a 3d image of the human body and the structure of the body
Hogyan teszi tönkre az egészségtelen bél az egészségét

A bél felelős azért, hogy támogassa a test oly sok funkcióját. Az egészséges bél kulcsfontosságú a test többi részének szilárd alapjának megteremtéséhez, és a következőkhöz kapcsolódik;

  • Energiaelnyelés
  • Bélmozgás
  • Étvágy
  • Glükóz és lipid anyagcsere
  • Zsír tárolása a májban

A bél magában foglalja a teljes gyomor-bél traktust (GI traktus), és vannak olyan lépések, amelyeket megtehet annak érdekében, hogy a GI-traktusnak a lehető legjobb erőforrásokat biztosítsa az optimális működéshez.

Az egészséges GI-traktus biztosításának egyik legegyszerűbb lépése a prebiotikumok és probiotikumok felvétele az étrendbe. Akár kiegészítőkkel, akár ételekkel, a prebiotikumok és a probiotikumok biztosítják a bél számára a bél egészségének megőrzéséhez szükséges megerősítést.

Mik azok a probiotikumok?

A probiotikumok élő baktériumtörzsek, és a probiotikumok fogyasztása növeli a jó baktériumok számát az emésztőrendszerben. A probiotikumok javítják a bél mikrobiótáját. A mikrobióta számos mikroorganizmust tartalmaz a GI traktusban, beleértve a probiotikumok fogyasztásával létrehozott baktériumokat is. Ez a bél mikrobióta segít energizálni a testet, felszívja a tápanyagokat és támogatja az immunrendszert.

Mik azok a prebiotikumok?

A mikrobiológusok egy igazi prebiotikumot összetevőként határoznak meg:

  • Ez bizonyítottan megkerüli az emésztést, és épségben eléri a vastagbelet.
  • Ez serkenti az olyan baktériumtípusok növekedését, amelyekről kimutatták, hogy pozitívan javítják az egészséget.
  • A prebiotikumok által termelt két gyakori hasznos mikroba a laktobacillusok és a bifidobaktériumok.
  • A fruktooligoszacharidok elérik a vastagbélt, és valódi prebiotikumok azáltal, hogy serkentik a hasznos mikrobák növekedését a vastagbélben.

A prebiotikumok a bél mikrobiótában lévő mikroorganizmusok táplálékforrásának tekinthetők. A prebiotikumok lebomlanak, és rövid láncú zsírsavak jönnek létre. Ezek a rövid láncú zsírsavak segítik a nyálkatermelést, a gyulladást és az immunitást, és energiával látják el a vastagbélsejteket. A prebiotikumok metabolizálásának és erjesztésének folyamata azért fontos, mert számos más melléktermék jön létre, amelyek  többféle módonsegítik a szervezetet .

A probiotikumok és a prebiotikumok kiegyensúlyozása

A fertőzés gyakran a jó és káros baktériumok közötti egyensúlyhiány miatt következik be, ami fontossá teszi a szilárd bélegészséget, hogy a szervezetnek megfelelő eszközöket adjon a fertőzés és a káros baktériumok elleni küzdelemhez. Emlékeztetőül, a prebiotikumok táplálják és energizálják a probiotikumokat, így amikor beteg vagy és leküzdesz egy betegséget, minden fronton felkészültnek kell lenned, még mikrobiális szinten is. A prebiotikumok és a probiotikumok elengedhetetlenek afertőzések leküzdéséhez .

A probiotikumok és a prebiotikumok szintén előnyösek az antibiotikumokkal, egy olyan gyógyszerrel, amely megszabadítja a szervezetet a fertőzést okozó baktériumoktól. De az antibiotikumok is megtisztítják a szervezetet a jó baktériumoktól, így a probiotikumok és prebiotikumok szedése egy antibiotikum-kör alatt vagy után, segíthet a szervezetnek feltölteni a szervezetben lévő jó baktériumokat .

