heart drawn on sand during daytime
Veszélyben van a szíve az alacsony Omega-3 szint miatt?

Egy új tanulmány szerint az amerikaiak mintegy 95 százalékának alacsony az omega-3 zsírsavszintje, ami a szív- és érrendszeri betegségek fokozott kockázatának teheti ki őket. A National Health and Nutrition Examination Survey adatai szerint az amerikaiak országosan reprezentatív mintájának 95,7 százalékának 4 százalék alatti az omega-3 indexe. Az index egy számszerűsített érték, amely az adott személy zsírsav-állapotát mutatja. A keringő omega-3-ak ilyen alacsony szintje a szívkoszorúér-betegség magas kockázatának teszi ki az embereket.

Szívbetegségek – kockázatok és megelőző intézkedések

A hosszú láncú omega-3 többszörösen telítetlen zsírsavak optimálisnál alacsonyabb koncentrációja gyakori az amerikai felnőttek körében, annak ellenére, hogy a lakosság ismételten hangsúlyozza a tengeri halak fogyasztásának növelésének fontosságát. Ugyanez a 2015-ös tanulmány arról is beszámolt, hogy a spanyolajkúakra és a 20 és 59 év közötti személyekre különösen fontos lehet összpontosítani, mivel ezekben a populációkban magas a szuboptimális omega-3-értékek előfordulása.

Azt is megállapították, hogy egyetlen alpopulációban sem volt többségben a szuboptimálisnál magasabb koncentrációjú egyének, ami rávilágított arra, hogy javítani kell a hosszú láncú omega-3 zsírsavszintet az étrendben.

Dr. Harry Rice, aGOED (Global Organization for EPA and DHA Omega-3) szabályozási és tudományos ügyekért felelős alelnöke úgy nyilatkozott, hogy a tanulmány eredményei nyugtalanítóak, de nem meglepőek.

„Megerősítik, hogy az alacsony EPA- és DHA-bevitel járványos méreteket öltött az Egyesült Államokban” – mondta Dr. Rice. „Csak egyféleképpen lehet kijutni abból a szörnyű helyzetből, amelybe sodortuk magunkat. Növeljük az EPA/DHA bevitelt! E tanulmány eredményei egyértelműen alátámasztják, hogy szükség van az EPA és a DHA napi ajánlott bevitelére (RDI)”.

Becslések szerint 2030-ra az Egyesült Államok lakosságának 40,5 százaléka szenvedhet valamilyen szív- és érrendszeri betegségben.

A szív- és érrendszeri betegségekkel kapcsolatos költségek a becslések szerint 2010-2030 között 61 százalékkal nőnek.

Egy szisztematikus áttekintés becslése szerint az omega-3 bevitel és állapot növelése 7 százalékkal csökkentheti a szív- és érrendszeri megbetegedések előfordulását.

Az omega-3 fogyasztás javítása 2,06 milliárd dollárral csökkentheti a kórházi költségeket az 55 évnél idősebb amerikai felnőttek körében.

Vegye kézbe szívének egészségét – Omega+++

A halolajat az elmúlt évtizedekben alaposan kutatták, és újra és újra bebizonyosodott, hogy rendkívül támogatja a szív és a szív- és érrendszer egészségét. A jó hír az, hogy a LifePharm megalkotta az OMEGA+++ nevű kiváló étrend-kiegészítőt. Az EPA-t és DHA-t szolgáltató kis halak forrása tiszta, szennyeződésmentes, és gazdag az egészséges szívhez nélkülözhetetlen, hosszú láncú omega-3 többszörösen telítetlen zsírsavakban.

Nincs ok arra, hogy ne szedje mindenki az OMEGA+++-t. Ha vannak olyan barátai, rokonai vagy ügyfelei, akik nincsenek meggyőződve az omega-3 zsírsavak napi étrendjükbe való beépítésének fontosságáról, mindenképpen mutassa meg nekik az ebben a cikkben található, tudományosan alátámasztott állításokat.

További egészségügyi tippekért és a termékeinkkel kapcsolatos információkért látogasson el weboldalunkra!

További cikkek

white sugar cube forming lines
Miért teszi tönkre a cukor az egészségét?
a dog and a cat laying in the grass
Hogyan segíthetünk a háziállatoknak egészségesen megmaradni, ahogy öregszenek
a heart shaped neon sign in the dark
K2-vitamin – a hiányzó darab, amely veszélyeztetheti a szívét
woman, jogging, running
Versenyelőnyt keres? A probiotikumok összefüggésbe hozhatók az edzéssel
Translate »