citiscan result hand ok
K-vitamin – egy vitamin, amely hatalmas csontegészségügyi előnyökkel jár

A csontok egészsége minden életkorban aggodalomra ad okot. A fiatalok a növekedési éveik alatt a felnőttkor eléréséig fejlődik a csontszövet, a felnőttek és az idősebbek pedig gyakran hajlamosak elesni a csontok törékenysége vagy az egyensúlyvesztés miatt. Az esés traumatikus, és attól függően, hogy a test melyik része tompítja az esést, nagyon káros és fájdalmas lehet. Most jobban, mint valaha, a K-vitamin az egyik olyan összetevő, amelyet a csontok egészségéért ismernek el.

A K-vitaminhiány gyakoribb lehet, mint korábban gondolták. 200 idős ember (férfiak és nők, átlagéletkoruk 67 év) adatai azt mutatták, hogy a magas étrendi K-vitamin-bevitel összefüggésbe hozható a csont ásványi sűrűségének magasabb mérésével és a csontsűrűség ultrahangos vizsgálatának magasabb pontszámával.1 Ez volt az egyik első olyan vizsgálat, amely közvetlen összefüggést mutatott ki az étrendi K-vitamin-bevitel és a csont ásványi sűrűségére vonatkozó pozitívabb pontszámok között. A K-vitamin-bevitel összehasonlításakor a kutatók arról számoltak be, hogy minden 100 mikrogrammnyi növekedés a csont ásványi sűrűségének 0,008 gramm/m2 -es növekedésével járt együtt. 

A vizsgálat kimutatta, hogy azok, akik több K-vitamint fogyasztottak, jobb csonttulajdonságokkal rendelkeztek. Az étrendi K-vitamin-bevitel növelése szignifikánsan összefüggött a csont ásványi sűrűségének kisebb mértékű csökkenésével, valamint az öregedésnek tulajdonított porozitás és rugalmasság kisebb mértékű növekedésével. Ez segít megmagyarázni a K-vitamin-bevitel korábban bejelentett védő hatását a csontritkulásos törésekkel szemben.

Az oszteokalcin továbbá egy K-vitamin-függő fehérje, amely elengedhetetlen a szervezet számára a kalcium csontszövetben történő felhasználásához. Ha a K-vitamin hiányzik az étrendből, ez a fehérje, amely segít a kalcium beépülésében a csontmátrixba, inaktív marad.

A K-vitamin két típusát azonosították:

A K1-vitamin (fitonadion) a zöld leveles zöldségekben, például a salátában, a brokkoliban és a spenótban található. A K1 a tipikus nyugati étrendben található K-vitamin mintegy 90 százalékát teszi ki.

A K2-vitamin (menakinonok) a természetben állati eredetű élelmiszerekben fordul elő, de a nyugati étrendben elfogyasztott K-vitaminnak csak mintegy 10 százalékát teszi ki. Ez a fajta K-vitamin a bél mikroflóra1 által szintetizálható, és zsírban oldódó mikrotápanyag.

A K2-vitamin az OMEGA+++ alapformulájába van beépítve. Az exkluzív LPGN omega 3, 6 és 9 formula bóracukorolajjal, megtermékenyített madártojás-kivonattal, gamma-linolénsavval és egyedülálló mikroaktív CoQ10-ünkkel van kiegészítve. Az OMEGA+++-ban található K2-vitamin természetes módon fermentált szójababból származik.

Az erjesztett szójababból készült egyik hagyományos japán étel a Natto, amelyet jelentős egészségügyi előnyökkel hoznak összefüggésbe, többek között:

  • Csökkentett vérnyomás
  • Csökkenti a csontritkulás kockázatát
  • Erősebb csontok
  • Megerősített immunrendszer

Későbbi klinikai és népességen alapuló vizsgálatok megállapították, hogy ezek az előnyök nagyrészt annak tulajdoníthatók, hogy a Natto tele van K2-vitaminnal.

K2-vitamin az OMEGA+++-ban – Előnyök

A Natto fermentációs folyamatát a Bacillus subtilis segíti elő, amely a természetben is létezik, és melléktermékként K2-vitamint termel. Az OMEGA+++-ban lévő K2-vitamint közvetlenül a Bacillus subtilisből vonják ki egy fejlett szűrési eljáráson keresztül, a legmagasabb minőség biztosítása érdekében. Ezenkívül az OMEGA+++-ban lévő K-vitamin allergénmentes, nem GMO és kóser tanúsítvánnyal rendelkezik.

Amint azt az American Health Journal megjegyzi, az OMEGA+++ elsősorban a keringési rendszer egészségével foglalkozik; egyedülálló összetételének szépsége azonban abban rejlik, hogy számos más előnyös tulajdonságot is biztosít, amelyek közül az egyik a csontok egészsége.

A K2-vitamin átirányítja a kalciumlerakódásokat az erekből és artériákból, ami javítja a keringést a szervezetben, de ez a kevéssé elismert összetevő támogatja a csontok egészségét is, és segít csökkenteni a csontritkulás kockázatát, ami még több ok arra, hogy beépítsük minden napi étrendünkbe. Az OMEGA+++-ban bevéve garantáltan olyan K2-vitamint kap, amely nagymértékben biohasznosítható és stabil, így a szervezet optimális hatékonysággal tudja felszívni és hasznosítani.

Kérjük, látogasson el weboldalunkra, ahol további egészségügyi tippeket és termékeket talál, amelyek segíthetnek egészségesebb és boldogabb életet élni!

További cikkek

White and Green Medication Pills on Gray Surface
Omega-3-ok az OMEGA+++-ban a szív egészségéhez kapcsolódva
Clear Milk Glass
Hogyan lehet javítani a bélrendszer egészségét, ha laktózérzékeny vagy?
Close-Up Photograph of Petri Dishes with Different Colors
Káros bélmikrobák vezethetnek májbetegséghez
woman wearing black panty
A bél egészsége – Az emésztés fontossága +++
Translate »