dried maple leaves
8 tipp, hogyan lehet egészséges maradni idén ősszel

Ahogy a levegő lehűl és a napok egyre rövidebbek, emlékeznünk kell arra, hogy a hűvösebb hónapokban és a hideg télen keresztül prioritásként kezeljük egészségünket. Az ünnepi időszak egy nagyon hangulatos évszak, amely általában sok összejövetelt és ünnepséget foglal magában, de ez növeli a vírus elkapásának kockázatát is. Ezért segítünk felkészülni azzal, hogy nyolc tippet adunk Önnek, amelyeket felhasználhat az egészség megőrzésének esélyeinek növelésére ezen az ősszel. 

Minőségi alvás 

Az alvás az első védelmi vonal, amely felkészíti a szervezetet a nemkívánatos bogarak és megfázások kivédésére. Ahogy alszik és a teste feltöltődik, az immunrendszere megkapja a szükséges támogatást az idegen kórokozók elleni küzdelemhez. Ez a védekezés két kategóriába sorolható: a veleszületett immunitás és az adaptív immunitás. A veleszületett immunitás több védelmi réteggel rendelkezik és szélesebb körű. Az adaptív immunitás magában foglalja a szervezeted által idővel kifejlesztett pajzsokat, és konkrét fenyegetéseket céloz meg. 

A minden éjszaka eltöltött alvás minősége elengedhetetlen az immunrendszer támogatásához és az egyensúly fenntartásához. Erős immunrendszert szeretne, amely a lehető leghatékonyabb választ tudja adni a potenciális veszélyekre. 

Friss levegő és D-vitamin a napból 

Mivel a nappalok egyre rövidebbek, és a napfény is egyre kevésbé elérhető, a mentális és fizikai egészség szempontjából elengedhetetlen, hogy naponta 10-30 percet szánjon a friss levegőre és a napsütésre a szabadban. 

A szervezet D-vitamint termel, amikor a napfény éri a bőrt. A D-vitamin támogatja a szervezetet azáltal, hogy segít megtartani a kalciumot és a foszfort, amelyek létfontosságúak a csontok építéséhez. Emellett csökkentheti a rákos sejtek növekedési kockázatát, a gyulladást és a fertőzések elleni védekezést. Úgy vélik, hogy a D-vitaminnak még ennél is fontosabb szerepe lehet a szervezetben, mivel számos szerv és szövet rendelkezik receptorokkal a D-vitamin számára. Összefüggés van az influenza és a megfázás szezonja között is, amikor a D-vitamin szintje a legtöbb embernél jellemzően lecsökken. 

A nap friss levegője és a D-vitamin a mentális egészséget is támogatja. A napsütésben eltöltött idő megakadályozhatja a szezonális depresszió és a szorongás kialakulását.

Immunrendszer támogatása

A táplálékkiegészítők és vitaminok hozzáadása az étrendhez egyszerű, de hatékony módja az immunrendszer támogatásának. Pontosabban, olyan vitaminokat érdemes szednie, amelyek gazdagok C-vitaminban. 

Az IMMUNE+++ egy szabadalmaztatott, hármas pajzsú formula, amely egyedülálló C-vitamin forrást kínál, a Life-C Blend-et. Az IMMUNE+++ tartalmaz továbbá egy Opti-Shield keveréket Reishi, Turkey Tail és Maitake gombákból, amely bizonyítottan védi a szervezetet a vírusok és baktériumok ellen. 

Ezen felül az IMMUNE egy bogyós gyümölcsökből és gránátalmából származó magas antioxidánsokban gazdag gyógynövény- és botanikus keveréket is tartalmaz. Ez a három keverék bizonyítottan együttesen fokozza a szervezet fehérvérsejt- és T-sejt-termelését. 

Ezek a sejtek szükségesek az idegen behatolók elleni védelemhez, valamint a szervezetben lévő mutálódott és elhalt sejtek eltávolításához. Azzal, hogy növeli a szervezet e sejtek termelését, erősíti az immunrendszer önvédelmét. Az IMMUNE+++ más egészségügyi előnyöket is kimutatott, többek között:

 • Klinikailag bizonyítottan növeli az összes fehérvérsejtet, beleértve a B- és T-sejteket*.
 • Elősegíti a gyorsabb immunválaszt az immunsejtek fejlődésének és aktivitásának serkentésével*.
 • A természetes ölősejtek (NK) válaszának* elősegítésével ösztönzi a szervezet első védelmi vonalát.
 • 24 órás, éjjel-nappal tartó immunvédelmet biztosít, amely tovább tart, mint a hagyományos C-vitamin*.
 • Fenntartja a bőr, az arcszövetek és a kötőszövetek integritását a kollagénrostok keresztkötése révén*.
 • Támogatja a gyorsabb sebgyógyulást*.

