White Ceramic Sculpture With Black Face Mask
1,3 millió amerikai felnőtt tapasztalja az autoimmun gyulladást

1,3 millió amerikai szenved ízületi fájdalomtól és autoimmun gyulladástól. Szerencsére vannak olyan lépések és megoldások, amelyekkel enyhíthetjük a fájdalmat. Az egészséges táplálkozás és életmód kulcsszerepet játszik a gyulladás enyhítésében, és vannak olyan kezelések és gyógymódok, amelyek segíthetnek a fájdalom enyhítésében. 

A gyulladást gyakran az immunrendszer hírvivő molekuláinak egyensúlyhiánya okozza, ami nem megfelelő természetes gyulladáscsökkentő mechanizmusokat okoz. Bizonyított, hogy összefüggés van a gyomor-bélrendszeri mikrobióta, a nyálkahártya és a szisztémás immunválaszok, valamint az ízületi fájdalmak és merevség kialakulása között. Az autoimmun ízületi merevségben a szervezet immunrendszere a saját szöveteit kezdi támadni, különösen a szinoviális membránt, amely az ízületi szöveteket körülvevő és összetartó membrán.

Amint az ízületi hártya meggyengül, a környező porc, kötőszövet, csont és szalagszövetek károsodása kezdődik. Ez a romlás érintheti a térd, a csípő, a kéz, a váll és a kar ízületeit. Ez fájdalmat, merevséget, mozgáshiányt és enyhe vagy mérsékelt fájdalmat okoz. Amikor ez bekövetkezik, a „gyulladás” kifejezést használják.

A gyulladásos reakciók során a vérben specifikus biokémiai anyagok jelennek meg, amelyeket az orvostudósok ki tudnak mutatni. Ezeket az adott állapot „markereinek” nevezik. Az autoimmun gyulladásos ízületi merevségnek és fájdalmasságnak vannak specifikus biokémiai markerei, amelyek erős autoimmun reakciók esetén jelennek meg a vérben. Ezek vérvizsgálattal mérhetők. Egy bizonyos ideig szedett élelmiszer vagy étrend-kiegészítő csökkentheti a gyulladásos markerek szintjét, ami azt jelzi, hogy a gyulladás alábbhagy, és a fájdalmasság és merevség csökkenhet. 

A bél mikroflóra és a gyulladás közötti kapcsolat

Az autoimmun gyulladás az egyénnél jelentős fogyatékossághoz vezethet, és ronthatja az életminőségét. Vannak olyan stratégiák, amelyek célja a bél mikroflóra normalizálása a megfelelő gyomor-bélrendszeri és immunrendszeri működés fenntartása érdekében. A cél az abnormális gyulladásos reakció visszaszabályozása és az ízületi fájdalom és a mozgásképtelenség tüneteinek enyhítése.

Probiotikumok

A probiotikumokat a különböző gyulladásos állapotok következményeinek kezelésére szolgáló megközelítésnek tekintik. A Bacillus coagulans spóraképző probiotikus törzs gyulladáscsökkentő és immunmoduláló hatást mutatott ki állatokon és embereken egyaránt. Emellett a prebiotikus rost, az inulin – amely megtalálható az articsókában – szintén felfedezték, hogy pozitívan befolyásolja az immunrendszert.

Prebiotikumok

A prebiotikumok, mint például az inulin, olyan keményítők, amelyek emésztés nélkül végigjárják a gyomrot és az emésztőrendszert. Amikor azonban ezek a „prebiotikumok” elérik a vastagbelet, bizonyos hasznos mikrobák végül megemésztik és üzemanyagként használják fel őket. Ezek a keményítők most szelektív táplálékot nyújtanak a jótékony mikrobák számára, növelve kolonizációjukat és támogatva a vastagbél jó egészségét. Ezért nevezik őket „prebiotikumoknak”, ami azt jelenti, hogy nem probiotikumok, de segítenek bizonyos mikrobák stimulálásában azáltal, hogy szelektív üzemanyagot biztosítanak számukra.

Mi okozza az ízületi fájdalmat és merevséget?

