Blue Tape Measuring on Clear Glass Square Weighing Scale
A prebiotikumok és a probiotikumok segíthetnek a súlykontrollban

Mindannyiunknak más-más indítékai vannak arra, hogy miért szeretnénk leadni néhány kilót, de a valóság az, hogy az egészséges életmód egyik legfontosabb összetevője az egészséges testsúly fenntartása. Bár tudjuk, hogy minden fogyókúrás stratégia magában foglalja a kalóriák csökkentését és a testmozgást, a legújabb kutatások szerint a bélrendszerben élő mikrobák befolyásolhatják a testsúlyszabályozást és a cukoregyensúlyt.

A jótékony mikrobák új határa: Mikrobák: testsúlyszabályozás és anyagcsere

A metabolikus szindróma az az állapot, amely gyakran megelőzi a vércukorszint kiegyensúlyozatlanságát, és magában foglalja a zsír felhalmozódását a deréktájon. Sok gyermek, tinédzser, fiatal, baby boomer és idős ember nehezen tudja karcsúan tartani a hasi területet, és egészségtelen zsírt halmoz fel. Bár tudjuk, hogy a magas zsírtartalmú vagy nyugati étrend fogyasztása nem tesz jót nekünk, a mikrobiológusok olyan információkat találnak, amelyek segíthetnek. 

A Nature Medicine (2006) című folyóiratban megjelent tanulmány azt a megfigyelést vizsgálta, hogy bizonyos mikroflórák valóban elhízhatnak. A vizsgálat kimutatta, hogy az „elhízott” és a „karcsú” egerek bélbaktérium-populációja különbözött. A tanulmány eredményei arra utaltak, hogy a bélben lévő mikrobák egy bizonyos típusa okozhatta az elhízásukat.

A jótékony mikrobák segíthetnek az étvágyszabályozásban, a cukor- és zsíranyagcserében

A tudósok kijelentették, hogy „a bél mikrobióta manipulálása prebiotikumok és probiotikumok [hasznos mikrobák] beadásával csökkentheti a bél alacsony fokú gyulladását és javíthatja a bélgát integritását, ezáltal javíthatja a metabolikus egyensúlyt és elősegítheti a fogyást”. Úgy tűnik, hogy a bélmikrobióta befolyásolja:

 • Energiaelnyelés
 • Bélmozgás
 • Étvágy
 • Glükóz és lipid anyagcsere
 • Zsír tárolása a májban

Ahogy ez a tudomány kibontakozik, az emberi test összetett mikrobiológiájának megfejtése sok izgalmat és új információt hoz létre. Bizonyos mértékig a mikrobákat okolhatjuk a túlsúlyunk egy részéért, nem csak a rossz étkezési szokásokat és a rendszeres testmozgás lankadását.

Mi az a prebiotikum?

A mikrobiológusok egy igazi prebiotikumot összetevőként határoznak meg:

 • Ez bizonyítottan megkerüli az emésztést, és épségben eljut a vastagbélbe.
 • Ez serkenti a baktériumtípusok növekedését, amelyekről kimutatták, hogy pozitívan javítják az egészséget.
 • A prebiotikumok által stimulált két gyakori jótékony mikroba a laktobacillusok és a bifidobaktériumok.
 • A fruktooligoszacharidok elérik a vastagbélt, és valódi prebiotikumok azáltal, hogy serkentik a hasznos mikrobák növekedését a vastagbélben.

A DIGESTIVE+++ valódi prebiotikumokat tartalmaz. Ezek tisztított fruktooligoszacharidok (FOS), valamint csicsókából, pitypanglevélből és yacon-gyökérből származó fruktooligoszacharidok formájában vannak jelen. Előzetes humán és állatkísérletek, amelyek a bél mikroflóráját manipulálták prebiotikumokkal (fruktooligoszacharidokkal) és bizonyos probiotikumokkal, a Bifidobaktériumok növekedésére hajlamosítottak. A Bifidobaktériumok növekedését gyakran súlycsökkenés és a kevesebb zsírfelhalmozódással összefüggő paraméterek javulása kísérte.

