man, jumping, mountains
DIGESTIVE+++ Probiotikum a jobb sportteljesítményhez kötve

Ha Ön is figyelemmel kísérte a 2016-os riói olimpiát, az talán arra ösztönözte, hogy kipróbáljon egy új sportágat, vagy tegyen erőfeszítéseket a fizikai aktivitás fokozására. A sportolóknak, különösen azoknak, akik a sportágukat karrierjüknek tekintik, számos olyan kötelezettségük van, amely megterhelheti a fizikai és mentális egészségüket. 

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság konszenzusos nyilatkozata szerint a hivatásos sportolók immunrendszere bizonyítottan elnyomott. Ezt súlyosbíthatja a pszichológiai stressz, a környezeti szélsőségek, a nagy tömegeknek való kitettség, vagy az edzés közbeni fokozott légzés miatt a kórokozóknak való fokozott kitettség.

Az olimpiai bizottság a továbbiakban arról számolt be, hogy a nagy intenzitású, hosszan tartó edzés és verseny „terhelés” az immunológiai változások fokozott kockázatával jár együtt. Ezek növelhetik a diagnosztizált betegségek vagy tünetek kockázatát. 

Az élsportolók megbetegedését nemzetközi versenyek során számos különböző környezetben vizsgálták, többek között a nyári és a téli olimpiai játékokon, a téli ifjúsági olimpiai játékokon, a nyári paralimpiai játékokon, a téli paralimpiai játékokon és más nemzetközi versenyeken számos sportágban.

Az atlétikai teljesítmény növeli a betegség kockázatát

Ezek a tanulmányok arról is beszámoltak, hogy a rövidebb időtartamú (négy hétnél rövidebb) nagy nemzetközi versenyeken a regisztrált sportolók 6-17 százaléka szenvedett valamilyen betegségben. A legutóbbi olimpiai játékokon a sportolók közel 10 százaléka számolt be betegségről. 

A klinikailag diagnosztizált fertőzéseket általában az akut megbetegedések leggyakoribb okaként jelentik, és az esetek mintegy 75 százalékában a fertőzés a légúti megbetegedések oka. A betegség által gyakran érintett egyéb rendszerek az emésztőrendszer, a húgyúti/nemi szervrendszer, valamint a bőr és a bőr alatti szövetek. 

A sportolóknál azonban olyan tünetek (pl. torokfájás, orrmelléküreg-gyulladás és köhögés) jelentkezhetnek, amelyek fertőzésnek tűnnek, de valójában más okból, például hideg, száraz vagy szennyezett levegő belégzése miatt kialakuló allergia vagy gyulladás okozza őket.

A fehérje kiegészítés növeli az izomtömeget és a teljesítményt

Jól ismert, hogy ha a sportolók vagy a mérsékelt edzésprogramot folytató személyek edzés közben, akár nyolc héten keresztül egyszerű fehérjéket tartalmazó étrend-kiegészítőt fogyasztanak, akkor teljesítményparamétereik és izomtömegük javul. 

Azt is feltételezték, hogy a fehérjepótláshoz adott probiotikum-kiegészítés javíthatja az edzésteljesítményt is. Bizonyos probiotikumok segíthetnek az anyagcsere-állapotokban is, például a bélben történő fehérjebontásban. 

Két vizsgálatot terveztek a sportteljesítmény értékelésére, miközben vagy csak fehérje-kiegészítőt fogyasztottak, vagy fehérjét probiotikus kiegészítővel. Mindkét vizsgálat kimutatta, hogy a fehérjével kiegészített probiotikumok jobban csökkentették a légúti fertőzések számát, súlyosságát és időtartamát, valamint a gyomor-bélrendszeri panaszokat a sportolóknál, mintha csak fehérjekészítményt szedtek volna.

A probiotikum és a fehérjepótlás kombinációja javította a teljesítményt

Egy kis tanulmány először mutatott ki egy tendenciát a függőleges ugrás teljesítményének növekedése felé, miután nyolc héten át hetente négyszer teljes test edzést végeztek, miközben naponta Bacillus coagulans-t és fehérjét fogyasztottak a fehérjéhez képest.

