greyscale photography of skeleton
Az OMEGA+++ duplán erősíti a csontok egészségét

A csontok egészsége nem csak az idősek számára jelent gondot. Már gyermekkorunktól kezdve lépéseket kell tennünk az erős csontok biztosítása érdekében. A serdülők csontszövete a növekedési éveik alatt fejlődik egészen a felnőttkor eléréséig. Ahogy az emberek öregednek, a csontsűrűségük hajlamos csökkenni. A csigolyák is kevésbé sűrűvé válnak, ami hátproblémákhoz vezet. Ma már minden eddiginél jobban elismerik a K-vitamin – különösen a 2-es típusú – csontok egészségének megőrzésében játszott kiemelkedő erejét, mivel a csontok sűrűbbek, és ezáltal erősebbek maradnak.

A csontfejlődés és a csontsűrűség életciklusa

A csont belseje sűrű anyagból áll, és bizonyos fokú rugalmassággal rendelkezik, ami a csontokat erősebbé teszi. Ezért a fiataloknak nagyobb a csontsűrűségük. Az idősebbek hajlamosak az esésekre, mert csontjaik törékenyebbek, és könnyebben elveszíthetik egyensúlyukat. Egy rossz esés traumatikus és életveszélyes lehet, attól függően, hogy a test melyik része szenvedi el az esést. A leggyakoribb törési területek a láb, a csípő vagy a csukló.

A K-vitamin két típusát azonosították:

A K1-vitamin (fitonadion) a zöld leveles zöldségekben, például a salátában, a brokkoliban és a spenótban található. A K1 a tipikus nyugati étrendben található K-vitamin mintegy 90 százalékát teszi ki, és az emberek általában nem szenvednek hiányt ebben a vitaminban. A K2-vitamin (menakinonok) a nyugati étrendben elfogyasztott K-vitaminnak csak körülbelül 10 százalékát teszi ki. Ezt a fajta K-vitamint a bél mikroflóra szintetizálja, fermentált élelmiszerekben található, és zsírban oldódó mikrotápanyag, amely kevésbé könnyen hozzáférhető az étrendben.

Mit csinál a K2-vitamin? 

A vérben van egy fehérje, az úgynevezett oszteokalcin, amelynek az a feladata, hogy a kalciumot a csontokba szállítsa. Ehhez a feladathoz K2-vitaminra van szüksége. Az elmúlt évtizedben végzett vizsgálatok feltárták, hogy az Egyesült Államokban és a világ más részein sok embernek van K2-vitamin hiánya. Ha a K2-vitamin hiányos az étrendben, a kalcium nem tud hatékonyan beépülni a csontmátrixba, ami ahhoz vezet, hogy a csontok kevésbé sűrűvé és törékenyebbé válnak.

A K2-vitamin a csonterősség javulásához kapcsolódik 

Egy tanulmányban 200 idős ember (férfiak és nők, átlagéletkoruk 67 év) adatai azt mutatták, hogy a magas K-vitamin-bevitel a csont ásványi sűrűségének magasabb értékével, valamint a csontsűrűséget vizsgáló ultrahangvizsgálat magasabb pontszámával járt együtt. Ez volt az egyik első olyan vizsgálat, amely közvetlen összefüggést mutatott ki az étrendi K-vitamin-bevitel és a csont ásványi sűrűségére vonatkozó pozitívabb pontszámok, és így az erősebb csontok között.

Egy másik, 6759 résztvevőt felölelő tanulmányban, amely 19 randomizált, kontrollált vizsgálatot értékelt, arra a következtetésre jutottak, hogy a csontritkulásban szenvedő, posztmenopauzában lévő nők csigolyáinak csontsűrűsége rendkívül jelentősen javult, ha hosszabb ideig szedték a K2-vitamint. A tudósok megállapították, hogy a K2-vitamin szerepet játszik a csigolyák csont ásványi sűrűségének fenntartásában és javításában, valamint a csonttörések megelőzésében a csontritkulásban szenvedő posztmenopauzában lévő nőknél.

