topless woman with black panty
Hogyan segít az Omega+++ a fogyásban?

A tudósok megállapították, hogy a rendszeres testmozgás és a halból vagy halolajból származó hosszú láncú n-3 zsírsavak fogyasztása egymástól függetlenül javíthatja a szív- és érrendszeri, valamint az anyagcsere egészségét. Ezen életmódbeli változások kombinálása hatékonyabb lehet, mint bármelyik kezelés önmagában, sőt, több tanulmány is kimutatta, hogy a halolaj szedése támogatja a fogyást. Az N-3 zsírsavak közé tartozik az EPA és a DHA (a zsíros halakban és a halolaj-kiegészítőkben található).

Fogyás Tanulmány eredménye – A legjobb módja annak, hogy lefogyjunk

Nyolcvanegy túlsúlyos, 25 és 65 év közötti önkéntes (28 férfi és 53 nő) vett részt egy 12 hetes vizsgálatban. A kiválasztott személyek nem fogyasztottak halolaj-kiegészítőket, és a vizsgálatot megelőzően hetente kevesebb mint egyszer edzettek. Az egyéneket ezután 4 csoportra osztották:

  1. Csak halolaj-kiegészítő
  2. Halolaj diéta + testmozgás
  3. Csak sáfrányvirág-kiegészítő
  4. Sáfrányvirág kiegészítő + testmozgás

Az eredmények összehasonlítása – Ki veszítette el a legtöbb testzsírt?

Az edzéscsoportoknak hetente háromszor 45 percig kellett futniuk vagy gyalogolniuk a koruknak megfelelő maximum 75%-ával. Az eredmények azt mutatták, hogy mind a halolaj-kiegészítés önmagában, mind a rendszeres testmozgás mellett jelentősen csökkentette a testzsírt a sáfrányos kontrollcsoportokhoz képest.

A halolaj-kiegészítéssel végzett edzés mutatta a legnagyobb testzsírveszteséget. Az eredmények megmutatták a testösszetétel optimalizálására irányuló kombinált stratégia lehetséges előnyeit. A 12 hetes vizsgálat során a halolaj-kiegészítés is:

  • Csökkentett triacilglicerinszint (vérzsírok)
  • Megnövekedett jó HDL-koleszterin
  • Javított edénybélés

Egy hasonló vizsgálatotvégeztek, amelyben fiatal felnőtteket cseréltek le

napi hat gramm étkezési zsír hat gramm halolajjal három héten keresztül. Ezeknél az egyéneknél a zsírtömeg is csökkent.2 Bizonyítékok támasztják alá, hogy az n-3 zsírsavak kedvezően befolyásolhatják az anyagcserét a génexpresszió modulálásával, ami a DNS átalakulását jelenti egy adott fehérje előállítására.

Milyen diéta a legjobb a testsúly megtartására vagy csökkentésére?

A mediterrán étrendet követő embereknél általában megnő a „jó” koleszterin, az úgynevezett nagy sűrűségű lipoproteinek (HDL) szintje. Ez az étrend a halakat és az egészséges zsírokat hangsúlyozza, amelyek jó egyensúlyt biztosítanak az omega-3 és omega-6 zsírsavak között. A teljes kiőrlésű gabonafélék, gyökérfélék és zöld zöldségek, amelyeket napi adag gyümölcsökkel, halakkal, baromfival, lenmagolajjal és dióval együtt fogyasztanak, szintén a mediterrán étrend részét képezik. Édesség, kenyér, rizs és tészta nem nagyon szerepelnek benne. 

Ezáltal az egyszerű szénhidrátok mennyisége minimálisra csökken, amelyek hajlamosak egyenesen a zsírraktárakba kerülni, ha nem égetjük el őket edzéssel. A mediterrán étrend az elmúlt 40 évben bizonyítottan jótékony hatással volt az egészségre. Az alábbi élelmiszerpiramis mutatja, hogy mit tartalmaz a mediterrán étrend.

Hogyan másképp tudjuk optimalizálni a fogyást vagy kezelését?

A testmozgást gyakran ajánlják a fogyás érdekében, bár a legtöbb tanulmány szerint a testmozgás önmagában viszonylag kis mértékben változtatja meg a testsúlyt. A testmozgással elérhető testsúlycsökkenés mértéke ugyan csekély lehet, de egyértelmű, hogy a testmozgás kulcsszerepet játszik a súlygyarapodás megelőzésében.  

A testsúly megtartásához akár heti 60-90 perc mérsékelt intenzitású testmozgásra is szükség lehet. Számos tudományos bizonyíték van azonban arra, hogy a testmozgás testsúlycsökkentéssel vagy anélkül önállóan is javíthatja a szív- és érrendszeri egészséget, beleértve a vérnyomás javulását, a vérzsírprofil kedvező változását és az erek működésének javulását.

Az egészségügyi szakemberek összehasonlították a testmozgást végző túlsúlyos emberek és a testmozgást nem végző, normál testsúlyú emberek profilját. Az Albert Einstein College kutatóinak 5440 túlsúlyos és normál testsúlyú amerikai felnőttet vizsgáló Wylie-Rosett tanulmánya kimutatta, hogy a jobb kockázati profilú elhízottak általában több testmozgást végeznek. A rosszabb rizikófaktorokkal rendelkező normál testsúlyúak pedig inkább alacsonyabb fizikai aktivitással összefüggő jellemzőkkel rendelkeztek.

Könnyű testsúlycsökkentő megoldás: Az Omega+++ és a testmozgás kombinálása

Amit az emberek tudnak, de nem akarnak elhinni, hogy nincs csodaszer a fogyáshoz. Az alapfeltevés ugyanaz marad: a fogyáshoz több kalóriát kell elégetni, mint amennyit bevittünk. A jó hír az, hogy a tudósok megtalálják a módját annak, hogy segítsenek a helyes úton maradni, és egy jó halolaj-kiegészítő szedése könnyen beilleszthető bárki napi étrendjébe. 

Az OMEGA+++ optimális arányban tartalmaz DHA-t és EPA-t, a szív- és érrendszeri egészségre ajánlott omega-zsírsavakat, amelyek most már a fogyással is összefüggést mutatnak. A kutatók azt mutatják, hogy még egy kis súlycsökkenés is, testmozgással kombinálva, mélyreható előnyökkel járhat az egészségre nézve. 

Az OMEGA+++ két lágyzselés kapszula (egy reggel és egy este) beépítése nagyon egyszerű az egészséged érdekében. És amikor elkezdesz egy kicsit fogyni, az nem egy nagyszerű bónusz?

További cikkek

man covering face with both hands while sitting on bench
Mindig fáradtnak érzed magad? Íme, miért.
woman holding stomach
Tanulmány: A kiegészítők javítják a fogantatási arányokat a fogantatással küzdő párok számára
woman sitting on black chair in front of glass-panel window with white curtains
Depressziósnak érzi magát? Az étrended lehet a hibás
woman in black tank top and blue denim jeans holding clear plastic bottle
Fokozza a fehérjebevitelt egészséges turmixokkal
Translate »