man in black crew neck t-shirt
Hogyan lehet leküzdeni a stresszt és javítani az általános egészségi állapotot

A stresszt különböző tényezők okozhatják, és gyakran negatív dolognak tartják, de nem feltétlenül rossz dolog. Ez segítette a vadászó-gyűjtögető őseinket a túlélésben, és ugyanolyan fontos a mai világban is. Egészséges lehet, ha lehetővé teszi, hogy elkerüljünk egy balesetet, betartjunk egy szoros határidőt, vagy megőrizzük az eszünket a káosz közepette. A túl sok állandó stressz azonban hosszú távon káros hatással lehet egészségünkre.

Sajnos a túl sok stressz viszonylag gyakori az amerikaiak körében. Amikor megkérdezték őket, a az amerikaiak 80 százaléka arról számolt be, hogy az elmúlt hónapban legalább egy stressztünettel küzdött. Húsz százalékuk nyilatkozott úgy, hogy extrém stresszben van.

A legtöbb ember bizonyos fokú stresszel távozik, és nehéz teljesen kiküszöbölni azt. Megtanulhatjuk azonban, hogy lehetőség szerint elkerüljük, és kezeljük, ha elkerülhetetlen. Ebben a cikkben mélyen belemerülünk a stresszbe és annak okaiba, valamint tippeket adunk arra, hogyan akadályozhatjuk meg, hogy tönkretegye a mentális és fizikai egészségünket.

Mi történik a testeddel, ha stresszelsz?

Tanulmányok kimutatták, hogy a stressz megváltoztathatja bizonyos hormonok és a stresszre reagáló immunsejtek fiziológiai szintjét.

Amikor stresszt tapasztal, az agy információt küld a központi idegrendszernek, hogy tegye meg a szükséges lépéseket, üzeneteket küldve a megfelelő szerveknek, szöveteknek és sejteknek, hogy reagáljanak. Ezek az üzenetek vagy aktiválják, vagy elnyomják az immunrendszert, és ha a szervezet nem képes ezt kompenzálni, az súlyos egészségügyi problémákhoz vezethet.

Egy vizsgálatban 276 önkéntes töltött ki egy életstresszinterjút és egy pszichológiai kérdőívet. Az önkénteseket közönséges megfázási vírusokkal oltották be, és megfigyelték a betegség kialakulását.

A tanulmány kimutatta, hogy a rövid ideig (kevesebb mint egy hónapig) tartó stresszes életesemények nem növelték a megfázás kialakulásának kockázatát. A súlyos krónikus stresszhatások (egy hónap vagy annál hosszabb) azonban jelentősen megnövelték a megbetegedés kockázatát. Az alul- vagy munkanélküliség és a családi nehézségek szintén hozzájárultak a megnövekedett megbetegedési kockázathoz.

A pszichológiai stressz közismerten befolyásolja az immunrendszer működését és előre jelzi a fertőző betegségekre való fogékonyságot, ezért fontos, hogy cselekedjünk, mielőtt túl késő lenne.

Mik a stressz tünetei?

A stressz az élet minden területére hatással lehet, beleértve az érzelmeket, a viselkedést, a gondolkodási képességet és a fizikai egészséget. A tünetek lehetnek homályosak, és megegyezhetnek az orvosi állapotok által okozott tünetekkel.

A stressz érzelmi tünetei közé tartozhatnak:

 • Könnyen izgatottá, frusztrálttá és rosszkedvűvé válik.
 • Túlterheltnek érzem magam
 • Nehezen tudsz ellazulni és lecsendesíteni az elmédet.
 • Mások elkerülése

A stressz fizikai tünetei a következők:

 • Alacsony energia
 • Fejfájás
 • Fájdalmak, fájdalmak és feszült izmok
 • Mellkasi fájdalom és szapora szívverés
 • Álmatlanság
 • Gyakori megfázás és fertőzések
 • A szexuális vágy és/vagy képesség elvesztése

A stressz kognitív tünetei a következők:

 • Állandó aggódás
 • Versenyzői gondolatok
 • Feledékenység és szervezetlenség
 • Képtelenség összpontosítani
 • Rossz ítélőképesség
 • Pesszimista vagy csak a negatív oldalt látja.

Ha hosszabb időn keresztül túl sok stressztünetet tapasztal, akkor próbáljon meg lépéseket tenni, és tegye meg a szükséges életmódbeli korrekciókat.

Mi okozhat stresszt?

A modern társadalomban a legtöbb ember stresszel küzd, függetlenül a foglalkozástól vagy a családi helyzettől. Fontos a stresszorok azonosítása, hogy jobban kezelhessük a mellékhatásokat, és hatékony megküzdési mechanizmusokat találjunk. Az is fontos, hogy figyeljünk a testünkre és legyünk koherensek a stressz tüneteivel, különösen, ha az alábbi, potenciálisan stresszes helyzetek valamelyikében vagyunk:

 • Idős, beteg vagy fogyatékkal élő személy elsődleges gondozója.
 • Pénzügyi bizonytalanságok. Alulfoglalkoztatottság vagy munkanélküliség.
 • Családi problémák
 • Mozgás
 • Egy szerettünk halála.

