person doing yoga exercises
Hogyan maradj egészséges az életkor előrehaladtával

Az öregedés az élet kevés garanciájának egyike. Ez akkor történik, amikor a sejtek megosztódnak; minél inkább megosztják egymást, annál idősebbek. Az öregedés mindannyiunkkal megtörténik, és az élet természetes része. De vannak olyan módszerek, amelyeket végrehajthat annak érdekében, hogy egészséges maradjon az életkor előrehaladtával, és csökkentse az öregedéssel járó betegségek kialakulásának esélyét. Íme néhány lépés és intézkedés, amelyet megtehet annak érdekében, hogy segítse az öregedési folyamatot. 

6 módja a szervezet öregedési folyamatának támogatására 

Akár tíz napot, akár tíz évet öregedtél, az idősödés egy olyan folyamat, amely türelmet, támogatást és önszeretetet igényel. Ahogy öregszünk, elengedhetetlen, hogy felmérjük, hogyan változott a testünk és az elménk, és úgy hangoljuk a rutint, hogy optimális támogatást nyújtsunk magunknak. Az alábbiakban hat módot mutatunk be arra, hogyan támogassuk a testünket az öregedési folyamatban.

A mentális egészség fenntartása 

Az öregedés különösen megviseli az egyén mentális egészségét. Kognitív értelemben még mindig úgy érezheti magát, mintha a 30-as éveiben járna, de fizikailag a teste már nem képes mindarra, amire korábban képes volt. Ez kihívást jelenthet. Ahelyett, hogy azon rágódna, hogy mire volt képes, koncentráljon arra, hogy mire képes; találjon új hobbikat és gyakorlatokat, amelyeket szabadidejében végezhet. 

Stressz csökkentése

Tanulmányok kimutatták, hogy az öregedés és a stressz között kapcsolat van. A krónikus stressz nem teremt kedvező környezetet az öregedéshez. Felgyorsítja azt, és gyorsabban öregíti az embereket. 

A stressz kezelhető szinten tartása lehetőséget ad arra, hogy a pillanatnak élj, és teret ad az élet élvezetének. A stressz kezelését segítő technikák közé tartozik a meditáció, a munkahelyi rendben tartás, a testmozgás, a napi feladatok megszervezésére szolgáló naptárak vagy tervezők, a légzőmunka, és a segítségkérés, ha túlterheltnek érzi magát. 

A stressz másik negatív hatása a kortizol felszabadulása a szervezetben. A kortizol megváltoztatja az immunrendszer reakcióit, és elnyomja az emésztőrendszert, a reproduktív rendszert és a növekedési folyamatokat – olyan tényezők, amelyek mind negatív hatással vannak az egészségre.

Vizsgálatot végeztek a LAMININE-kiegészítők kortizolszintre gyakorolt hatásáról. A kísérlet során 28 alany, 16 nő és 12 férfi, 36 és 83 év közötti korosztály vett részt a vizsgálatban. Összességében a vizsgálatban résztvevők kortizolszintje átlagosan 23,7 százalékkal csökkent, ahol 16-an a LAMININEnagyobb mennyiségű bevitelével kezdték – négykapszula, naponta kétszer -, 12-en pedig napi kétszer egy kapszulával.

A LAMININE nemcsak a magas koleszterinszint ellen hatásos, hanem a telomerek hosszának növelésében is segíthet.

Növelje a telomerek hosszát a LAMININE-nal

A LAMININE egy őssejtregeneráló étrend-kiegészítő, amely a tojás bioaktív növekedési faktorok, tengeri fehérjék és fitoproteinek szabadalmaztatott keverékét tartalmazza. A fehérje biofaktorok, mint például az FGF-2, csak ebben a tojáskivonatban állnak rendelkezésre. 

Ezek a biofaktorok segítik a sejtek szaporodását, optimalizálják a sejtfunkciókat, és a telomerek meghosszabbításával védik a DNS-t. A telomerek a kromoszómák részét képezik, és a szálak végeihez kapcsolódnak. Ez lehetővé teszi számukra, hogy összetartsák a szálakat, valamint segítik a sejtek helyes és megfelelő számú szaporodását. Részben ezért felelősek a telomerek a sejtjeid életkoráért. 

Tanulmányok azt mutatják, hogy a telomer hossza erősen összefügg az egészséges öregedéssel, a test kevesebb stresszével és a jobb egészséggel. Ha a telomerek rövidebbek, az őssejtek gyorsabban öregednek és már nem tudnak osztódni, ami azt eredményezi, hogy a test gyorsabban öregszik. Tanulmányok azt mutatják, hogy a LAMININE napi szedése segíthet növelni a telomeráz enzimaktivitást, ami meghosszabbítja a telomereket.