Ezután egy második vizsgálatot hoztak létre annak megfigyelésére, hogy a függőleges ugrási teljesítményt segíti-e az izmok helyreállítása a bél mikrobiális modulációján keresztül. A vizsgálatot annak megállapítására végezték, hogy a Bacillus coagulans probiotikum fehérjével együtt történő szedése jótékony hatással lehet-e az izomkárosodásra, a teljesítményre és a regenerálódásra egy megerőltető edzést követően. 

Huszonkilenc férfi alany hét héten keresztül 20 gramm kazeint (tejfehérjét) fogyasztott. Minden egyes résztvevő tesztelése magában foglalta az izomfájdalom és a regeneráció mérését, a gyulladás és a teljesítmény tesztelését. A vizsgálat második részében a résztvevők a 20 gramm tejfehérje mellett 14 napon keresztül Bacillus coagulans-kiegészítőt is szedtek. 


A kiegészítési időszakok végén a résztvevők elvégezték a kísérleti protokollt, amely egy izomkárosító, egylábú edzéssorozatot tartalmazott. Az érzékelt regenerálódást és az izomfájdalmat az edzéseket követő első, második és harmadik napon mértük. Ezenkívül a résztvevők erejét, teljesítményét és izomvastagságát két nappal az edzés után mértük. A résztvevők a második izomkárosító edzés során az ellenkező lábat használták. 

Bacillus Coagulans tanulmány következtetése

A Bacillus coagulans kiegészítés fehérje-kiegészítő fogyasztása mellett csökkentette az izomkárosodást, javította a regenerálódást és jobban fenntartotta a fizikai teljesítményt károsító edzés után, mint a fehérje-kiegészítő szedése önmagában. 

A szerzők feltételezték, hogy a függőleges ugrás teljesítményében megfigyelt kedvező hatások az izmok regenerálódásának bélmikrobiális moduláción keresztüli segítésén alapulhatnak. A vizsgálatban résztvevők által fogyasztott Bacillus coagulans-kiegészítő egymilliárd CFU-t (kolóniaképző egységet) tartalmazott. A CFU a jó baktériumok standard mérőszáma, amelyet egy probiotikumtól kapunk.  

Mind a hivatásos sportolóknak, mind az aktív életmódot folytató embereknek tisztában kell lenniük azzal, hogy az erős fizikai terhelés károsíthatja az immunrendszert és az izomszövetet, ami sérüléshez vezethet. Ezek a közzétett tanulmányok alátámasztották a Bacillus coagulans baktériumtörzs fogyasztásának alkalmazását az egészség és a regenerálódás optimalizálására az erős testmozgás után. 

Vegye be a DIGESTIVE+++-t az izmok jobb regenerálódása érdekében

A DIGESTIVE+++ 1,5 milliárd aktív spórát tartalmaz a Bacillus coagulansból, a laktobacillus probiotikumból, amely szintén spórát képez. A spóraképző laktobacillus bizonyítottan ellenáll az emésztőenzimeknek, és a vizsgálatok szerint a vastagbélben is életképesnek bizonyult. 

Valószínűleg az egyik legoptimálisabb probiotikum emberi fogyasztásra, és a spórabevonat megvédi a környezeti tényezőktől a kezelés és a tárolás során, ami életképesebb eltarthatóságot biztosít. Ezért hosszabb életképes eltarthatósági idővel rendelkezik. Ezek voltak az elsődleges okok, amiért ezt választották a DIGESTIVE+++ számára.

További cikkek

Baby Lying On White Fur With Brown Blanket
Hogyan befolyásolhatják a bélbaktériumok az újszülöttet
selective focus photography of tape measure
A súlygyarapodás elleni hármas fenyegetés
smiling woman
Hogyan kezeljük az öregedést, a fájdalomcsökkentést és a szív egészségét kiegészítőkkel
skin, eye, iris
Önt fenyegeti az időskori szürkehályog kockázata?
Translate »