Az ízületi fájdalom megfelelő kezeléséhez fontos ismerni annak okát. Tanulja meg azonosítani az ízületi fájdalom típusát, hogy megtalálja a legjobb kezelést.

  • Az ízületi fájdalom és merevség akkor jelentkezik, amikor az immunrendszer megtámadja az ízületeket körülvevő membránok bélését, az úgynevezett szinoviális hártyát.
  • A kialakuló gyulladás megvastagítja az ízületi hártyát, ami végül károsíthatja az ízületben lévő porcot és csontot.
  • Az ízületet összetartó inak és szalagok gyengülni és nyúlni kezdenek. Az ízület elveszíti alakját és vonalát.
  • Bizonyos genetikai hajlamok érzékenyebbé tehetik Önt a környezeti tényezőkre (beleértve a vírusokat és baktériumokat), amelyek kiválthatják az ízületi merevséget.

Ki van kitéve az ízületi fájdalom és merevség kockázatának?

Az ízületi fájdalmak bármely életkorban jelentkezhetnek, de leggyakrabban 40 és 60 éves kor között kezdődnek. Az állapot a következő kockázati csoportokban is gyakoribb:

  • A nőknél nagyobb valószínűséggel alakul ki ez az állapot, mint a férfiaknál.
  • Ha az Ön családjának valamelyik tagjánál előfordultak ezek a betegségek, akkor Önnél is megnövekedhet ugyanezen betegség kockázata.
  • A környezeti hatások, a toxinok és a dohányzás növelhetik az ízületi fájdalom kialakulásának valószínűségét.
  • Úgy tűnik, hogy a túlsúlyos vagy elhízott embereknél valamivel nagyobb az ízületi fájdalom kialakulásának kockázata.

A probiotikum-kiegészítés csökkentette a fájdalmat és növelte a napi tevékenységeket

Egy klinikai vizsgálatba 45 férfit és nőt vontak be, akiknek egy éven keresztül ízületi merevségük és fájdalmuk volt, és véletlenszerűen kijelölték őket, hogy 60 napon keresztül naponta egyszer Bacillus coagulans probiotikus kiegészítést vagy placebót kapjanak. Az alanyok elsősorban nők voltak (81 százalék) 36 és 82 év közötti korosztályból. Az alanyok többsége rendszeresen szedte az ízületi fájdalmakra szánt gyógyszereit, és a vizsgálat ideje alatt is folytatta azok szedését.

A vizsgálat eredményei a Bacillus coagulans probiotikummal való 60 napos szedést követően azt mutatták, hogy a csoportban jelentősen javultak a fájdalomértékek, és csökkent az ízületi merevség biokémiai markere. Az alanyok arról is beszámoltak, hogy jobban tudtak két mérföldet gyalogolni, tárgyakért nyúlni és a mindennapi tevékenységekben részt venni.

DIGESTIVE+++ Az ízületek egészségéért

A DIGESTIVE+++ egy étrend-kiegészítő, amely Bacillus coagulans-t tartalmaz, amely bizonyítottan támogatja a gyulladáscsökkentő reakciókat az ízületi fájdalmakkal és merevséggel szemben. Számos tanulmány jelzi a probiotikumok és prebiotikumok használatának előnyeit az ízületek egészségesebb állapotának megőrzése érdekében, kevesebb kellemetlenséggel, kevesebb gyulladással és nagyobb mobilitással.

A DIGESTIVE+++ emésztőenzimek teljes skáláját tartalmazza, amelyek segítik az élelmiszerek és tápanyagok megemésztését az optimális asszimiláció és felszívódás érdekében. A DIGESTIVE+++-ban található szelektív prebiotikumok segítenek a vastagbélben élő optimális mikrobák táplálásában, támogatva a vastagbél egészségéhez szükséges legjobb bélmikrobák kolonizációját.

További cikkek

christmas, christmas tree, presents
5 egyszerű tipp az ünnepi értékesítés sikeréhez
Hogyan érheti el a legjobb eredményeket a LAMININE-nal?
blood, cells, red
Öregedő artériák: Gránátalma megakadályozhatja a plakkok felhalmozódását
selective focus photo of green vine
A gyógynövények- és botanikus keverékek egyesítik a tudományt és a természetet
Translate »