Megelőző ellátás

A megelőző ellátás irányítása szakmailag és orvosilag is segíthet abban, hogy felismerjük, milyen életmódbeli változtatásokra lehet szükségünk az életkorunk előrehaladtával. Az éves orvosi vizsgálatok, amelyek során vérvizsgálatot végeznek, feltárhatják a további támogatást igénylő területeket. 

Akár a receptek vagy az adagolás megváltoztatásáról, akár bizonyos kiegészítők hozzáadásáról van szó, ezek a látogatások lehetőséget adnak a szakmai értékelésre. Ahogy a nők belépnek a menopauzába, számos, a piacon kapható étrend-kiegészítő és jogorvoslati szer zökkenőmentessé teheti ezt az átmeneti időszakot. Ha ezeket a kezeléseket megbeszéljük egy egészségügyi szakemberrel, és megtaláljuk a legmegfelelőbbet, enyhíthetjük és csökkenthetjük a menopauza egyes tüneteit. A férfiak is megtapasztalják a menopauza férfi párhuzamát, az úgynevezett andropauzát.

Az andropauza néhány tünete a következő:

  • Fáradtság
  • Hangulatváltozások
  • Súlygyarapodás
  • Alacsony libidó és alacsony tesztoszteron 

Hasonlóképpen, a nők számára is számos megoldás létezik e tünetek kezelésére. Az a látszólag egyszerű lépés, hogy konzultáljunk egy egészségügyi szakemberrel, és feltárjuk a támogatást igénylő területeket, egyszerű módja annak, hogy az öregedést kényelmesebbé és élvezetesebbé tegyük. 

Minőségi alvás

Az alvás az élet minden szakaszában elengedhetetlen az emberi fejlődéshez. Mivel a szervezet jelentős változásokon megy keresztül, éjszaka fel kell töltődnie. Az optimális , ajánlott 7-9 óra alvás biztosítja a szervezet számára az üzemanyagot, amelyre szüksége van a nap folyamán. Az, hogy mennyi alvásra van szüksége egy éjszaka, olyan tényezőktől függ, mint a fizikai aktivitás, az egészségügyi problémák és a koffeinfüggőség. 

A következő lépéseket teheti meg a legjobb alvás érdekében: fektessen be minőségi, kényelmes és barátságos ágyneműbe, amely megnyugtatja, támasztó ágyba, használjon levendula illóolajat vagy testápolót, korlátozza a képernyő előtt elalvás előtt egy órával töltött időt, tegye a szobáját hideg, tiszta térré, vagy használjon vezetett alvásmeditációt. 

Táplálkozási egészség

Az egészséges étrend fenntartása segíthet megelőzni az új betegségeket, és megakadályozhatja a jelenlegi állapotok súlyosbodását. Ahogy öregszünk, táplálkozásunknak megfelelően kell táplálkoznunk. Tanulmányok szerint az egészséges, növényi alapú étrend optimálisan támogatja az öregedő szervezetet. A különböző gyümölcsök, zöldségek, sovány húsok és egészséges zsírok fogyasztása csökkentheti az olyan krónikus betegségek, mint a 2-es típusú cukorbetegség, a rák és a szívbetegségek kialakulásának esélyét. 

A napi ajánlott tápanyagok nagy részét a változatos táplálkozásból nyerhetjük. A helyes táplálkozás mellett elengedhetetlen, hogy hidratáltak maradjunk. A víz döntő szerepet játszik a szervezet működésének segítésében. Ahogy öregszünk, a szervezet vizet veszít, és csökken a szomjúságérzet képessége. Ha egy teli vizes palackot tartunk a közelben, az egy egyszerű módja annak, hogy a nap folyamán vizet igyunk, és így hidratáltak maradjunk. 

Látogasson el weboldalunkra, ahol további egészségügyi tippeket és az egészség megőrzésének kulcsait találja!

További cikkek

men fighting with sword
5 ételek, amelyek harcolnak a rossz koleszterinszint ellen
woman, belly, stomachache
Emésztési problémák – A 10 milliárd dolláros bélprobléma
young woman, girl, lie
Védekezzen a vírus ellen az immunrendszer erősítésével
Baby Lying On White Fur With Brown Blanket
Hogyan befolyásolhatják a bélbaktériumok az újszülöttet
Translate »