silver and white cross pendant necklace
Az egyéni vércukorválaszok rejtélye

Egy nagyszabású vizsgálatban 800, 18 és 70 év közötti, nem II-es típusú cukorbetegséggel diagnosztizált személyt vizsgáltak meg egy héten keresztül napi rendszerességgel ugyanazokkal az ételekkel, hogy teszteljék a vércukorszintre adott reakcióikat.Az eredmények szerint a csoport vércukorszintje nagyon eltérő volt az azonos standardizált ételek fogyasztása után.

Minden résztvevőt egy glükózmonitorhoz csatlakoztattak, amely hét napon keresztül ötpercenként mérte a szervezetben lévő folyadékcukorszintet. Az alanyok 54 százaléka túlsúlyos, 22 százaléka pedig elhízott volt. Az eredmények nagy interperszonális variabilitást mutattak az azonos étkezések utáni glükózválaszokban. Más szóval, ha Ön és a barátja ugyanabba az étterembe mentek, és minden étel arányosan súlyozva pontosan ugyanolyan volt, Ön és a barátja vércukorszintje néhány óra múlva egészen eltérő lehetett.

8 tényező, amelyek befolyásolják a vércukorszintet

A glükóz anyagcseréje személyenként eltérő. Íme néhány ok a különbségekre:

  • A fizikai aktivitás megváltoztathatja az anyagcserét. Aki rendszeresen mozog, annak több izomtömege lesz, mint annak, aki inaktív. A nagyobb izomtömeg több cukrot vesz fel és tárol el a sejtekben, hogy készen álljon a további testmozgásra. Az aktívabb személynek általában magasabb az anyagcseréje, és több kalóriát éget el.
  • A fizikai tulajdonságok egyénenként változnak. Ez a teljes testméretre, a csípő- és derékkörfogatra, a magasságra, a testtömegindexre (az egyén izom-zsír arányára) és a csontozatra vonatkozik. A díjbirkózáshoz és a birkózáshoz hasonlóan a versenyzők mérete és súlya is megegyezik – mindenki a saját súlycsoportjában marad, hogy elkerülje az esetleges tisztességtelen előnyöket.
  • A bélmikrobiom személyenként eltérő. Ebben a 800 fős vizsgálatban székletvizsgálatot végeztek, és elemezték a bélmikrobák típusait. Az eredmények összefüggést mutattak ki a bélmikrobióta bizonyos típusai és a cukor metabolizálásának képessége között.
  • A genetika befolyásolja az étkezés utáni cukorszintek személyközi különbségeit.
  • Az alacsony inzulinérzékenységgel (inzulinrezisztenciával) rendelkező emberek nagyobb mennyiségű inzulint igényelnek, akár saját hasnyálmirigyükből, akár injekcióból, hogy a vércukorszintet stabilan tartsák.
  • A hasnyálmirigy és a mirigyrendszer hormontermelése befolyásolhatja az egyének étkezés utáni cukorszintjét.
  • Az életmódbeli viselkedés befolyásolja az anyagcserét. Ezek közé tartozhat az aktivitás szintje, a munka típusa (ülő vagy álló munka), a stressz mértéke és az, hogy az egyének mennyi vizet isznak.
  • A túlsúly és az elhízás szintén olyan tényezők, amelyek befolyásolják a vércukorszintet. Ha valaki túlsúlyos, a cukor és a zsír tárolása és asszimilációja más lesz, mint egy soványabb emberé. 

A vércukorszinted sokkal egyedibb, mint gondolnád

Csak az Egyesült Államokban a felnőtt lakosság 37 százaléka mutat emelkedett vércukorszintet. Sajnos, ha ezt a helyzetet nem sikerül ellenőrzés alá vonni, akkor ezeknek az embereknek akár 70 százalékánál II. típusú cukorbetegség alakul ki.

Ha vércukorszintjét megvizsgálják, és a közepes vagy magas „normál tartományba” kezd esni, ideje cselekedni. Ha valaki diétával, testmozgással, jó étrend-kiegészítő kúrával és megfelelő testsúlyszabályozással kézben tudja tartani ezt a helyzetet, akkor a káros hatások nagy része elkerülhető.

Amikor idősebbek leszünk, megváltozik az életmódunk, megváltozik bizonyos hormonok keringési szintje, és erőfeszítéseket kell tennünk a testsúlyunk és a vércukorszintünk normalizálására.

Hogyan csökkentse a vércukorszintjét

Egészítse ki étrendjét a DIGESTIVE+++ táplálékkal. Ez egy jól tanulmányozott és összeállított probiotikum és prebiotikum, amely segít maximalizálni a hasznos mikrobiótát a bélrendszerben. A jótékony mikrobák mostanában az emberi rendszer számára az anyagcsere egy további szintjének lehetséges támogatását mutatják. Emellett a DIGESTIVE+++-ban található enzimek teljes skáláját úgy állították össze, hogy az emésztési folyamat során a fehérjék, zsírok és szénhidrátok is működjenek. Ahogy öregszünk, az olyan mirigyek, mint a hasnyálmirigy, amelyek inzulint és emésztőenzimeket választanak ki, kevésbé hatékonyan termelik ezeket a fontos tényezőket.

Vegyen be naponta két vagy több LAMININE kapszulát, egyet reggel és egyet este. Bár az eredmények nem meggyőzőek, egy kis vizsgálat kimutatta, hogy a 180 napon keresztül napi két LAMININE kapszulát szedő alanyok vércukorszintje a normál tartományban maradt.

A LAMININE kiegészítés segíthet a normál vércukorszint fenntartásában. A LAMININE-ban található esszenciális és nem esszenciális aminosavak teljes skálája támogatja az izomtömeget, a hormontermelést és a sejtmembrán szerkezetét – ami fontos a sejtek közötti jelátvitel és kommunikáció szempontjából.

További cikkek

Baby Lying On White Fur With Brown Blanket
Hogyan befolyásolhatják a bélbaktériumok az újszülöttet
a man with a white beard and mustache wearing a hat
Hogyan lehet javítani az agy egészségét a hosszabb élet érdekében
selective focus of blue-eyed person
Omegák – bizonyítottan javítja a szem egészségét
selective focus photography of white clustered flowers on left human hand
Növekedési faktorok – a bőrápolás jövője
Translate »