Omegák 3, 6 és 9 találtak, hogy támogassa a csontok egészségét

Számos vizsgálat eredményeinek összeállítása és elemzése azt mutatta, hogy a magasabb zsíros halfogyasztás szoros összefüggésben áll a törékeny törések kockázatának csökkenésével.4 Ezek a törések annak köszönhetőek, hogy az egyes emberek csontsűrűsége nem elég erős ahhoz, hogy elbírja a súlyukat. Már kis nyomás is törést okozhat. A törés egy repedés a csontban, amely nagyon fájdalmas és legyengítő lehet.

Ezek a vizsgálatok kimutatták, hogy azoknál az egyéneknél, akik több többszörösen telítetlen zsírsavat (PUFA-kat, azaz a 3, 6 és 9 omegát) vettek be, nagyobb volt a csont ásványi sűrűsége és csökkent a törékeny törések kockázata. Ez tehát azt jelenti, hogy ha elesik, kisebb valószínűséggel törik el vagy törik el a csontja. 

A K2-vitamin az OMEGA+++ alapformulájába van beépítve, amely egy exkluzív formula, amely erős halolajból és borágóolajból származó omega 3, 6 és 9 zsírsavakat tartalmaz, megtermékenyített madártojás-kivonattal és CoQ10 Extended Release-vel kiegészítve. Az OMEGA+++-ban található K2-vitamin természetes módon fermentált szójababból származik. Az erjesztett szójababból készült hagyományos japán étel a Natto, amelyet jelentős egészségügyi előnyökkel hoznak összefüggésbe, beleértve a vérnyomáscsökkenést és a csontritkulás csökkentését. Későbbi klinikai és népességen alapuló vizsgálatok megállapították, hogy ezek az előnyök nagyrészt annak tulajdoníthatók, hogy a Natto tele van K2-vitaminnal.

K-vitamin egészségügyi előnyei 

Az OMEGA+++-ban lévő K2-vitamint a legmagasabb minőség biztosítása érdekében fejlett szűrési eljárással vonják ki az erjesztési termékből. Ezenkívül az OMEGA+++-ban lévő K2-vitamin allergénmentes, GMO-mentes és kóser tanúsítvánnyal rendelkezik Amint azt az American Health Journal megjegyzi, az OMEGA+++ elsősorban a keringési rendszer egészségét célozza meg; egyedülálló összetételének szépsége azonban abban rejlik, hogy számos más előnyt is biztosít, többek között:

  • Javított csontegészség.
  • Javított vérkeringés.
  • Csökkenti a csontritkulás kockázatát.

Hogyan lehet a csontjaidat erősebbé tenni

A napi OMEGA+++ bevitelt egészséges és aktív életmóddal kell kombinálni ahhoz, hogy csontjaink erősek és egészségesek maradjanak. Íme négy természetes módszer az egészséges csontok építésére:

  • Végezzen erőnléti és súlygyakorlatokat.
  • Elegendő mennyiségű D-vitamin és K-vitamin bevitele.
  • Fogyasszon magas Omega-3, 6 és 9 zsírsavtartalmú élelmiszereket.
  • Stabil, egészséges testsúly fenntartása.

Összefoglalva, tartsa szem előtt ezeket az egyszerű tippeket a mindennapi életében az erősebb és egészségesebb csontok érdekében. Csontjaink egészségét néha természetesnek vesszük – ne várjon csontjai megerősítésével, amíg túl késő nem lesz!

További cikkek

selective focus photography of tape measure
A súlygyarapodás elleni hármas fenyegetés
office, startup, business
3 módszer a sikerre kisvállalkozás-tulajdonosként
money, profit, finance
Minél többet osztasz meg, annál többet keresel
figure, man, to stand
Enyhítse az ízületi fájdalmat és kezdje újra élvezni az életet
Translate »