek, mert az artériáikban lévő masszív kalciumlerakódások teljesen elzárják a véráramlást.

Az MGP megköti a kalciumot és megakadályozza, hogy az kikristályosodjon a szív, a vese, a tüdő és a porc érfalában. Tanulmányok szerint a nyugati népesség nagy része K2-vitaminhiányos.

Mit csinál a K2-vitamin?

A rotterdami vizsgálat (4887 férfi és nő, 55 évnél idősebbek, 10 éves követés) kimutatta, hogy a K2-vitamin védő hatású az erek meszesedésének csökkentésében, a szívinfarktus és az ilyen események miatti halálozás kockázatának mérséklésében. Ezenkívül egy 244 egészséges, 55-65 éves, menopauza utáni holland nőn végzett vizsgálat kimutatta, hogy az artériák kevésbé merevedtek meg az életkorral összefüggésben. A K2-vitamin szedése után az ereik is rugalmasabbak voltak a placebocsoporthoz képest.

A K2-vitamin is segít:

  • Fenntartja az erek rugalmasságát.
  • Fenntartja a csontok egészségét a kalcium megfelelő felhasználásával, mivel a kalcium a csontok ásványi szerkezetéhez kötődve erősíti azokat.
  • A metabolikus szindróma tüneteinek csökkentése.
  • Véralvadás és a károk helyreállítása

Mivel a krónikus K2-vitaminhiánynak nincsenek egyértelműen riasztó tünetei, az emberek egyáltalán nem is tudnak a hiányukról. Ne feledjük, hogy a vitamin „létfontosságú amin”-ként van besorolva, amelyet táplálékforrásból kell beszerezni. A „vitaminokat” az egészség megőrzéséhez „szükségesnek” minősítik olyan módon, ahogyan más összetevőket nem minősítenek, az olyan egészségügyi ügynökségek, mint az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala (FDA) és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint.

Bár a K2-vitamint 1929-ben fedezték fel és izolálták, csak az 1970-es években azonosították, hogy a K2-vitamin szükséges a csontképződéshez. 2008-ban felfedezték, hogy a K2-vitamin az artériák megkeményedéséhez és a szívinfarktushoz hozzájáruló kalciumlerakódások csökkentéséhez szükséges kofaktor. Valójában tanulmányok kimutatták, hogy a legtöbb nyugati étrendből hiányzik a K2-vitamin, és ezért a legtöbb amerikai hiányt szenved ebből a fontos vitaminból.

A hiány a csontok és a szív- és érrendszeri egészség károsodását eredményezheti, és a tüneteket csak később észleli. Négy Omega-3 kapszula 100 mikrogramm K2-vitamint biztosít. Az Egyesült Államokban a K2-vitamin ajánlott napi bevitele (RDI) felnőttek számára 120 mikrogramm/nap férfiak esetében. és 90 mikrogramm/nap nők esetében. Az Európai Unióban ez napi 1 μg/testtömegkilogramm. A jelenlegi RDI nem elegendő az összes K2-függő fehérje, például az oszteokalcin (segít a kalcium csontokban való megkötésében) és az MGP, a plakkok felhalmozódását megakadályozó fehérje megfelelő aktiválásához.

OMEGA+++ K2-vitamint tartalmaz

Az OMEGA+++ nemcsak a szív és az ízületek egészségét szolgáló omega-3 zsírsavakat tartalmaz, hanem gyulladáscsökkentőként is működik, és támogatja a memória működését. Ugyanilyen fontos előnye a táplálékkiegészítőnek, hogy az OMEGA+++ K2-vitamint tartalmaz Menakinon-7 aktív formában, hogy tovább támogassa a szív és az erek egészségét. A kiegészítés egy sor egyéb egészségügyi előnnyel jár:

  • Az OMEGA+++ keverék háromszor hatékonyabb a keringési rendszer támogatásában, mint a krillolaj és a halolaj.*
  • A formula gyorsan mozgatja a vért, amely a szervezet legnagyobb gyógyító ereje az általános egészség és az életkor visszafordítása szempontjából*.
  • Támogatja a szív- és érrendszeri, neurológiai és ízületi egészséget.*
  • Támogatja a memóriát és a kognitív funkciókat.*
  • Fenntartja az egészséges ízületek és csontok támogatásához szükséges omega-3 mennyiséget.*
  • Segít megvédeni, újjáépíteni és helyreállítani az agysejtek szerkezetét és funkcióit, miközben megvédi az agyat az oxidatív stressztől*.

Az optimális eredmény érdekében napi kettő-négy OMEGA+++ kiegészítőt ajánlunk. Kombinálja az OMEGA+++-t egészséges étrenddel, amely halat, húst, sajtot, vajat és fermentált szójatermékeket tartalmaz, amelyek szintén tartalmaznak K2-vitamint, hogy biztosítsa a szükséges mennyiség bevitelét. Az OMEGA+++ segítségével az alapvető K2-vitamin-szükségleted fedezve van. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ha Ön, csapattagjai, családtagjai vagy barátai bármilyen típusú vérhígító terápiát kapnak, a K2-vitamin pótlása előtt konzultálni kell orvosával.

Kérjük, látogasson el weboldalunkra, ahol további információkat talál termékeinkről és tippeket az egészségesebb életmódhoz!

*Az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság nem értékelte ezeket a kijelentéseket. Ez a termék nem szolgál betegség diagnosztizálására, kezelésére, gyógyítására vagy megelőzésére.

További cikkek

person doing yoga exercises
Hogyan maradj egészséges az életkor előrehaladtával
Maitake gomba – Hosszú története van az orvosi előnyöknek
woman, jogging, running
Versenyelőnyt keres? A probiotikumok összefüggésbe hozhatók az edzéssel
Woman With Pink Lipstick
Hogyan lehet javítani a bőr és a szem egészségét
Translate »