red and white abstract painting
A meglepő kapcsolat a magas vércukorszint és a demencia között

Új kutatási eredmények összefüggést mutatnak a magas vércukorszint és a kognitív zavarok és a demencia fokozott kockázata között. A demencia fokozott kockázata a neurológiai hanyatlás több típusát is magában foglalja. A tudósok több olyan mechanizmust vizsgálnak, amely felelős lehet.

  •  Számos kockázati tényező, többek között a vér magas zsír- és koleszterinszintje, előrejelzi az agyi érrendszeri problémákat, a kognitív képességek gyorsabb hanyatlását és a demenciát.
  • A magas vércukorszint (hiperglikémia) az agyban és annak vérereiben a glükóz potenciálisan „toxikus” melléktermékeinek káros hatásait okozhatja. 
  • Az inzulin is szerepet játszhat, mivel közvetlenül befolyásolhatja az idegműködést, a memóriát és a tanulást. Az inzulin zavarai megváltoztathatják az agyban és az agy körül található pályákat, és nemrégiben összefüggésbe hozták őket a demenciával, az agy öregedésével és a memóriavesztéssel.

Hogyan befolyásolja a magas vércukorszint az egészséget? 

A vércukorszint szabályozása elengedhetetlen a szervezet számára. A test minden sejtje rendelkezik receptorhelyekkel, amelyek az emésztés során keletkező hormon (inzulin) segítségével beengedik a glükózt a sejtbe. Étkezés után a hasnyálmirigy inzulint választ ki a szervezetbe, hogy a sejtek felkészüljenek a cukor felszívódására. 

Az inzulin a sejtek „ajtajait” indítja be, hogy egy bizonyos mennyiségű cukrot beengedjenek a sejtekbe. A sejtek csak bizonyos mennyiségű glükózt tudnak felvenni, különben elpusztulnak. A szervezetnek van egy visszacsatolási mechanizmusa, amely inzulint bocsát ki, hogy kinyissa a sejteket a glükóz felvételére, de „bezárja az ajtókat” is, ha elég cukor került be. 

Ha túl sok szénhidrátot (glükózt és hasonló cukrokat) fogyasztunk, a szervezet sejtjei teljesen bezárják kapuikat. A felesleges glükóz addig kering, amíg el nem távolítható. A keringő glükóz magas koncentrációja mellékhatásokat okoz, amelyek közül néhány az érszöveteket és az ereket bombázza. A felesleges glükóz reakcióba lép olyan molekulákkal, amelyekkel nem kellene, és új anyagokat hoz létre, amelyeket glikációs termékeknek neveznek. A rendkívül káros glikációs termékek hatalmas terhet rónak a szervezetre. 

Hogyan hat a magas vércukorszint az agyra?

Az agy olyan szerv, amelynek energiaforrásként cukor kell. Ha azonban a cukor túl magas koncentrációban van jelen, az hatással van az agyszövetre. Mellékreakciók lépnek fel, és plakkok kezdenek felhalmozódni az erekben, valamint az idegsejtek között. 

Az agyban lévő idegsejteknek „tüzelniük” kell, hogy az egyik idegsejt és a másik között áramot indítsanak. Ennek az útvonalnak a túl sok glükózzal való eltömődése toxikus glikációs melléktermékekkel és oxidatív károsodással plakkok kialakulásához vezet az agyszövetben. Ezek nem rendszeresen fordulnak elő az agyszövetben, de az egyre súlyosabb és súlyosabb demenciában szenvedő személyeknél megtalálhatók.

Hogyan befolyásolja a LAMININE a cukorszintet? 

Egy kis kísérleti tanulmány azt mutatta, hogy az alanyok vércukorszintje 12 hetes LAMININE szedést követően csökkent. Bár ez egy nagyon előzetes, kis kísérleti tanulmány volt, és szélesebb körű vizsgálatok folyamatban vannak, az eredmények azt jelezték, hogy a LAMININE szedése támogathatja azokat, akiknél a vércukorszint enyhén emelkedett jeleit kezdik mutatni.

A kiválasztott alanyok vércukorszintje a magas normális tartományba esett.* Egy hivatásos statisztikus értékelte a kiegészítés előtti és utáni különbségeket, és megállapította, hogy a különbségek „statisztikailag szignifikánsak” voltak, ami azt jelenti, hogy a hatás a LAMININE termékeknek tulajdonítható.

A laminin segíthet a vércukorszint fenntartásában

A hagyományos ázsiai kultúrák már régóta ismerik a megtermékenyített madártojás egészséget támogató tulajdonságait, és sok éven át táplálékkiegészítőként, szinte tonikként használták. A legújabb tudomány kimutatta, hogy a megtermékenyített madártojás olyan szakaszokon megy keresztül, amikor különböző sejtstimuláló faktorokat, fehérjéket, peptideket és aminosavakat tartalmaz, sok más tápanyag mellett, amelyek támogathatják az egészséges sejteket. 

Bár ez egy nagyon korlátozott és előzetes tudományos kutatás, van arra utaló jel, hogy a LAMININE segíthet a normál vércukorszint fenntartásában. A kutatás eredményei ígéretesek, mivel arra kaptunk jelzést, hogy a LAMININE készítmény hatóanyagai megmaradtak és aktívak. Sokan nyilatkoztak a LAMININE-nal kapcsolatos személyes tapasztalataikról, az alvás javításától a pozitív szemlélet támogatásáig. 

Ne feledje, hogy forduljon orvoshoz, ha úgy gondolja, hogy magas a vércukorszintje, és gyakran vizsgáltassa meg vércukorszintjét és vérnyomását, hogy segítsen megállapítani egészségi állapotát. Az egészséges életmóddal kapcsolatos további információkért látogasson el weboldalunkra a shop.lifepharm.com oldalon!

További cikkek

white mushroom bloom during daytime close-up photo
A gomba története és számos egészségügyi előnye
Baby Lying On White Fur With Brown Blanket
Hogyan befolyásolhatják a bélbaktériumok az újszülöttet
woman in black tank top and blue denim jeans holding clear plastic bottle
Fokozza a fehérjebevitelt egészséges turmixokkal
ginger, hot lemon, tea
A Life-C-vitamin a legjobb keverék az erős immunrendszer felépítéséhez
Translate »