Probiotikumok és prebiotikumok hozzáadása az étrendhez

Ahhoz, hogy probiotikumokat és prebiotikumokat adjon étrendjéhez, először meg kell értenie, hogy egy élelmiszernek milyen dobozokat kell ellenőriznie ahhoz, hogy probiotikumnak minősüljön. A mikrobának túl kell élnie a gyomorsavat és az epét, a beleket, és el kell jutnia a vastagbélbe, és ott kell túlélnie. A prebiotikumnak túl kell élnie a vastagbélbe vezető emésztési utat is, ahol a túlélés érdekében erjednek és metabolizálódnak.

Probiotikumokat tartalmazó élelmiszerek:

  • Miso leves
  • Savanyú káposzta
  • Kimchi
  • Kombucha
  • Kefir (tejtermék és nem tejtermék)
  • Pácolt zöldségek

Prebiotikumokat tartalmazó élelmiszerek:

  • Banán
  • Hagyma
  • Fokhagyma
  • Bogyók
  • Bab
  • Borsó
  • Zab
  • Spárga
  • Pitypang zöldek

Prebiotikumok és probiotikumok hozzáadása a DIGESTIVE+++ segítségével

Nagyon sokféle prebiotikus kiegészítő van a piacon, de a maximális eredmény érdekében elengedhetetlen a megfelelőek kiválasztása. A legtöbb probiotikus étrend-kiegészítőben használt mikrobák nagyon törékenyek, ami azt jelenti, hogy a mikrobáknak csak egy kis százaléka él eltarthatóságuk végén. Az étrend-kiegészítőkben található mikrobák számos faját fagyasztva kell szárítani és speciálisan feldolgozni, hogy életképesek maradjanak a kezelés és a tárolás során, és segítsék a bélben való használhatóságuk fenntartását.

EMÉSZTŐ+++  a Bacillus Coagulans aktív mikrobát tartalmazza, amely szobahőmérsékleten stabil, és a kezelés során és eltarthatósági ideje alatt életképes marad. A vizsgálatok azt mutatták, hogy a Bacillus Coagulans hét nappal a lenyelés után elhagyja a GI-traktust, ami elengedhetetlenné teszi a DIGESTIVE+++ folyamatos szedését.

Egy másik ok, amiért aDIGESTIVE+++- t az étrendhez kell hozzáadni, az , hogy a probiotikumok általában halottak, mire a bélbe kerülnek, ha nem tárolják őket a hűtőszekrényben, vagy ha a prebiotikumok nem aktiválják őket. Ha a DIGESTIVE+++ táplálékot adod az étrendedhez, aktiválhatod a probiotikumokat, és a prebiotikumok és a probiotikumok együttes működésével a maximális hatást érheted el.

A DIGESTIVE+++ az alapvető enzimek teljes skáláját is tartalmazza, amelyek segítenek a szervezetnek lebontani az ételt étkezés után. A DIGESTIVE+++ keveréke olyan enzimeket tartalmaz, amelyek lebontják a fehérjéket, szénhidrátokat és zsírokat. A megfelelő emésztés az egyik legfontosabb dolog, amit a tested elérhet. A DIGESTIVE+++ segít.

Az elmúlt 15 évben a mikrobiológusok olyan vizsgálatokat végeztek, amelyek meghatározzák a hasznos mikrobák és a prebiotikus élelmiszerek további, alapvető funkcióit. Ez a szimbiotikus partnerség a testünk és az optimális mikrobiális ökoszisztéma között segíthet a megfelelő testsúlykontroll és anyagcsere támogatásában. Az egészséges bél az általános egészség kulcsa, ezért kezdj el vigyázni a bélrendszered egészségére, és szerezd be a DIGESTIVE+++-t még ma! További egészségügyi tippekért és a termékeinkkel kapcsolatos információkért látogasson el a shop.lifepharm.com!

További cikkek

selective focus photo of green vine
A gyógynövények- és botanikus keverékek egyesítik a tudományt és a természetet
man covering face with both hands while sitting on bench
Mindig fáradtnak érzed magad? Íme, miért.
slimming, scales, health
Miért növekszik az elhízott emberek száma?
grayscale photo of woman holding her breast
7 módszer a zsírégetésre és a kikapcsolásra
Translate »