A mikrobák jellemzői a DIGESTIVE+++-ban

A tipikus probiotikus étrend-kiegészítőkben használt mikrobák nagyon törékenyek, és csak kis százalékuk él az eltarthatósági idejük végén. Az étrend-kiegészítőkben található mikrobák számos faját fagyasztva szárítani és speciálisan feldolgozni kell, hogy életképesek maradjanak a kezelés és tárolás során, és hogy a bélben való felhasználhatóságuk megmaradjon. 

A DIGESTIVE+++ az aktív mikrobát, a Bacillus coagulans-t tartalmazza, amelyet 1957-ben neveztek át a Lactobacillus sporogenes-ről, mivel a többi tejsavtermelő Lactobacillus mikrobától eltérő tulajdonságokkal rendelkezik. A spóráknak nevezett kis kapszulák képződésével szaporodik, amelyek erősebb sejtfalú típusú szerkezettel rendelkeznek. Szobahőmérsékleten stabilak, és életképesek maradnak a kezelés során és az eltarthatósági idő alatt. Tanulmányok kimutatták, hogy a Bacillus coagulans körülbelül hét nappal a pótlás után kiürül a GI traktusból, ezért fontos a DIGESTIVE+++ rendszeres szedése a folyamatos előnyök érdekében.

A DIGESTIVE+++ az alapenzimek teljes skáláját is tartalmazza, amelyek elősegítik az élelmiszerekből származó tápanyagok teljesebb emésztését és asszimilációját. Mivel a prebiotikumok (fruktooligoszacharidok) sajátos kémiai felépítésűek, az emésztőenzimek nem bontják le őket. 

A DIGESTIVE+++ keverék fehérjéket, szénhidrátokat és zsírokat lebontó enzimeket tartalmaz. Ezeket az enzimeket úgy állították össze, hogy az egész emésztőrendszer pH-tartományaiban működjenek. A megfelelő emésztés az egyik legfontosabb dolog, amit a teste teljesíteni tud.

A DIGESTIVE+++ segít ebben. Az elmúlt 15 évben a mikrobiológusok olyan vizsgálatokat végeztek, amelyek a hasznos mikrobák és a prebiotikus élelmiszerek további, fontos funkcióit határozták meg. Ez a testünk és az optimális mikrobiális ökoszisztéma közötti szimbiózis elősegítheti a megfelelő testsúlyszabályozást és anyagcserét.

5 hatékony fogyás tippek

Ha már alig várja a nyarat, és szeretne néhány kilótól megszabadulni, amellett, hogy emésztőrendszerét is egészségesen tartja, íme néhány fogyókúrás tipp:

 • Tartsa alacsonyan a kalóriatartalmat sovány fehérjék és kevesebb keményítőtartalmú szénhidrát (kenyér, tészta, rizs és magas cukortartalmú termékek) fogyasztásával.
 • Csökkentse az állati zsírok mennyiségét, és fogyasszon egészséges zsírokat (diófélék, avokádó, magvak). Hagyja ki a sült ételeket.
 • Sok adag friss zöldséget, salátát és sült krumplit tartalmazzon.
 • Főzzön leveseket babból, szezonális zöldségekből és kis adag húsból vagy más fehérjéből. Ezek nagyszerű módja az egészséges táplálkozásnak és a jóllakottság érzésének.
 • Testmozgás: sétáljon, ússzon és járjon edzőterembe. Játsszon interaktív sportokat, például röplabdát, teniszt vagy fallabdát. Vegyen részt tánc-, pilates-, jóga- vagy egyéb, Önnek megfelelő órákon.

A LifePharmnak köszönhetően a DIGESTIVE+++ egy olyan minőségi termék, amelyben megbízhat, hogy megőrizze emésztőrendszerének egészségét! Ez az első lépés a kívánt testalkat eléréséhez. Ezután építse be a fogyókúrás tippeket a napi étrendjébe, és máris egészségesnek és könnyednek fog tűnni és érezni magát. Kellemes nyarat kívánok!

További cikkek

blue and green peacock feather
Erősítő edzés – az agyad javítja a memóriát
black flat screen tv turned on displaying yellow emoji
Lehet, hogy a súlygyarapodás a bélhez kapcsolódik?
man holding black dumbbell
Hogyan lehet növelni az izomtömeget és az állóképességet
a man holding a baby in his arms
Új tanulmányok azt sugallják, hogy a születési módszer befolyásolja a bél mikrobáit
Translate »