fruit, fruit salad, apple
IMMUNE+++ Erőteljes antioxidánsokat tartalmaz a pusztító szabadgyökök legyőzésére.

Ha ismeri az egészséget és a wellness-t, hallott már a szabad gyökökről és az antioxidánsokról. De vajon tényleg tudja, hogy milyen szerepet játszanak a betegségekben és az öregedési folyamatban? A tudományos szakirodalom évek óta következetesen alátámasztja az antioxidánsok fontos funkcióit. Elmagyarázzuk, miért van szüksége a szervezetének sok antioxidánsra, és hogyan segíthet az IMMUNE+++ az Ön általános jólétének támogatásában. 

Szabad gyökök

Az 1980-as évek tudományos felfedezései az antioxidánsok meghatározásának további feltárásához és annak megértéséhez vezettek, hogy miért van rájuk szükség a szervezetünk működéséhez. Alapvetően a szervezetnek szüksége van antioxidánsokra a szabad gyökök elleni küzdelemhez. A szabad gyökök képződésének fogalmát először 1954-ben fedezte fel Denham Harman biogerontológus. Harman arra kereste a választ, hogyan öregszik a szervezet, és azonosította a szervezet által természetesen termelt, erősen reaktív anyagcsereterméket (szabad gyökök). Ez az anyagcseretermék a normál anyagcsere és energiatermelés eredményeként keletkezik. 

Amikor Ön környezeti toxinoknak, például napfénynek, vegyi anyagoknak, cigarettafüstnek, a testmozgás okozta gyulladásnak, természetes anyagcsere-folyamatoknak és sugárzásnak van kitéve, a szervezetében szabad gyökök keletkeznek. A szabad gyököket alkotó molekulákból hiányzik egy vagy több elektron. A hiányzó részek pótlása érdekében a molekulák megtámadnak más molekulákat a szervezetedben. Ezt a reakciót nevezzük oxidációnak. Amikor a szabad gyökök elektronokat vesznek el a szervezetedben lévő fehérjéktől vagy zsíroktól, az károsítja a sejtstruktúrákat és a DNS-t.  

Antioxidánsok

Ahogy a szabad gyökök elkezdik megbontani a sejtstruktúrákat (ami a szövetek lebomlásához vezet), a mikrotápanyagok (antioxidánsok formájában) jönnek a segítségére, hogy megszakítsák a szabad gyökök láncolatát. Elektrondonorként működnek, saját elektronjaikat adják át a szabad gyökök semlegesítésére. Ha azonban a szervezet nem rendelkezik megfelelő antioxidáns-ellátottsággal, a szabad gyökök átveszik az irányítást, felgyorsítva a szövetek és szervek károsodását, és számos betegség kockázatának téve ki Önt.

A szabadgyök-termelés káros hatásai

A szabad gyökök túltermelődése és felhalmozódása olyan krónikus állapotokhoz vezet, mint az artériák eltömődése, sejtmutációk, vércukor-rendellenességek, ízületi fájdalmak, szív- és érrendszeri állapotok, gyulladások, öregedés és egyéb degeneratív állapotok.

Az oxidatív stressz a sejthalál és a sejtkárosodás egyik fő oka, különösen az agysejtekben. Az idegsejtek a magas anyagcsererátájuk miatt rendkívül érzékenyek az oxidatív stressz okozta károsodásra. Az idegrendszer öregedési és betegségfolyamatainak patogenezise során megfigyelték az antioxidánsok elégtelen szintjét, valamint a DNS és a biomolekulák oxidatív károsodását. Ez kiterjedhet az idegekre, a gerincvelőre és az agyra. 

A biológiai rendszerek belső védelmi mechanizmussal rendelkeznek a sejten belüli szabad gyökök elleni küzdelemre. Egy bizonyos ponton azonban ez a szabad gyökök túltermelődése miatt kudarcot vall. Ezért, ha az egyén képes alternatív antioxidáns-forrásokból származó mennyiségeket fogyasztani, az jelentős védelmet nyújthat a sejteknek, és lelassíthatja az öregedés és a neurodegeneráció (idegbomlás) folyamatát.

