Hogyan hat az omega-3 az egész testedre (a tudomány által bizonyított)

Az omega-3 zsírsavak létfontosságú elemei a napi étrendnek, de a legtöbb amerikai nem felel meg a napi ajánlott bevitelnek. Számos mainstream egészségügyi szervezet azt javasolja, hogy az egészséges felnőttek naponta legalább 250–500 mg Omega-3-at fogyasszanak. Ez a cikk elmagyarázza, hogy mik azok az omega-3-ak, és miért fontos összetevői az egészséges elmének és testnek.

Mik azok az omega-3-ak?

Az omega-3-ok olyan élelmiszerekből (vagy kiegészítőkből) származó tápanyagok, amelyek segítenek az egészséges test felépítésében és fenntartásában. Az omega-3-ok kritikus fontosságúak a test minden sejtjének szerkezetében, és olyan energiaforrást jelentenek, amely segíti a szív, a tüdő, az erek és az immunrendszer hatékony működését.

A két legfontosabb omega-3-at EPA-nak és DHA-nak hívják. Az EPA és DHA Omegák elsősorban a halakban találhatók meg, de megtalálhatók a magvakban és a diófélékben is. Az ALA (alfa-linolénsav), a másik omega-3 zsírsav, növényi forrásokban, például diófélékben és magvakban található.

A szervezetnek nemcsak szüksége van ezekre a zsírsavakra a működéshez, hanem jelentős egészségügyi előnyökkel is járnak.

Hangulat stabilizálása

Háromféle omega-3 létezik: alfa-linolénsav (ALA), eikozapentaénsav (EPA) és dokozahexaénsav (DHA). Mindegyiknek egyedi célja van, és bizonyos szempontból ugyanabból a forrásból fogyasztható. 

Megállapították, hogy az omega-3 fogyasztása segít az autizmus spektrumzavarban (ASD) szenvedőknek. ASD-ben szenvedő betegeknél különböző zsírsavak kóros vérszintjét fedezték fel. Az ASD-ben szenvedő betegek zsírsavszintjének normalizálása javíthatja az agy működését és az általános közérzetet.

A kutatók azt is megállapították, hogy a bipoláris zavarban szenvedő betegeknek hosszabb remissziójuk volt az instabil hangulatú időszakok között, amikor koncentrált Omega-3 kiegészítőket szedtek. ADHD-s gyermekeknél az Omega-3 szedése segített csökkenteni a hiperaktivitást. Javasoljuk, hogy a gyermek omega-3 bevitele étrendi forrásokból származzon, nem pedig kiegészítőkből a könnyű és kényelmes munkavégzés érdekében. 

Közös támogatás

Az omega-3 gyulladáscsökkentő tulajdonságokat is mutatott, amelyek segíthetnek csökkenteni a krónikus gyulladást. A rheumatoid arthritisben és/vagy osteoarthritisben diagnosztizált betegekkel végzett vizsgálatban a kutatók azt találták, hogy hét nap múlva, amikor a betegek 300 mg krillolajat vettek be, a jelentett fájdalompontszámuk 28,9% -kal, a merevség pedig 20,3% -kal csökkent. 

A krónikus gyulladás és kényelmetlenség kezelése elengedhetetlen a jobb wellness és életminőség szempontjából. Az Egyesült Államokban a felnőttek 24% -ánál diagnosztizálták az ízületi gyulladás valamilyen formáját, de az Omega-3 étrendhez való hozzáadásával segíthet megelőzni a betegség kialakulását azáltal, hogy megakadályozza annak kialakulását a tünetek megjelenése előtti időszakban. Ezt a megelőzést támogatja az a kalcium is, amelyet az Omega-3 növel a csontokban.

Szív egészsége

Tanulmányok kimutatták, hogy a kultúrákból és bizonyos régiókból származó emberek, akik jelentős mennyiségű hidegvízi halat fogyasztanak, kisebb kockázattal és alacsonyabb szívbetegség-halálozási arányokkal rendelkeznek. Az Omega-3 étrend a következő módokon támogathatja a szívét: 

  • Csökkentse a vérnyomást 
  • Csökkentse az aritmiák, a szabálytalan szívverés kockázatát 
  • Növelje a HDL (jó) koleszterint
  • A vérrögképződés kockázatának csökkentése: Az omega-3-ok megtarthatják a vért

Azáltal, hogy az artériákat simán és károsodásmentesen tartja, az omega-3-ok segíthetnek megelőzni a lepedékképződést, amely korlátozhatja és megkeményítheti az artériákat.

Baba fejlődés – Támogatás a terhesség alatt

A terhes nők omega-3-at szedhetnek, hogy segítsék a születendő gyermekük szemének fejlődését.  Számos előnye van mind az anya, mind a baba számára, ha terhesség alatt omega-3-at szednek. A DHA és az EPA a biológiailag legaktívabb omega-3 zsírsavak. Az Omega-3 ezen két összetevőjéről kimutatták, hogy még a terhesség alatt fogyasztva is javítja a gyermekkori fejlődést. 

