man holding black dumbbell
Hogyan lehet növelni az izomtömeget és az állóképességet

Itt a nyár! Természetesen szeretnénk élvezni a szabadtéri fizikai tevékenységeket, például a túrázást, az úszást vagy a kerékpározást. Ez egy nagyszerű időszak arra, hogy fokozzuk edzésprogramunkat és formába hozzuk magunkat. Sajnos néhányan közülünk nem tudják, hol kezdjék el; de azt tudjuk, hogy fizikailag fittnek akarjuk érezni magunkat és eredményeket akarunk látni. 

A LifePharm két olyan étrend-kiegészítőt kínál, amelyek segíthetik az edzéseket, akár alkalmi, alacsony terhelésű tevékenységeket folytat, akár élsportoló. A legújabb egészségtudományi kutatások számos olyan összetevőre mutattak rá, amelyek segíthetnek az izomerő és az állóképesség javításában. Az egyiket Ashwagandha-nak hívják (az IMMUNE+++-ban található), és segíthet a szív- és érrendszeri állóképesség, az anyagcsere és az erő fokozásában.

Hogyan Ashwagandha támogatja az anyagcserét

Az Ashwagandha az „adaptogének”néven emlegetett gyógynövénycsalád tagja. Az „adaptogén” kifejezést olyan gyógynövényekre alkalmazzák, amelyek olyan fitonutrienseket tartalmaznak (gyümölcsökben és zöldségekben találhatók), amelyek segíthetnek az anyagcsere támogatásában, amikor a szervezetet fizikai vagy mentális stressz zavarja. Az adaptogének emellett segítik a szervezet alkalmazkodását azáltal, hogy: 

  • A rendszerfunkciók normalizálása.
  • A jövőbeli stresszel szembeni ellenálló képesség fejlesztése.
  • A test működésének magasabb teljesítményszintre emelése.

Az adaptogéneket a hagyományos kultúrákban gyakran használták a stresszoldás, az agy és a mellékvese egészségének támogatására. A hagyományos Ayurveda az Ashwagandha használatát a „bala” felé javasolja, ami a szanszkrit nyelvben „erőt” jelent. Továbbá, az Ashwagandha gyökereit a „rasayana” (fiatalító) kategóriába sorolják, és hagyományosan a testre gyakorolt revitalizáló hatás támogatására és általában a jólét érzetének megteremtésére használják.

Hogyan támogatja az Ashwagandha a kardio állóképességet 

Mind a modern egészségtudomány, mind a hagyományos ayurvéda írások az Ashwagandha(Withania somnifera, más néven indiai ginzeng) számos lehetséges egészségügyi előnyéről számolnak be. A gyógynövény segít az immunfunkciók támogatásában, és az idegrendszerrel, az endokrin rendszerrel, a szív- és tüdőrendszerrel és az energiatermelő rendszerrel való lehetséges kölcsönhatása révén fiatalító hatással bír. Tanulmányok azt is kimutatták, hogy serkenti a légzőszervi funkciókat, simaizom-relaxációt hozva létre.

Az egyszerű fehérjék és aminosavak javítják az izomépítést és az erőt 

A LAMININE tökéletes természetes forrás az egészséges és élénk életmódhoz szükséges esszenciális és nem esszenciális aminosavakhoz való hozzájutáshoz. A táplálékkiegészítő egy adag könnyen emészthető fehérjéket és szabad aminosavakat tartalmaz megtermékenyített tojásból, borsóból és minőségi halforrásból, amelyek gyorsan bejutnak a véráramba, és fokozhatják az edzés teljesítményét. Az aminosavak és fehérjék számos tanulmányban kimutatták, hogy fokozzák az izomerősséget és segítik az izomépítést. 

Az egyszerű fehérjék nem igényelnek hosszú emésztési folyamatot, de a húsokból (marha-, csirke- vagy sertéshúsból) származó összetett fehérjék emésztése több időt és energiát igényel. Az izomrostok az edzés során a vérből veszik fel az aminosavakat. A kiegészítő fehérjék és aminosavak 30-60 perccel az edzés előtt vagy nem sokkal utána történő szedése növelte az izomtömeget, amikor hat héten át tartó edzésprogramokat végeztek.

Egy 22, összesen 680 alanyra kiterjedő vizsgálat elemzése kimutatta, hogy mind az edzett, mind az edzetlen alanyok növelni tudták az izomtömeget és az erőt egyszerű fehérjék és/vagy aminosavak kiegészítő fogyasztásával.

LAMININ ÉS IMMUNE+++ – Természetes aminosavforrás 

A nyár beköszöntével szeretné formába hozni magát, és növelni saját állóképességét, erejét és jólétét. Próbálja ki, hogy a LAMININE és IMMUNE+++ Ashwagandhával kiegészítve napi tevékenységeihez (séta, kertészkedés, fűnyírás) vagy edzés előtt/alatt hozzáadja. A LAMININE szabadalmaztatott OPT-9 keveréke az összes esszenciális és nem esszenciális aminosav természetes forrását biztosítja. 

Az IMMUNE+++ egy olyan exkluzív C-vitamin-forrást biztosít, amely kétszer jobban biohasznosítható, mint a tipikus C-vitamin, a gombák erőteljes keverékével, valamint a hagyományos és klinikailag igazolt egészségügyi előnyökkel. Mindkét étrend-kiegészítő olyan összetevőkkel rendelkezik, amelyek támogathatják fizikai erejét és javíthatják egészségét. 

Élvezze a nyári tevékenységeket, és egész évben maximalizálja edzési erőfeszítéseit a LAMININE és az IMMUNE+++ segítségével.

További cikkek

dried maple leaves
8 tipp, hogyan lehet egészséges maradni idén ősszel
skin, eye, iris
Önt fenyegeti az időskori szürkehályog kockázata?
brown and yellow medication tablets
A ritka K2-vitamin teszi egyedivé az OMEGA+++ formulát
Woman in Gray Dress Sitting on Bed
A folyamatos hát- vagy nyaki panaszok befolyásolják a mindennapi életét?
Translate »