IMMUNE+++ és Life-C keverék

A C-vitamin, egy hagyományos antioxidáns, számos hihetetlen egészségügyi előnnyel rendelkezik. Az IMMUNE+++-ban található C-vitamin számos jótékony funkcióval rendelkezik. Egyes antioxidánsok vízben, mások zsírban oldódnak, és a szabad gyökök elleni küzdelemhez mindkettőre szükség van. A vízben oldódó antioxidánsok a sejtben oldódnak, ami egy vízrendszer. 

A C-vitamin általában vízben oldódó antioxidáns. A Life-C keverék, az IMMUNE+++ egyedülálló adagolási rendszere kétszer jobban biológiailag hasznosul, mint a C-vitamin hagyományos formái, és kétszer annyi ideig marad a véráramban. Ez a funkció részben a lipidek kombinációjának köszönhető, amely fokozza a biológiai hozzáférhetőséget.

IMMUNE+++ és homoktövis

A homoktövis (botanikai neve Hippophae rhamnoides) egy ehető, tápanyagokban gazdag növény, amely India északi régióiban található. Jól ismert hagyományos farmakológiai és hagyományos gyógyászati értékeiről. Európában és Ázsiában is őshonos, de bőséges táplálkozási tulajdonságai miatt a világ számos részén háziasítják. 

Ismert előnyei a következők:

  • Antioxidánsok
  • Immunmoduláns tulajdonságok
  • Antiatherogén védelem
  • Májvédelem
  • Sugárzás elleni védelem
  • Szövetregeneráló tulajdonságok

A homoktövisről megállapították, hogy magas a karotinoidok, különösen az α-T és a β-karotin tartalma, amelyek lipofil (zsírban oldódó) antioxidánsok, és a homoktövis növény különböző részeiben található összetevők 78,3-97 százalékát teszik ki. A zsírban oldódó antioxidánsok jelentős szerepet játszanak az oxidatív stressz elleni védelemben.1 

A vegyületek másik csoportja a polifenol csoport, amely különösen a homoktövis bogyóiban található. A gyógynövény és a bogyók flavonoidokat, kvercetin és kaempferol glikozidokat tartalmaznak. A homoktövis magas természetes C-vitamin-tartalmat is tartalmaz.2 Ezek a további összetevők szintén nagyon fontosak az egészséges funkciók szempontjából, mivel támogatják a C-vitamin elérhetőségét és működését a szervezet különböző szöveteiben. 

Bár a homoktövis az IMMUNE+++ formula egyik fontos gyógynövénye és növénye, vannak más, ugyanilyen fontos gyógynövények és bogyós gyümölcsök is, amelyek szintén magas antioxidáns-tartalmukról ismertek. Ezek a Camu Camu, az Acerola, az Ashwagandha és a gránátalma – ezek mindegyike megtalálható az IMMUNE+++-ban is. Ezt az egyedülálló formulát három hagyományos gyógygombával is megerősítettük, amelyek magas antioxidáns-tartalmuk miatt kutatások szerint előnyösek az idegsejtek védelmében és figyelemre méltó immunrendszer-támogatásban. 

Immunrendszerének erősnek kell maradnia, hogy megerősítse szervezetét a milliónyi külső betegséggel és baktériummal szemben, amelyekkel nap mint nap szembesül. Az IMMUNE+++ fejlett antioxidánsokat tartalmazó gyógynövényekkel és bogyós gyümölcsökkel segít felvenni a harcot a szabad gyökök okozta károkkal, amelyek ma már ismertek pusztító öregítő hatásukról. 

További cikkek

selective focus photography of white clustered flowers on left human hand
Növekedési faktorok – a bőrápolás jövője
smiling woman
Hogyan kezeljük az öregedést, a fájdalomcsökkentést és a szív egészségét kiegészítőkkel
dried maple leaves
8 tipp, hogyan lehet egészséges maradni idén ősszel
woman wearing black panty
A bél egészsége – Az emésztés fontossága +++
Translate »