Ami az anyákat illeti, az Omega-3 segíthet megelőzni a koraszülést és a preeklampsziát, és támogathatja az anyatejtermelést. Mint korábban említettük, az Omega-3 hangulatstabilizátor is, amely segíthet csökkenteni a szülés utáni hangulati rendellenességek kockázatát.

Bél egészsége

Az omega-3-ok optimális támogatást nyújtanak a bél egészségéhez, és bizonyos szempontból akár probiotikumként is működhetnek. A bél jó baktériumainak sokféleségének megteremtése kulcsfontosságú a gyomorproblémák megelőzésében. Az omega-3-ok növelhetik a bélrendszer sokféleségét, ami javítja az általános egészségi állapotot és jólétet.

Egy nemrégiben készült tanulmány megállapította, hogy az Omega-3-at szedő embereknek nagyobb mennyiségű baktérium van a bélben, különösen a Lachnospiraceae családból. Az ilyen típusú baktériumokat összefüggésbe hozták az elhízás kockázatának csökkenésével és a gyulladás csökkenésével.

Bőrápolási támogatás

Az omega-3-ak gyulladáscsökkentő tulajdonságai segíthetnek számos bőrbetegségben, például pikkelysömörben, ekcémában és pattanásokban. Az omega-3 zsírsavak a bőr szuperhősei. Egy tanulmány megállapította, hogy az EPA-t szedő résztvevők mindössze három hónap alatt 136% -kal növelték a leégéssel szembeni ellenállást. 

Az omega-3-ok támogatják a bőr barrier funkcióját, amely képes lezárni a nedvességet és távol tartani az irritáló anyagokat, amelyek tovább rontják a már meglévő bőrbetegségeket, megakadályozva az újak kialakulását.

A gyulladáscsökkentő és a bőr természetes gátjának védelme azt is jelenti, hogy az Omega-3 segít lassítani az öregedés bőrre gyakorolt hatásainak ütemét.

Növelje omega-3 bevitelét OMEGA+++ technológiával

Mint említettük, az amerikai lakosság nagy része nem felel meg a napi legalább 250–500 mg Omega-3 ajánlott napi bevitelének, annak ellenére, hogy az omega-3-ok fontosak az egészséges elme és test számára. Megértjük, hogy a mozgalmas életmód a tökéletes étrend útjába állhat, és néha nehéz az összes szükséges tápanyagot élelmiszerrel beszerezni. Ez az oka annak, hogy az olyan kiegészítők, mint az OMEGA+++, nagyszerű kiegészítői az egészséges táplálkozásnak.

Az OMEGA+++ egy szabadalmaztatott multi-action formula, amely háromszor hatékonyabb, mint a krillolaj és a halolaj a keringési rendszer támogatásában. A LifePharm OMEGA+++ összetétele az Engraulis ringens nevű szardellát használja, amely egyedülálló Dél-Amerikában Kis halak a csendes-óceáni part menti régiókban – olyan hal, amely nem tartalmazza a nagyobb halakban található nehézfémek (azaz ólom, higany) káros szintjét.

Az omega-3 zsírsavak különböző forrásainak áttekintése során a LifePharm ezt az egyedülálló szardellatípust választotta a természetben előforduló magas EPA- és DHA-tartalma és tisztasága miatt.

Az OMEGA+++ más egészségügyi előnyökkel is jár, például: 

  • Gyorsan mozgatja a vért, ami a szervezet legnagyobb gyógyító ereje az általános egészség és az életkor megfordítása szempontjából
  • Támogatja a szív- és érrendszeri, neurológiai és ízületi egészséget
  • Támogatja a memóriát és a kognitív funkciókat
  • Fenntartja az egészséges ízületek és csontok támogatásához szükséges mennyiségű omega-3-at
  • Segít megvédeni, újjáépíteni és helyreállítani az agysejtek szerkezetét és funkcióit, miközben megvédi az agyat az oxidatív stressztől

Ne légy statisztika! Látogasson el shop.lifepharm.com, és szerezze be omega +++ készülékét, hogy még ma elkezdhesse elérni az omega-3-ak napi ajánlott bevitelét!

További cikkek

money, profit, finance
Minél többet osztasz meg, annál többet keresel
man holding black dumbbell
Hogyan lehet növelni az izomtömeget és az állóképességet
White Ceramic Sculpture With Black Face Mask
1,3 millió amerikai felnőtt tapasztalja az autoimmun gyulladást
figure, man, to stand
Enyhítse az ízületi fájdalmat és kezdje újra élvezni az életet
Translate »