brown and yellow medication tablets
A ritka K2-vitamin teszi egyedivé az OMEGA+++ formulát

A K2-vitamin azért fontos, mert segít számos olyan tényező kialakulásában, amelyek segítenek megelőzni a kalcium és a foszfor túlzott mineralizációját a vérben, valamint a test szöveteiben, például az erekben és az artériákban. 

Bár tudjuk, hogy mind a kalcium, mind a foszfor fontos ásványi anyag a csontok egészségéhez, megfelelő koncentrációban kell lenniük, és oldódniuk kell ahhoz, hogy a csontokba jussanak. Az izmok aktivitása, a csontok növekedése és az ásványi anyagok visszahelyezése a csontokba ezektől az ásványi anyagoktól függ. 

A dobogó szív olyan, mint egy elektromos akkumulátor, amelynek szüksége van ezekre az ásványi anyagokra a szívizom feltöltéséhez. Azonban, mint minden kémiai reakcióban, az egyensúly a kulcs… A kalcium és a foszfor esetében, ha nem oldódnak fel, kikristályosodhatnak az erekben és a szövetekben – ezt nevezik meszesedésnek, és káros a szervezetre.

Mi az a szupertelítettség?

Gondoljon a túltelítődésre és a kristályosodásra úgy, mintha sót adna egy pohár vízhez. Adhatunk néhány teáskanálnyi sót a vízhez, erőteljesen megkeverjük, és a só feloldódik. Ha azonban egyre több és több sót adsz hozzá, a víz telítődik sóval, és többé nem marad oldott. Ismét látni fogod a sókristályokat feloldatlanul a pohár vízben. Ez történik a test szöveteivel is. 

Hogyan vezet a túltelítettség a kalcium kristályosodásához az erekbe?

Az ásványi kristályok megkeményednek, és megsebezhetik vagy károsíthatják az ereket. A kristályok valójában az ér vagy az artéria falának közepén alakulnak ki, és sebeket hoznak létre. Ha egy véredényben egy kis seb keletkezik, az a terület gyengévé válik. Ha a keringés a magas vérnyomás és a meggyengült erek miatt feszültté válik, gyakran a cukorbetegség miatt, nagyobb a valószínűsége, hogy ez a kis seb nagyobb lyukat okoz az erekben. 

A szervezet az ásványi anyagok kristályosodásának problémáját úgy próbálja kompenzálni és leküzdeni, hogy kis (fehérjéből készült) keringő faktorokat állít elő, amelyek segítenek az ásványi anyagok elszállításában. Ezek a fehérjék erős gátlói ennek a kristályosodási folyamatnak, ezért a túléléshez nélkülözhetetlenek. K1- és K2-vitaminra van szükségük ahhoz, hogy elvégezhessék az ásványi anyagok eltávolításának feladatát.

A K1- és K2-vitamin segíthet a kristályosodás ellen

A K1- és K2-vitamint igénylő, a kalcium kristályosodását gátló fehérjefaktorok azokban a szövetekben szintetizálódnak, amelyekben a funkciójukat kifejtik.2 Ezeket azonosították a következőkben:

 • Bones
 • Porc
 • Vaszkuláris simaizom (az erek falát alkotja)
 • Az artériás falak felelősek a rugalmasságért
 • Vesék
 • Máj

Tények a K1 és K2 vitaminról:

 • A K-vitamin természetben előforduló formái közé tartozik a K1 (filokinon) és a K2-vitamin molekulák egy családja, a menakinonok.
 • A K-vitaminok alapvető kofaktorok, amelyekre a következő folyamatokban részt vevő fehérjéknek van szükségük: véralvadás, csontanyagcsere, az ér mineralizációjának megelőzése és különböző sejtfunkciók szabályozása.
 • A K-vitamin hiánya növeli a túlzott vérzés (vérzés) kockázatát. A K-vitamin injekció beadása ajánlott, hogy a születés után minden újszülöttet megvédjen a koponyán belüli életveszélyes vérzéstől.
 • A K-vitamin megfelelő beviteli szintje nők esetében 90 mikrogramm/nap, férfiak esetében 120 mikrogramm/nap.
 • A K2-vitamin hiánya – amely gyakori – károsíthatja azokat a reakciókat, amelyek megakadályozzák a kalcium lerakódását az erekben, és növelik a csontvesztés kockázatát.
 • A kiegészítő K-vitamin hatását a szív- és érrendszeri egészségre vonatkozóan tudományosan vizsgálják, és több nagy tanulmány kimutatta, hogy támogatja a szív egészségét.

Az OMEGA+++ az Ön legjobb forrása a kiváló minőségű K-vitaminhoz

A LifePharm OMEGA+++ étrend-kiegészítő omega-3, omega-6 és omega-9 zsírsavakat tartalmaz, amelyek bizonyítottan nagymértékben támogatják a jó koleszterinszint helyreállítását és a rossz koleszterinszint csökkentését. A tudományos vizsgálatok több évtizede bizonyítják a jó keringés és a szív egészségének támogatását. 

Az OMEGA+++ formula fokozása érdekében K2-vitamint adtunk hozzá egy újabb szintként a szív egészségének támogatása érdekében. Segíti az ereket azáltal, hogy eltávolítja a felesleges kalciumot és foszfort az ereket és artériákat alkotó simaizmokból. A felesleges kalcium és foszfor a test ezen területein a szívben, az agyban, a vesében és az alsó hasi szervekben aneurizmákat okozó szakadáshoz vezethet. 

A K1-vitamin viszonylag könnyen beszerezhető a táplálkozással (zöld leveles zöldségek és olajok), de a K2-vitamin elsősorban csak bizonyos erjesztett élelmiszerekben található meg; különösen a natto, egy erjesztett szójabab-kivonat vagy az állati máj. A natto a legjobb K2-vitamin-forrásként került az OMEGA+++ formulába, hogy biztosítsa a megfelelő K2-vitamin-szint fenntartását az étrendben.

További cikkek

selective focus of blue-eyed person
Omegák – bizonyítottan javítja a szem egészségét
skin, eye, iris
Önt fenyegeti az időskori szürkehályog kockázata?
brown and white mushroom in close up photography
A pulykafarok gomba erősíti az immunrendszert
heart drawn on sand during daytime
Veszélyben van a szíve az alacsony Omega-3 szint miatt?
Translate »