office, startup, business
3 módszer a sikerre kisvállalkozás-tulajdonosként

A saját vállalkozás indítása az egyik leghálásabb vállalkozás, amit az életben tehetsz. Időnként lehetetlen feladatnak tűnhet, mert annyi mindent kell megtenni ahhoz, hogy saját vállalkozást indítson, fejlesszen és tartson fenn. Azoknak, akik már elindították saját vállalkozásukat – gratulálok! Ön elindult azon az úton, amely potenciálisan hosszú távú vagyont teremthet magának és családjának. Ahhoz, hogy vállalkozása egészséges és versenyképes maradjon, elengedhetetlen, hogy tudja, mit keresnek az ügyfelek egy kisvállalkozásban. A rengeteg vállalkozás közül választhat, ha megkönnyíti ügyfelei számára, hogy megtalálják Önt, vásároljanak Öntől és érezzék, hogy megbecsülik Önt, az versenyelőnyhöz juttatja Önt a konkurenciával szemben.

#1 – LEGYEN KÖVETKEZETES A MARKETINGGEL
Ha azt szeretné, hogy az emberek vásároljanak az Ön vállalkozásától, először is tudniuk kell, hogy létezik. Ha pedig azt szeretné, hogy korábbi ügyfelei visszatérő vásárlókká váljanak, akkor a figyelmük középpontjában kell maradnia. Ha ezt megteszi, a potenciális ügyfelek és a korábbi ügyfelek mind arra lesznek ösztönözve, hogy inkább Öntől vásároljanak, mint a versenytársaitól. Egyszerűen a kapcsolattartás növeli a vásárlás valószínűségét. Az ügyfelekkel való kapcsolattartás leghatékonyabb módja az, ha következetesen megosztja a frissítéseket arról, hogy mi történik Önnel, az Ön vállalkozásával, és megosztja a promóciókat és a boldog ügyfelek beszámolóit. Ez csak néhány ötlet, amelyet választhat a marketingtevékenységét támogató tartalom létrehozásához. Bármit is választ a megosztáshoz, győződjön meg róla, hogy az kapcsolódik a termékéhez vagy szolgáltatásaihoz, és tükrözi, hogy miről szól az Ön vállalkozása.

A legrelevánsabb és legérdekesebb tartalom, amit létrehozhat, az a tartalom, amely az Ön mint vállalkozó tapasztalataihoz és a szenvedélyéhez kapcsolódik, amiért azt csinálja, amit csinál. Nem baj, ha beszélsz a terméked mögötti tudományról, arról, hogyan jött az üzleti ötleted, vagy hogyan küzdöd le a vállalkozásod növekedésével kapcsolatos kihívásokat. Amikor manapság a vállalkozás marketingjéről van szó, minden a történetről szól, amit elmesél. Minél több betekintést engedsz vállalkozásodba és termékeidbe, annál nagyobb hitelességet és bizalmat kapsz a közönségedtől. A bizalom és a hitelesség jelentős tényezők, amikor az online forgalmat fizető vásárlókká alakítjuk át. Az Ön átláthatósága arra fogja ösztönözni az embereket, hogy ne csak figyeljenek Önre, hanem arra is, hogy vásároljanak Öntől.

AUTOMATIZÁLJA MARKETINGTEVÉKENYSÉGÉT

A marketing terén a következetesség a nagy és a kisvállalkozások számára egyaránt kihívást jelent. Ahhoz, hogy ne legyen túlterhelt a napi tartalom létrehozásának és közzétételének feladata, fontos, hogy olyan eszközöket használjon, amelyek segítenek automatizálni az erőfeszítéseit. Ha már tudja, mit szeretne mondani, fontolja meg egy eszköz használatát a posztok idő előtti ütemezéséhez. Ha időt szeretne megtakarítani és előre automatizálni a közösségi médiás posztjait, nézze meg a két legnépszerűbb szoftveres megoldást a kisvállalkozások számára: Hootsuite és a Buffer. Mindkettő ingyenes próbaverziót kínál, így lehetősége van kipróbálni a szoftvert, mielőtt pénzügyi kötelezettséget vállalna.

A közösségi média marketing az egyik leghatékonyabb módja a kisvállalkozások növekedésének. A közösségi média marketingben az a nagyszerű, hogy egyszerre költséghatékony és felhasználóbarát. Ha van Facebook-fiókja, és valaha is megosztott, kedvelt vagy kommentelt egy bejegyzést, akkor több mint alkalmas arra, hogy kisvállalkozásának közösségi médiamarketinget végezzen. Ne feledje, hogy tartsa egyszerűnek, és egyszerre csak egy közösségi médiacsatornára összpontosítson. Ha még nem végez közösségi média marketinget, kezdje el még ma. Egyes ügyfelek már akkor is vásárolnának az Ön vállalkozásától, ha tudnák, hogy Ön létezik.

