black flat screen tv turned on displaying yellow emoji
Lehet, hogy a súlygyarapodás a bélhez kapcsolódik?

A nyár közeledtével várjuk a melegebb időjárást, a nyaralást és a szabadtéri tevékenységeket. Sokunk közös célja lehet, hogy leadjunk néhány kilót, mielőtt hivatalosan is elkezdődik a fürdőruhaszezon. Széles körben ismert, hogy a legtöbb fogyókúrás stratégia a diéta és a testmozgás kombinációját tartalmazza. Tanulmányok azt is kimutatták, hogy a bélrendszerben élő mikrobák befolyásolhatják a súlygyarapodást és a cukoregyensúlyt.

A Nature Medicine (2006) című szaklapban megjelent tanulmány azzal a megfigyeléssel foglalkozott, hogy bizonyos mikroflórák valójában kövéríthetnek bennünket. A vizsgálat kimutatta, hogy az „elhízott” és a „karcsú” egerek bélbaktérium-populációja eltérő volt. A tanulmány eredményei arra utaltak, hogy a bélben lévő mikrobák egy bizonyos típusa okozhatta az elhízásukat.

A jótékony mikrobák új határa: Weight Management And Metabolism
A metabolikus szindróma egy olyan állapot, amely gyakran megelőzi a vércukorszint egyensúlyának felborulását, és magában foglalja a zsír felhalmozódását a deréktájon. Sok gyermek, tinédzser, fiatal, baby boomer és idős ember nehezen tudja karcsúan tartani a hasi területet. Ehelyett egészségtelen zsír halmozódik fel, ami növelheti a súlyos betegségek kockázatát.

7 módja annak, hogy a mikrobióta befolyásolja a testet

A mikrobiológusok új információkat találnak, amelyek segíthetnek nekünk. A tudósok kijelentették: „A bélmikrobióta manipulálása prebiotikumok és probiotikumok [hasznos mikrobák] adásával csökkentheti a bél alacsony fokú gyulladását és javíthatja a bélgát integritását, ezáltal javíthatja az anyagcsere egyensúlyát és elősegítheti a fogyást”. Úgy tűnik, hogy a bélmikrobióta számos módon befolyásolja a szervezetet, többek között:

  • Energiaelnyelés
  • Bélmozgás
  • Étvágy
  • Glükóz
  • Lipid anyagcsere
  • Zsír tárolása a májban

Ahogy ez a tudomány kibontakozik, az emberi test összetett mikrobiológiájának értelmezése sok izgalmat és új információt hoz létre. A mikrobák tehetnek a túlsúlyunkról!

Mi az a prebiotikum?

A mikrobiológusok szerint egy igazi prebiotikum olyan összetevő, amely ezt a három dolgot teljesíti:

1. Ha bizonyítottan megkerüli az emésztést és épségben eljut a vastagbélbe.
2. Ha serkenti az egészséget pozitívan javító baktériumtípusok növekedését.
3. A fruktooligoszacharidok (FOS) eljutnak a vastagbélbe, hogy serkentsék a vastagbélben lévő jótékony mikrobák növekedését.

A prebiotikumokkal a Bifidobaktérium nevű baktériumot serkentik a növekedésre. Ez a vizsgálatok szerint javítja a fogyást és csökkenti a zsírfelhalmozódást.

A DIGESTIVE+++ valódi prebiotikumokat tartalmaz. Ezek tisztított fruktooligoszacharidok (FOS), csicsóka, pitypanglevél és yacon gyökér formájában vannak.

Miért jobb a DIGESTIVE+++, mint más probiotikus kiegészítők?

A tipikus probiotikus étrend-kiegészítőkben használt mikrobák nagyon törékenyek, és nem mindig maradnak életben a hosszabb feldolgozás során. A legtöbb, a fogyasztók számára elérhető joghurtmárka tartalmazhatja a probiotikumokkal szemben támasztott étrendi követelményeket, de rendkívül magas a cukortartalmuk. A folyékony probiotikumok elveszíthetik hatékonyságukat az eltarthatósági idő alatt.

Hosszabb eltarthatósági idő
ADIGESTIVE+++ a Bacillus coagulans nevű aktív mikrobát tartalmazza. Ezt 1957-ben Lactobacillus sporogenes-re nevezték át, mivel más tejsavtermelő Lactobacillus mikrobáktól eltérő tulajdonságokkal rendelkezik. Szaporodása spóráknak nevezett kis kapszulák képződésével történik, amelyek erősebb sejtfal típusú szerkezettel rendelkeznek. Szobahőmérsékleten stabilak, és életképesek maradnak a kezelés során és az eltarthatósági idő alatt.

Vizsgálatok kimutatták, hogy az aktív Bacillus coagulans körülbelül hét nappal a pótlás után kiürül a GI traktusból, ami bizonyítja, hogy az emésztőrendszerben él.

Az alapenzimek teljes skálája
A DIGESTIVE+++ az alapenzimek teljes skáláját is tartalmazza, amelyek elősegítik az élelmiszerekből származó tápanyagok teljesebb emésztését és asszimilációját. Mivel a prebiotikumok (fruktooligoszacharidok) sajátos kémiai összetételűek, az emésztőenzimek nem bontják le őket.

Ezeket az enzimeket úgy alkották meg, hogy a teljes emésztőrendszer pH-tartományaiban működjenek.

A megfelelő emésztés az egyik legfontosabb dolog, amit a teste el tud végezni, és a DIGESTIVE+++ szedése segít ebben. Az elmúlt 15 évben a mikrobiológusok olyan vizsgálatokat végeztek, amelyek a hasznos mikrobák és a prebiotikus élelmiszerek további, fontos funkcióit határozták meg. Ez a testünk és az optimális mikrobiális ökoszisztéma közötti szimbiotikus partnerség segíthet a megfelelő testsúlyszabályozás és anyagcsere támogatásában.

Hogyan lehet fogyni – 3 egyszerű fogyás tippek

Ha a GI-rendszer egészségének megőrzése mellett néhány kilótól is szeretne megszabadulni, íme néhány egyszerű fogyókúrás tipp, ami segíthet:

  • Tartsa alacsonyan a kalóriatartalmat sovány fehérjék fogyasztásával és a keményítőtartalmú szénhidrátok (pl. fehér kenyér, tészta, rizs és magas cukortartalmú termékek) korlátozásával.
  • Vegyen be kis adagokban egészséges zsírokat (diófélék, avokádó, magvak), hogy hosszabb ideig jóllakott maradjon.
  • Gyakorolj! Sétáljon, ússzon és szaladgáljon a gyerekekkel. Játsszon olyan interaktív sportokat, amelyek felpörgetik a pulzusszámot, mint például a röplabda, a tenisz vagy a racquetball. Vegyen tánc-, pilates- vagy jógaórákat, vagy próbáljon ki valami teljesen újat – nincs is jobb alkalom a kipróbálásra. Kellemes nyarat kívánok!

További cikkek

man, jumping, mountains
DIGESTIVE+++ Probiotikum a jobb sportteljesítményhez kötve
smiling woman
Hogyan kezeljük az öregedést, a fájdalomcsökkentést és a szív egészségét kiegészítőkkel
silver and white cross pendant necklace
Az egyéni vércukorválaszok rejtélye
woman in black tank top and blue denim jeans holding clear plastic bottle
Fokozza a fehérjebevitelt egészséges turmixokkal
Translate »