slimming, scales, health
Miért növekszik az elhízott emberek száma?

Az Egyesült Államok Betegségellenőrzési és Megelőzési Központja (CDC) szerint csak minden 10. amerikai fogyaszt elegendő gyümölcsöt és zöldséget a szövetségi étrendi irányelvek által ajánlott mennyiségben.

A Viselkedési Kockázati Tényezőket Figyelő Rendszer, a CDC által támogatott, folyamatban lévő felmérés, adatokat gyűjt az átlagos amerikaiak egészséges és egészségtelen cselekedeteiről. Az eredmények rámutatnak arra, hogy a gyümölcs- és zöldségfogyasztás az idők során következetesen alacsony volt. 

Kutatók megállapították, hogy az Egyesült Államokban élőknek csupán 13 százaléka fogyasztja el az ajánlott napi másfél-két csésze gyümölcsöt. Ami a zöldségeket illeti, a számok még rosszabbak. 

Az amerikaiak kevesebb mint 9 százaléka fogyasztja el az ajánlott napi két-három csésze zöldséget. Államonkénti bontásban Kaliforniában volt a legmagasabb a zöldségfogyasztás, 13 százalék, míg Tennessee és Mississippi a legalacsonyabbak közé tartozott 6,2 százalékkal, illetve 5,5 százalékkal.

Joy Dubost, egy washingtoni dietetikus kiábrándítónak nevezte az eredményeket. „A probléma egy része talán abban rejlik, hogy az emberek számára ijesztőnek tűnik a napi ajánlott mennyiségű gyümölcs és zöldség elfogyasztása. A dietetikusoknak és az egészségügyi szakembereknek jobban meg kell mutatniuk az embereknek, hogyan oszthatják el a bevitelüket egy egész napos étkezésre”.” 

„Most látjuk, mi fog történni, ha ez a tendencia folytatódik. Az elhízás egyre nő. A 2-es típusú cukorbetegség és a szív- és érrendszeri betegségek aránya is emelkedik” – mondja Jordana Turkel, a New York-i Lenox Hill Kórház dietetikusa.

A színes ételek és zöldségek fogyasztásának előnyei

A megfelelő mennyiségű színes gyümölcs és zöldség fogyasztása azért fontos, mert segít csökkenteni a krónikus betegségek, például az elhízás, a szívbetegségek és a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát. A gyümölcsök és zöldségek általában alacsony zsírtartalmúak, ami segít a koleszterinszint szabályozásában. Sok rostot is tartalmaznak, ami az emésztési folyamat lassításával segít a vércukorszint-emelkedés megfékezésében.

Turkel elmagyarázza, hogy „azok, akik szeretnék növelni a zöldségfogyasztásukat, a salátát a napi étrendjük részévé tehetik, még akkor is, ha ebéd vagy vacsora mellé köretként szolgálják fel. A gyümölcs- és zöldségturmixok egy másik lehetőség”.

Latetia Moore epidemiológus, a tanulmány szerzője hozzátette: „Nem olyan nehéz az ajánlott mennyiségű gyümölcsöt és zöldséget fogyasztani. Ha legalább egy banánt és egy fél almát megeszünk, akkor a napra végeztünk a gyümölcsökkel. Ami a zöldségeket illeti, ha ebédhez egy salátát, vacsorához pedig egy pár zöldséget eszik, akkor kész van a napra”.

8 módja annak, hogy megtisztítsa az étrendjét

Az étrend javításának első lépése az erre vonatkozó döntés meghozatala. A jó egészség megőrzése, a szívbetegségek, a 2-es típusú cukorbetegség és a túlzott súlygyarapodás kockázatának csökkentése érdekében kötelezze el magát, hogy több gyümölcsöt és zöldséget fogyaszt.

  • Még ha nem is főz, akkor is vannak időtakarékos lehetőségek. A zacskós saláták, az előfőzött zöldségek és a zacskóban párolt fagyasztott zöldségek mind jó lehetőségek.
  • Kerülje a gyorséttermeket. Legyen kéznél gyümölcs, amit nassolni lehet.
  • Változtasson a gondolkodásmódján: a friss gyümölcsök és zöldségek valójában sokkal olcsóbbak, mint a legtöbb hús, tenger gyümölcsei, sajtok és még egyes kenyerek is. Gondoskodjon arról, hogy a tányérján a zöldségek foglalják el a legtöbb helyet.
  • Fejlesszen ki új étkezési szokást. Próbáljon meg minden étkezéshez gyümölcsöt vagy zöldséget fogyasztani.
  • Építse be az IMMUNE+++ és a DIGESTIVE+++ termékeket a napi étrendjébe. Az IMMUNE+++ segít megvédeni szervezetét a betegségekkel szemben, míg a DIGESTIVE+++ támogatja a tápanyagok felszívódását, hogy a legtöbbet hozza ki abból, amit megeszik.
  • Egy IMMUNE+++ ötször több C-vitamint tartalmaz, mint egy narancs. A C-vitamin segíti a fehérvérsejtek maximális működését a betolakodók, például a baktériumok, vírusok és mutáns sejtek elpusztításában. Az IMMUNE+++ készítményben lévő C-vitamin kétszer olyan gyorsan szívódik fel, mint más típusúak, és tovább marad a véráramban.
  • Az IMMUNE+++ erős antioxidánsokat tartalmaz a vörös bogyós gyümölcsökből, a camu camu és az egyedülálló gombakeverékből, amely magas béta-glükán tartalmú, és amelyről megállapították, hogy kiváló immunfunkciókkal rendelkezik. Ezek az antioxidánsok harcolnak a szabadgyökös öregedés ellen, és támogatják az agyszövet és más szervek épségét.
  • Az IMMUNE+++ előnyeinek optimalizálása érdekében vegyen be egy-egy tablettát reggel és este – a tabletta vízben oldódik, és a szervezetnek folyamatos ellátásra van szüksége számos funkciójának fenntartásához.

További cikkek

A Person Touching Her Belly
Aminosavak – döntő fontosságúak a jó emésztéshez
five woman standing on seashore
Top Wellness trendek 2023-ban
Woman With Pink Lipstick
Hogyan lehet javítani a bőr és a szem egészségét
grayscale photo of woman holding her breast
7 módszer a zsírégetésre és a kikapcsolásra
Translate »