6 módja a stressz kezelésének

A stressz megtapasztalása hihetetlenül megterhelő lehet, és jelentősen csökkenti az életminőséget. Szerencsére vannak módszerek a stressz tüneteinek kezelésére, az alábbiakban pedig hat egyszerű módszert mutatunk be a stressz kezelésére.

 1. Találjon naponta időt arra, hogy pihenjen, és csináljon valamit, amit élvez.
 2. A jóga, a testmozgás, a sport, a zene és a meditáció bizonyítottan csökkenti a stresszt.
 3. Legyen egy jó támogató csoportja a családnak és a barátoknak, akik meghallgatják és bátorítják az erőfeszítéseit.
 4. Ne vegye magára, ha valaki kritikus vagy negatív.
 5. Maradjon pozitív – mondjon kedves szavakat, gondolkodjon pozitívan, és képzelje el a jó élményeket.
 6. Együnk kiegyensúlyozott, ütemezett étkezéseket, hogy a testnek és az agynak legyen energiája a működéshez.

Hogyan fokozza az egészségét a stressz leküzdésére

A stressz negatívan befolyásolja az ember vérnyomását és véráramlását, csökkentve ezzel az életminőséget. Ezért az egészséges táplálkozás segíthet a stressz leküzdésében és a tünetek csökkentésében. Az alábbiakban három olyan táplálékkiegészítőt mutatunk be, amelyek az egészséges és kiegyensúlyozott étrenddel kombinálva segíthetnek.

LAMININE

A LifePharm LAMININE étrend-kiegészítője a klinikai vizsgálatban kimutatta, hogy csökkenti a stresszhormon kortizolszintet. Ez lelassítja az események kaszkádját, amelyek tovább bombázzák a szervezetet más gyulladásos és/vagy stimuláló vegyületekkel, amelyek fokozhatják a szorongást.

Sokan, akik napi egy-két kapszula laminint fogyasztanak, jobb alvásról, pozitívabb hangulatról, kevesebb szorongásról és általános jó közérzetről számolnak be. Mivel bizonyos kedvezőtlen események bekövetkezésekor az érzelmek magasra szökhetnek, az általános nyugalom segíthet a stresszel való megbirkózásban.

A LAMININE egy sor más egészségügyi előnnyel is rendelkezik:

 • A LAMININE serkenti a szervezet őssejtjeit, hogy a legtöbb szervben regenerálják a sérült sejteket, hogy segítsen enyhíteni a fájó és merev ízületeket, valamint fenntartani az egészséges vércukor- és koleszterinszintet.
 • Csökkenti a kortizolszintet a stressz és a szorongás csökkentése, az immunrendszer működésének fokozása, a hangulat, az anyagcsere-funkciók és az energia javítása érdekében.
 • Elősegíti a mély alvást a jobb mentális összpontosítás és tisztánlátás érdekében.

IMMUNE+++

Mint korábban említettük, a tartós stressz károsíthatja az immunrendszert.
IMMUNE+++ nagy mennyiségű C-vitamint, gombakivonatokat és erős antioxidánsokat tartalmaz, amelyek immunrendszeri támogatást nyújtanak, amikor az életedben felgyorsulnak a stresszfaktorok. Szedje rendszeresen az IMMUNE+++-t, hogy előnyei még valamilyen krízis előtt érvényesüljenek. IMMUNE+++ is:

 • Klinikailag bizonyítottan növeli az összes fehérvérsejtet, beleértve a B- és T-sejteket*.
 • Elősegíti a gyorsabb immunválaszt az immunsejtek fejlődésének és aktivitásának serkentésével*.
 • A természetes ölősejtek (NK) válaszának* elősegítésével ösztönzi a szervezet első védelmi vonalát.
 • 24 órás, éjjel-nappal tartó immunvédelmet biztosít, amely tovább tart, mint a hagyományos C-vitamin*.
 • Fenntartja a bőr, az arcszövetek és a kötőszövetek integritását a kollagénrostok keresztkötésével*.
 • Támogatja a gyorsabb sebgyógyulást*

További információkért és egészségügyi tippekért látogasson el a shop.lifepharm.com weboldalra még ma!

További cikkek

skin, eye, iris
Önt fenyegeti az időskori szürkehályog kockázata?
selective focus photo of green vine
A gyógynövények- és botanikus keverékek egyesítik a tudományt és a természetet
2 white eggs on white surface
LifePharm tojás – Bizonyítottan védi a sejteket a súlyos oxidatív károsodástól
silver and white cross pendant necklace
Az egyéni vércukorválaszok rejtélye
Translate »