White and Green Medication Pills on Gray Surface
Omega-3-ok az OMEGA+++-ban a szív egészségéhez kapcsolódva

A szív- és érrendszeri betegségek a vezető halálokok Európában, és a nők körében nagyobb az előfordulási gyakoriság, mint a férfiaknál. Az Egyesült Államokban ez az első számú halálozási ok. A felvilágosítás és a tudatosság növelése mellett tanulmányok folynak arról, hogy a nők mit tudnak hozzáadni – vagy elvenni – életmódjukhoz és étrendjükhöz, hogy hosszabb és egészségesebb életet biztosítsanak maguknak. 

A szívbetegségek statisztikái

A Centers for Disease Control and Prevention szerint a szívbetegség kockázatának kitett állapotok és döntések közé tartozik a cukorbetegség, a túlsúly/elhízás, a helytelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód és a túlzott alkoholfogyasztás. A szívbetegség tünetei közé tartozik a szívroham, a szívritmuszavar, a szívelégtelenség és a stroke.

  • A szívbetegségben elhunyt nők 64 százaléka nem mutatott korábbi tüneteket.
  • Évente minden harmadik nő szívbetegségben hal meg, ami 80 másodpercenként egy nő halálát jelenti.
  • Az Egyesült Államokban 44 millió nőt érintenek szív- és érrendszeri betegségek.
  • A nők 90 százalékának van egy vagy több kockázati tényezője a szívbetegség vagy a stroke kialakulására.

Az Omega-3 index szintjeit vizsgáló tanulmányok

Az Omega-3 Index Dr. William Harris 30 éves, a zsírsavakkal és a szív- és érrendszeri betegségekkel kapcsolatos kutatásainak eredménye. Az Omega-3 Index a vörösvértestekben található omega-3 zsírsavak, az EPA és a DHA mennyiségét méri, amely összefügg a szívbetegségek kockázatával. 

Számos tanulmány kimutatta, hogy a magasabb (vagy alacsonyabb) omega-3 indexű embereknél kisebb a kockázata a szívet, az agyat, a hangulati zavarokat és a gyulladásos állapotokat érintő különböző egészségtelen állapotoknak. A nagyobb mennyiségű minőségi halolajat fogyasztó emberek még egészségesebb életmódot mutattak ki a nagy populációs tanulmányok alapján, amelyek azt jelzik, hogy ez a fogyasztás támogathatja az általános egészséget és jólétet. 

Az omega-3 index emelése és szinten tartása segíthet csökkenteni az egészségtelen állapotok kockázatát. Az omega-3 zsírsavak elsősorban „olajos” halakban, például lazacban, tonhalban és heringben találhatók. A két legfontosabb omega-3 zsírsav az EPA és a DHA. 

Meg kell jegyezni, hogy a lenmagolajból származó omega-3 zsírsavak (alfa-linolénsav vagy ALA) alig vagy egyáltalán nem befolyásolják az omega-3 indexet. A lenmagból származó ALA-nak van néhány egyéb egészségügyi előnye, azonban nem helyettesíti hatékonyan az EPA-t és a DHA-t. Annak érdekében, hogy az omega-3-index szintje a kívánt céltartományban maradjon, hathavonta újra kell ellenőriztetnie. 

Egy nemrégiben készült tanulmány szerint a középkorú német nők 97,3 százalékának vérében a szív egészségének legkedvezőbb védelme érdekében javasolt optimális omega-3 szint alatt volt. A szív- és érrendszeri megbetegedések gyakorisága magasabb a középkorú nők körében, a 40-59 éves nők körében 35,5 százalékos. 

Az eredmények azt mutatták, hogy a német nőknek több omega-3-at kellene fogyasztaniuk az étrendjükben.

Hogyan teszteljük az Omega-3 indexet és hogyan olvassuk le az eredményt?

Dr. Harris kutatásaiból nemrégiben egy szabványosított tesztet dolgoztak ki, amelynek segítségével egy egyszerű otthoni vérvizsgálattal ki lehet értékelni az omega-3 DHA és EPA szintjét. Az ember megrendelheti a készletet, ujjbegyet szúr, és egy vérfoltot tesz egy kartonpapírból készült tesztlapra, majd visszaküldi egy laboratóriumba.4 Az elemzés megmutatja az alany számára a vérben található EPA és DHA százalékos arányát. 

Omega-3 index skála százalékos szintjei: 

  • Nagyon alacsony (kevesebb mint 4 százalék)
  • Alacsony (4-6 százalék)
  • Mérsékelt (6-8 százalék)
  • Magas (több mint 8 százalék)

A legalacsonyabb szív- és érrendszeri kockázat a 8 százaléknál magasabb omega-3 indexhez társul. A legmagasabb kockázatú csoportba azok tartoztak, akiknek az omega-3 indexe 4 százaléknál alacsonyabb volt. 

A 446, 40 és 60 év közötti nőn végzett vizsgálatot végző kutatók megjegyezték, hogy a német nők hosszú láncú omega-3 többszörösen telítetlen zsírsavakkal (PUFA) való ellátottsága javítható – és javítandó – a szív- és érrendszeri betegségek és a kognitív hanyatlás kockázatának csökkentése érdekében. 

A tanulmány eredményei szerint az omega-3 index átlagos értéke a teljes csoportban 5,49 százalék volt, ami az alacsony tartományba esik. Összefoglalva, a tanulmányból kiderült, hogy a nők 62,8 százalékának alacsony volt az omega-3 index szintje (4-6 százalék).

Hogyan javítsuk az Omega-3 index szintjét

A LifePharm OMEGA+++ minőségi, természetes omega-3 zsírsavforrást tartalmaz, amely egy szardíniához hasonló kis, olajos halból származik, amely természetes módon optimális arányban tartalmaz omega-3 DHA-t és EPA-t. Az OMEGA+++-t a LifePharm exkluzív megtermékenyített madártojás-kivonatával is dúsítottuk. Ezenkívül CoQ10 kiterjesztett hatóanyag-leadású (ER) és K2-vitamint tartalmaz. 

A CoQ-10-zel végzett vizsgálatok azt mutatják, hogy a vér megfelelő szintje a klinikai vizsgálatokban pozitív szíveredményekkel jár. Ez a kofaktor szükséges a szívsejtek folyamatos energiatermeléséhez. Mivel a szívszövetek állandó mozgásban vannak, állandóan pumpálnak, a nagy szükségletű CoQ10 nagyon fontos. 

A K2-vitamin nélkülözhetetlen a szív- és érrendszeri egészség támogatásához, mivel megakadályozza a kalcium lerakódását az erekben, és segíti a kalcium újraelosztását a csontokba, ahol szükség van rá. Egészítse ki étrendjét OMEGA+++ kapszulával napi kettő-négy kapszulával, hogy javítsa az omega-3 index szintjét. A LifePharm a legjobb összetevőket egy étrend-kiegészítőben kínálja Önnek, hogy valóban támogassa szívének egészségét.

További cikkek

A stressz kezelése és alacsonyan tartása
citiscan result hand ok
K-vitamin – egy vitamin, amely hatalmas csontegészségügyi előnyökkel jár
men fighting with sword
5 ételek, amelyek harcolnak a rossz koleszterinszint ellen
red and white abstract painting
A meglepő kapcsolat a magas vércukorszint és a demencia között
Translate »