a picture of a person holding a cell phone
Az emésztés klinikai vizsgálata +++ jobb bélegészséget mutat

Egy négyhetes klinikai vizsgálat során Dr. Edward Andujar és Dr. Hitendra Shah önkéntes alanyok egy csoportját értékelte a kaliforniai Diamond Barban található Wellness Medical Clinicben. Az önkéntes alanyok a napi két DIGESTIVE+++ kapszula és két Laminine kapszula négy hetes szedését követően javulást mutattak a bélrendszer egészségének számos mutatójában. 

Az alanyokat arra kérték, hogy a vizsgálat előtt tartózkodjanak más étrend-kiegészítők használatától, és az orvosok rendelkezésére bocsátották a kezdeti kiindulási székletmintákat. A Comprehensive Digestive Stool Analysis (Genova Diagnostics, Asheville, Észak-Karolina) adatai az összes rövidláncú zsírsav (SCFA) és butirát termelésének jelentős javulását mutatták. Ezeknek az összetevőknek a növekedése határozottan jelzi, hogy a bélrendszerben helyreáll egy egészségesebb mikrobiom. A jó probiotikumok fermentálják a fel nem szívódott élelmi rostokat, ami számos, a bél egészségével kapcsolatos tényezőt támogat.

6 A rövid szénláncú zsírsavak (SCFA) előnyei

A rövid szénláncú zsírsavak (butirát, acetát és propionát) elsősorban nem felszívódó élelmi rostok anaerob (levegő hiányában) bakteriális erjedésével keletkeznek. Számos fontos funkciót töltenek be, többek között: 

 • Energiát biztosítanak az emésztőrendszert bélelő sejtek számára. 
 • Hasmenés elleni szerként hat a nátrium és a víz eltávolításával a vastagbélből. 
 • Javítja a vastagbél véráramlását. 
 • Elrettentik a kórokozók kolonizációját a bélben. 
 • A napi rendszerszintű energiaszükséglet 5-30 százalékát biztosítja. 
 • Csökkentse az ammónia felvételét a bélből. 

A DIGESTIVE+++ és a lamininfogyasztás fokozza a butiráttermelést 

A butirát a vastagbélsejtek által preferált szubsztrát, amely segíti a vastagbél integritásának fenntartását. A butirát segít megelőzni a vastagbélsejtek mutációit azáltal, hogy serkenti az egészséges sejtnövekedést és csökkenti a DNS-károsodást.

A butirát támogatja a bélgyulladás csökkentését
A négyhetes vizsgálat során a butirát támogató szerepet játszott a bél gyulladásának csökkentésében. A butirát jó üzemanyagként működik a vastagbélben lévő sejtek számára, és megfelelően táplálja őket.

Ez védelmet nyújthat a bélnyálkahártyában kialakuló gyulladások és szakadások ellen. A vastagbél és a tápcsatorna bizonyos egyensúlyzavarai esetén a butirát bizonyítottan csökkenti a gyulladásos markereket. Azoknak az embereknek, akik bélirritációs állapotokat tapasztalnak (különösen azokat, amelyek enyhe hasmenéssel járhatnak), általában alacsonyabb az összes SCFA-értékük. 

6 módja az SCFA-szintek növelésének

Az összes SCFA vagy butirát alacsony szintje növelhető:

 • Élelmi rostok.
 • Lőrinc arabinogalaktánok (a bélben erjedő rost). 
 • A pH-szint normalizálása (a GI-traktusban az SCFA-termelés magasabb, ha a vastagbél pH-értéke 5-8 között van). 
 • A tranzitidő normalizálása. (A krónikusan lassú tranzitidő a vékonybél bakteriális túlszaporodásához és magas SCFA-értékekhez vezethet; a nagyon gyors tranzitidő szintén magas SCFA-értékekhez vezethet).
 • Prebiotikumok és probiotikumok, például fruktooligoszacharidok és Bacillus coagulans (a DIGESTIVE+++ tápszerben található) fogyasztása. A Bacillus coagulans egy tejsavat termelő Lactobacillus baktérium. Szubsztrátként szolgál más bélbaktériumok számára, amelyek SCFA-kká fermentálják. 
 • Vajsav (orálisan vagy rektálisan).

Milyen élelmi rostok a leghatékonyabbak?

Általánosságban elmondható, hogy a rostok lassabban erjesztődő (oldhatatlan) formái a bél teljes hosszában alacsony pH-t tartanak fenn és növelik az SCFA-k szintjét. Bár mind az oldható, mind az oldhatatlan rostos élelmiszerek fontosak az egészség szempontjából, az oldhatatlan rostok nagyrészt épségben haladnak át a beleinken, és a vastagbélben lévő jó baktériumok üzemanyagává válnak. Támogatja a butiráttermelést is, amely az egyik legjobb üzemanyag a bél egészségének támogatására. 

Összefoglalva, a LifePharm Laminine és DIGESTIVE+++ termékeinek kiegészítése azt mutatta, hogy a rövid szénláncú zsírsavak (különösen a butirát, a legelőnyösebb) viszonylag rövid idő alatt növekednek. 

A LifePharm által létrehozott probiotikus, prebiotikus és emésztőenzimes termék formuláját az egyes kiválasztott összetevőket értékelő, tudományosan megalapozott vizsgálatokkal állították össze. A DIGESTIVE+++ és a Laminine előírás szerinti szedése nagyon pozitív beavatkozás az optimális emésztőrendszer és a vastagbél egészségének támogatására. 

További cikkek

citiscan result hand ok
K-vitamin – egy vitamin, amely hatalmas csontegészségügyi előnyökkel jár
weight loss, diet, fitness
Egészséges fogyás – Mi a legjobb módja a fogyásnak?
woman holding blue petaled flower
A bél-pajzsmirigy megfelelő egyensúly a DIGESTIVE+++-szal kezdődik
person doing yoga exercises
Hogyan maradj egészséges az életkor előrehaladtával
Translate »