Egyél a szezonban termesztett termékeket 

A gyümölcsök és zöldségek nem csak tele vannak vitaminokkal és ásványi anyagokkal, de laktatóak és sokoldalúak is. Az ősszel termesztett termékek közé tartoznak az olyan tipikus termékek, mint a sütőtök és a tök, de:

 • Körte
 • Alma
 • Áfonya
 • Édesburgonya
 • Kelbimbó
 • Mandarinok

Még egyes diófélék, például a dió és a pekándió is frissebbek ősszel. Az őszi termények előnyeit könnyen kiaknázhatjuk a zöldséglevesben. Ez olyan egyszerű, mintha feldarabolná kedvenc szezonális zöldségeit, zöldséglevesben puhára főzné őket, majd a kívánt feltétekkel vagy köretekkel, például frissen sült kenyérrel tálalná.

Hidratáljon 

Még a hűvösebb hónapokban is szükség van vízre, amikor nem érzi annyira szomjasnak magát. Annak meghatározásakor, hogy mennyi vizet kell naponta meginnod, sok mindent figyelembe kell venned. Az aktivitási szint/életmód, az életkor, a testsúly, a nem, az ételek típusa és a nap folyamán elfogyasztott egyéb italok mind olyan tényezők, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy mennyi vizet kell meginni egy nap alatt. 

Az online források hidratációs kalkulátorokat kínálnak, amelyek megbecsülik, hogy mennyi vizet kellene inni egy nap. A vízfogyasztás segít a szervezetnek kiüríteni a méreganyagokat és kivédeni a betegségeket. A napi vízbevitel meghatározásában segíthet az is, ha orvosától vagy dietetikustól kér szakmai útmutatást. 

Szánjon egy kis időt magára

A zsúfolt ünnepi szezon közeledtével, akár házigazdaként, akár résztvevőként, akár a kettő között, a dolgok túlterhelőek lehetnek. A család, a barátok, a munka és az ünnepek összeegyeztetése eléggé megterhelheti a naptárát. 

Szánjon időt az egyedüllétre, hogy feltöltse a szociális akkumulátort a mentális egészsége érdekében. Akár olvasás, akár meditáció, akár csak egy sorozat megnézése egyedül, nyugalomban és csendben, csinálj valamit, ami ellazít, és lehetővé teszi, hogy az elméd feltöltődjön. Néha ez azzal járhat, hogy nemet kell mondania néhány dologra, de a teste és az elméje értékelni fogja, hogy nem kell túlságosan szétszóródnia. 

Rendszeres kézmosás 

A rendszeres kézmosás a nap folyamán nemcsak a baktériumok terjedését csökkenti, hanem a potenciális megbetegedéstől is megóvhatja Önt. Evés előtt és után, főzés vagy ételkészítés előtt, vásárlás után és a mosdó használata után mosson kezet. 

Ideális esetben antimikrobiális szappant használunk, és legalább 20 másodpercig meleg vízzel súroljuk a kézfejünket és a kézfejünket is, majd teljesen megszárítjuk a kezünket. A kézfertőtlenítő használata segíthet, de mindig meleg szappanos vízzel mosson kezet. 

Kapja meg az influenza elleni oltást

Az oltások naprakészen tartása is egy olyan lépés, amellyel felkészülhet a télre, és ősszel is egészséges maradhat. Fontolja meg az influenza elleni védőoltás beadatását, ha kisgyermekei vannak, ha idősebb felnőtt, vagy ha immunhiányos emberek között van. A legtöbb biztosítótársaság fedezi az influenza elleni védőoltás költségeit, ami azt jelenti, hogy akár ingyen is megkaphatja. Ha naprakészen tartja oltásait, az védi Önt és azokat a személyeket, akik nem kaphatnak oltást, vagy akik fogékonyabbak az oltott betegségekre. 

Nincs vesztegetni való idő: kezdjen el felkészülni az influenzára hajlamos téli hónapokra az alábbi óvintézkedések betartásával és rendelje meg az IMMUNE+++ terméket még ma!

További cikkek

topless woman with black panty
Hogyan segít az Omega+++ a fogyásban?
brown and white mushroom in close up photography
A pulykafarok gomba erősíti az immunrendszert
white sugar cube forming lines
A cukorfogyasztás táplálja a krónikus egészségi állapotokat világszerte
White and Green Medication Pills on Gray Surface
Omega-3-ok az OMEGA+++-ban a szív egészségéhez kapcsolódva
Translate »