100 Us Dollar Banknotes
A megfázás évente 40 milliárd dollárjába kerül az USA-nak

Az ünnepek közeledtével az emberek jól akarják érezni magukat, és energiával akarják élvezni az ünnepeket. Sajnos a tél egyben a megfázás és az influenza szezonja is, ami megszakíthatja az ünnepi ünnepeket.  

Egy nemrégiben készült tanulmány szerint a lakosság 20 százaléka évente legalább egyszer megfázásos vagy influenzaszerű tünetekkel küzd. A LifePharm olyan probiotikus étrend-kiegészítőt kínál, amely optimális támogatást nyújt a szervezetnek a betegséget okozó kórokozók és baktériumok elleni küzdelemben. 

Az egészségügyi rendszer gazdasági terhei

Egy tudományos kutató adatokat vett fel, és megjósolta, hogy egy olyan országban, mint Franciaország vagy Kanada, hány napra számíthat egy ott élő személy. Az orvoslátogatások, az antibiotikumok, a hiányzások és az, hogy valaki egyenesen nyomorultul érzi magát, igencsak megviseli az embert. Ha ezt összeadjuk egy országra, akkor a költségek fenomenálisak az egészségügyi rendszer és az üzleti szféra gazdasága számára. 

A légzőszervi megbetegedések miatt kieső munkavállalók jelentős egészségügyi és gazdasági terhet rónak a társadalomra. Egy 3249 egyetemi hallgató körében végzett hat hónapos felmérés során a felső légúti megbetegedések 6023 ágyban töltött napot, 4263 hiányzó iskolai napot, 3175 hiányzó munkanapot és összesen 45 219 betegnapot eredményeztek. 

Az Egyesült Államok Betegségellenőrzési és Megelőzési Központja szerint évente 22 millió iskolai és 20 millió munkanap esik ki a „közönséges megfázás” miatt az Egyesült Államokban. 

A probiotikus kiegészítők csökkenthetik a betegszabadságot?

A probiotikumok meghatározása szerint „élő mikroorganizmusok, amelyek megfelelő mennyiségben adagolva egészségügyi előnyöket biztosítanak a gazdaszervezet számára”. Számos tanulmány értékelte a probiotikumok hatékonyságát a légzőszervi megbetegedések tüneteire és előfordulására. Bár a kutatások korlátozottak, számos tanulmány értékelése számos probiotikumtípus pozitív hatásáról számolt be a gyakori megfázásos tünetek időtartamának lerövidítése tekintetében.

Mind randomizált, mind kontrollált vizsgálatok alapos áttekintését végezték annak felmérésére, hogy 1 probiotikum milyen hatással van az akut légzőszervi megbetegedések, a gyomor-bélrendszeri zavarok és a gyakori megfázásszerű tünetek időtartamára egyébként egészséges felnőtteknél. A vizsgálók a Lactobacillus és a Bifi dobacterium általánoshoz tartozó probiotikumokat értékelték.

A DIGESTIVE+++-ban használt probiotikum egy Lactobacillus (tejsavat termel), amelyet Bacillus sporogenes-nek neveztek át, mivel ez a Lactobacillus egy egyedülálló típusa, amely spórát vagy bevonatot képez az aktív mikroba körül. Ez egyedülálló a Lactobacillus probiotikus típusok között, mivel a spóra ellenáll az emésztésnek és a gyomor magas savasságának. Ezáltal a probiotikum életképesebb és aktívabb marad, ahogyan bejut a tápcsatornába és a vastagbélbe, ahol a leghatékonyabb. 

Probiotikumok bizonyítottan csökkentik a betegnapot

A vizsgálatok a probiotikumokat fogyasztó alanyokat a probiotikumokat nem fogyasztó alanyokkal hasonlították össze. A vizsgálatok beszámoltak az egészségtelen epizód időtartamáról, az epizódok hosszáról, a szabadnapok számáról (iskolából vagy munkából való betegeskedés) és az epizód nélküli időről. A légúti irritációnak tekintették a felső vagy alsó légúti megbetegedéseket, a megfázást vagy az influenzaszerű tüneteket. 

Az Európában, az Egyesült Államokban, Chilében és Kínában végzett 20 vizsgálat eredményei azt mutatták, hogy személyenként jelentősen kevesebb napot kellett megbetegedni. A vizsgálat azt is kimutatta, hogy a Lactobacillus vagy Bifidobacterium probiotikum-kiegészítőt szedő résztvevőknél rövidebb ideig tartottak a betegség epizódok és kevesebb napot hiányoztak az iskolából vagy a munkából, mint azoknál, akik placebót szedtek.

Egészségügyi modell azt mutatja, hogy a probiotikumok 100 millió dollár egészségügyi költséget takaríthatnak meg

2015-ben javasoltak és publikáltak egy matematikai modellt, amely megjósolta a Franciaországban a probiotikumokkal a gyakori légúti és emésztőrendszeri panaszok lerövidítésére elért megtakarítások költségeit. Ezek a számítások olyan tanulmányokon alapultak, amelyek a betegség lerövidült időtartamát és az iskolából vagy munkából hiányzó kevesebb napot tükrözték. A számítások 38 millió eurós (USA 40 millió dolláros) egészségügyi megtakarítást jósoltak Franciaországban.

Ugyanezt a modellt használták a kanadai eredmények előrejelzésére is. A becslések szerint az egészségügyi rendszer – a kevesebb kieső munkanap mellett – évente akár 100 millió dollár egészségügyi költséget is megtakaríthat. A közzétett adatok szerint a probiotikumok fogyasztása akár 82 000 adaggal kevesebb antibiotikumot írhatna fel, és akár 500 000 nappal is csökkenthetné a hiányzásokat Kanada általános lakosságában.3

Mit tehetsz az egészségedért

Vegye be a DIGESTIVE+++-t a napi rutinjába. A DIGESTIVE+++ szedése a válogatott probiotikumokkal és prebiotikumokkal együtt egy nemrégiben végzett klinikai vizsgálatban kimutatták, hogy a napi két kiegészítő egy hónapon át történő fogyasztása után növeli a butirát szintjét. A butirát a legfontosabb rövid láncú zsírsav, amely jelzi, hogy a bél mikrobiomja jobbra változik. Az emésztőrendszert és a vastagbelet bélelő sejtek a butirátot optimális üzemanyagként használják, hogy egészségesek és erősek maradjanak. Ezáltal a bélés zárva marad, így csak a szelektíven emésztett táplálék juthat át a véráramba. 

Kérjük, látogasson el weboldalunkra, ahol további információkat talál termékeinkről és arról, hogyan élhet egészségesebb és aktívabb életmódot.

További cikkek

Bowl of Cooked Foods Beside Spoon
Egészséges reggeli a DIGESTIVE+++ segítségével
woman holding blue petaled flower
A bél-pajzsmirigy megfelelő egyensúly a DIGESTIVE+++-szal kezdődik
A Child Holding a Skeleton Model
6 egyszerű módja a bélrendszer egészségének javítására
100 Us Dollar Banknotes
A megfázás évente 40 milliárd dollárjába kerül az USA-nak
Translate »