A Child Holding a Skeleton Model
6 egyszerű módja a bélrendszer egészségének javítására

A bélrendszer egészsége létfontosságú mind a mentális, mind a fizikai jóléthez. Sok amerikai szenved gyomorproblémáktól, és a gyomorpanaszok gyakran negatív hatással vannak az elmére. Nézzük meg közelebbről, hogyan javíthatod a bélrendszered egészségét. 

Antibiotikumok a probiotikumoktól?

A felnőtt emberek normál bélmikrobiótája meglehetősen stabil és ellenálló az átmeneti agresszióval szemben, kivéve, ha olyan kórokozóknak vannak kitéve, mint a szalmonella- vagy e coli-fertőzések. Az ilyen állapotok terápiái azonban antibiotikus vagy probiotikus stratégiákat tartalmaznak.

A legújabb állatkísérletek azt mutatják, hogy a bél mikrobióta antibiotikumokkal vagy probiotikumokkal történő modulációja a bélrendszeren túlmutató, a gerincet és az agyat célzó hatásokat fejt ki, ami alátámasztja a mikrobióta-bél-agy tengely koncepcióját. Az IBS-ben szenvedő embereknél megfigyelték, hogy hajlamosak a hasüregben (máj, hasnyálmirigy vagy belek) jelentkező fájdalomra és pszichiátriai állapotokra, amelyek a jelek szerint a diszbiózissal egyidejűleg jelentkeznek.

Segít csökkenteni a hasi fájdalmat, puffadást és puffadást

Egy nemrégiben készült áttekintésben, amelynek célja egy referencia-útmutató létrehozása volt az egyes probiotikumok szerepéről az alsó gyomor-bélrendszeri rendellenességek kezelésében, a szerzők bizonyítékot szolgáltattak a probiotikumok általános előnyeiről, amelyek úgy tűntek, hogy segítenek csökkenteni a hasi fájdalmat, a puffadást és/vagy a puffadást. 

Bár a kutatások újak ezen a területen, állatkísérletek és néhány humán vizsgálat azt mutatja, hogy a probiotikumok segíthetnek:

  1. Modulálja a zsigeri szenzitivitást.
  2. Fokozza a bélgát funkcióját és az immunitást.

A bélrendszer helyreállítása és stabilizálása

A DIGESTIVE+++ azt a spóraképző probiotikumot tartalmazza, amelyet Indiában évtizedek óta használnak kisgyermekek hasmenésének és felnőttek emésztőrendszeri irritációjának enyhítésére. Ha érzékeny a bélrendszered, próbálj meg naponta egy DIGESTIVE+++-t bevenni, vagy a kapszulával együttműködve vegyél be egyet minden második nap, amíg a szervezeted alkalmazkodik az új kolonizációhoz. 

A DIGESTIVE+++ a tápcsatorna működésének és egészségének helyreállítását és stabilizálását is segíti. A DIGESTIVE+++ készítményben lévő enzimek a táplálék részecskéit a legapróbb méretűre bontják, hogy a GI-rendszerben könnyen emészthető és asszimilálható legyen. Ez pedig segít jó környezetet teremteni a mikrobiótája számára.

6 módja az emésztés és az étrend javításának

  1. Ha érzékeny a gyomor- és bélrendszerére, próbálja meg kiküszöbölni az emésztését zavaró ételeket, például a csípős, fűszeres vagy sült ételeket.
  2. Rágja meg alaposan az ételt – így a kezdeti emésztési folyamatok a szájban zajlanak le. Emellett jobban megkóstolja és élvezni fogja az ételt.
  3. Ahelyett, hogy futva eszik, tervezzen hetente több olyan étkezést, ahol leülhet a családjával vagy barátaival egy szépen előkészített asztalhoz. Ez a szokás kommunikációt, élvezetet és kikapcsolódást biztosít. A nem rohanás segít nyugton tartani a gyomor- és bélrendszert, és megkönnyíti az emésztést.
  4. Válassza ki gondosan az uzsonnákat a napi felhozatalhoz. Válasszon inkább egy darab gyümölcsöt, magvakat, dióféléket vagy egy turmixot, mint egy zacskó chipset vagy sült krumplit.
  5. Találjon recepteket levesekhez, főzelékekhez, kreatív salátákhoz vagy zöldséges ételekhez, amelyek egészségesek. Ezek az ételek magas antioxidáns- és rosttartalmúak, amelyek nagyon támogatják a GI-rendszert.
  6. Illessze be a DIGESTIVE+++-t a napi étrendjébe. Még ha nem is tapasztal bélrendszeri zavarokat, a DIGESTIVE+++-ban található probiotikumok, prebiotikumok és emésztőenzimek szervezetében tartása segít fenntartani az optimális egészséget az egész szervezetében.

További cikkek

a man with a white beard and mustache wearing a hat
Hogyan lehet javítani az agy egészségét a hosszabb élet érdekében
office, startup, business
3 módszer a sikerre kisvállalkozás-tulajdonosként
Woman in Gray Dress Sitting on Bed
A folyamatos hát- vagy nyaki panaszok befolyásolják a mindennapi életét?
greyscale photography of skeleton
Az OMEGA+++ duplán erősíti a csontok egészségét
Translate »