A Person Touching Her Belly
Aminosavak – döntő fontosságúak a jó emésztéshez

A fehérjék építőelemek láncai, amelyeket megfelelő emésztés esetén aminosavaknak nevezünk. Széles körben elterjedt nézet, hogy a szénhidrátbevitel alacsonyan tartása és a fehérjék étrendben való növelése jobb egészséghez vezethet, segít a testsúly megtartásában és növeli az energiát. A dilemma az, hogy nem számít, mennyi fehérjét fogyasztunk, ha a szervezet nem emészti és szívja fel megfelelően, hogy hasznosítani tudja.

Mivel világszerte olyan sok ember szenved emésztési problémáktól, nem meglepő, hogy nagyobb szükség van több aminosavra! Vessünk egy pillantást az aminosavak fontosságára az alapvető túlélés szempontjából.


Küzdelem vagy menekülés – Mi történik a testtel?

A szervezet és a mirigyek az aminosavakat egy bizonyos sorrendbe állítják a hormonok előállításához. Ahhoz, hogy megértsük, hogyan működnek egyes hormontípusok, tekintsük át a harc és menekülés reakciót. Ha az erdőben sétálsz, és egy veszélyes állattal találkozol, a félelem, amit érzel, azt üzeni a testednek, hogy veszélyben vagy. Túlélési ösztöneid működésbe lépnek, hogy megpróbáljanak életben tartani! Egy hormon (adrenalin) gyorsan felszabadul, miután meglátja az állatot. A hormon a következő okok miatt szabadul fel:

 • Jelzi a májnak, hogy a szervezetnek szüksége van az ott tárolt extra cukormennyiségre, hogy segítsen a harcban vagy a menekülésben.
 • Megnyitja az ereket, így a cukor oda jut, ahol szükség van rá, elsősorban az izmokba és az agyba, hogy javítsa a döntéshozatalt.
 • Az adrenalin felgyorsítja a szívverést, így gyorsabban pumpál, hogy a cukor és az oxigén eljusson az izmokhoz, és így a lehető legjobb teljesítményt nyújthassa.
 • A hormon (egy neurotranszmitter) jeleket küld az agyból a karok és lábak, valamint a test más szervei felé, hogy segítsen kijutni a veszélyből.

Mit tesznek az aminosavak a szervezetben?

Amint a fenti példákban is látható, az aminosavak fontos szerepet játszanak a túlélésben. Az általános egészség fenntartásához is szükségesek.

 • Az aminosavak különböző bioaktív molekulákat hoznak létre, amelyek olyan vegyi anyagokat tartalmaznak, amelyek szükség szerint jeleket továbbítanak az agyból az idegekhez, valamint az izmokhoz és más szervekhez.
 • Az aminosavakat belső antioxidánsok előállítására használják.
 • Az aminosavak kulcsfontosságú tényezők az anyagcseréhez, a növekedéshez, a fejlődéshez, az immunválaszhoz és az egészséghez.
 • Az aminosavak a bélrendszerben lévő jó baktériumokat is táplálják.


Miért fontos a fehérje emésztése?

A fehérjebevitel elengedhetetlen a szervezetben az aminosavak képződéséhez, és ugyanilyen fontos a megfelelő emésztése is. Az étrendben lévő fehérje számos formában fordul elő, többek között:

 • Húsok
 • Bab
 • Tojás
 • Diófélék
 • Gabonák
 • Zöldségek

A fehérjék azért fontosak, mert ezeket az építőelemeket lebontják, megemésztik, majd újra felhasználják, hogy az élethez és működéshez szükséges alkotóelemeket – például az aminosavakat, amelyekből hormonok keletkeznek – előállítsák.

Az aminosavak döntő fontosságúak a jó emésztéshez

A fehérje megfelelő emésztésének és felszívódásának fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni. Ha a szervezet nem emészti meg megfelelően a fehérjét, az „kárba vész”. Az emésztetlen fehérje szó szerint hosszú ideig a bélrendszerben maradhat, és támogathatja az ott erjedő rossz baktériumokat. Ez magas szintű egészségtelen ammóniavegyületeket hozhat létre. A fehérjék lebontásához számos aktív enzimre van szükség.

Az öregedési folyamat során a szervezet kevesebb aktív enzimet termel, ami lelassítja a fehérje lebontásának folyamatát, ezért ajánlott az enzimpótlás. Ha a fehérje nem emésztődik meg, nem tudnak a hormonok és a szervezet más alkotóelemei létrehozásához szükséges aminosavak keletkezni.

Megoldás az aminosavak beszerzésére és a megfelelő felszívódásra: Vegyen be Digestive+++

A DIGESTIVE+++ kiváló formula, mivel tartalmazza mindhárom, a gyomor-bélrendszer egészségét elősegítő fő összetevőt – enzimeket, prebiotikumokat és probiotikumokat. A tápszerben található enzimkeverék a vékonybélben működik, hogy biztosítsa a táplálék megfelelő emésztését és a tápanyagok felszívódását mindhárom élelmiszercsoportból, beleértve a fehérjét is.

A DIGESTIVE+++ a peptidáz mellett háromféle proteázt tartalmaz, olyan enzimeket, amelyek kifejezetten a fehérjék emésztésével és felszívódásával foglalkoznak.

Miért pazarolna el tökéletesen jó fehérjét, ha naponta beveheti a DIGESTIVE+++-t, és biztosíthatja a megfelelő emésztést és felszívódást? Használja fel az elfogyasztott fehérjét, és állítsa elő folyamatosan azokat az aminosavakat, amelyek lehetővé teszik, hogy harcoljon vagy meneküljön. Szerezze be a DIGESTIVE+++-t még ma!

További cikkek

White Ceramic Sculpture With Black Face Mask
1,3 millió amerikai felnőtt tapasztalja az autoimmun gyulladást
citiscan result hand ok
K-vitamin – egy vitamin, amely hatalmas csontegészségügyi előnyökkel jár
red and white abstract painting
A meglepő kapcsolat a magas vércukorszint és a demencia között
fruit, fruit salad, apple
IMMUNE+++ Erőteljes antioxidánsokat tartalmaz a pusztító szabadgyökök legyőzésére.
Translate »