#2 – TANULJ TOVÁBB ÉS VÁLJ SZAKÉRTŐVÉ

Kisvállalkozóként a fogyasztók közel 1/3-a számára döntő tényező, hogy mennyit tud a termékeiről és szolgáltatásairól. Az emberek nagy része olyan vállalkozásoktól szeret vásárolni, amelyek egyértelmű szakértelmet mutatnak abban, amit eladnak. Fontos, hogy időt és pénzt fektessen a folyamatos tanulásba. Rengeteg lehetőség van arra, hogy növelje ismereteit a termékeivel, szolgáltatásaival és iparágával kapcsolatos tudományról, technológiáról és előnyökről.

 • Élő webináriumok
 • YouTube videók
 • Szemináriumok
 • Podcastok
 • Hangoskönyvek
 • Cikkek

Ha minden héten időt szán a folyamatos oktatásra, az remek módja annak, hogy biztosítsa, hogy felkészült legyen a termékei és szolgáltatásai mögött rejlő értékek kiemelésére. Ahogy egyre mélyebb ismeretekre és betekintésre tesz szert a vállalkozásával kapcsolatban, úgy lesz képes jobban pozícionálni vállalkozását, hogy a felmerülő trendekhez igazodva képes legyen megfordulni és alkalmazkodni. Azzal, hogy mindig képben marad, előnyhöz juttatja vállalkozását versenytársaival szemben. 

Ha készen áll arra, hogy a folyamatos képzést a következő szintre emelje, kezdje a következő oldalak megnézésével, amelyek online webináriumokat kínálnak kisvállalkozóknak:

 • BizLaunch
 • SCORE
 • Small Business Expo
Ez csak három a sok forrás közül, amelyeket egyszerűen megtalálhat a Google.com oldalon, ha rákeres a „webinar”, „cikk” vagy „szeminárium” kulcsszavakra, valamint az Ön iparágának, termékének vagy szolgáltatásának nevére. Szánjon időt még ma arra, hogy megismerje, mi történik egy vállalkozásban és az iparágában. Ezzel csak erősebbé teheti vállalkozását. #3 – TARTSA FENN AZ EMBERI KAPCSOLATOT

Lehet, hogy a vállalkozások elsősorban online léteznek, de a fogyasztók 38%-a azt állítja, hogy inkább olyan vállalkozásoktól vásárol, amelyek emberi elemet kínálnak a vásárlási élményhez. A közösségi média segítségével minden vállalkozás elérheti ugyanazt a vásárlót, még akkor is, ha kisebb vállalkozásról van szó. Ha pedig kisvállalkozás vagy, akkor azzal nyerheted meg a fogyasztókat, ha megkönnyíted számukra, hogy valódi emberrel lépjenek kapcsolatba. Használja ki a rendelkezésre álló eszközök bármelyikét, amelyek összekapcsolják mobiltelefonját bárhová, ahol vállalkozása online jelenléttel rendelkezik. Néhány ilyen eszköz például a webes csevegés az üzleti weboldalán vagy a a Messenger engedélyezése a Facebook üzleti oldalához. Ellenőrizze jelenlegi weboldalának tárhelyszolgáltatójával (pl. GoDaddy.com vagy a Wix.com), hogy megtudja, kínálnak-e webes csevegőeszközöket, amelyeket hozzáadhat a jelenlegi weboldalához.

Ha már engedélyezte az olyan eszközöket, mint a webes csevegés vagy a messenger, győződjön meg róla, hogy engedélyezte az értesítéseket a mobiltelefonján. Ez biztosítja, hogy azonnal értesítést kapjon, ha valaki, aki meglátogatja a weboldalát vagy a Facebook üzleti oldalát, kérdéssel fordul Önhöz. Azonnal válaszolhatsz a telefonodról, megválaszolhatod a kérdéseiket, szükség esetén egy gyors hívást intézhetsz tőlük, és drámaian megnövelheted annak az esélyét, hogy abban a pillanatban vásárolnak.

KISVÁLLALKOZÓKÉNT SIKERES LEHETSZ

A LifePharm Business Owners számára rengeteg eszköz áll rendelkezésre, hogy segítsük az ebben a cikkben szereplő tippek végrehajtását:

 • LifePharm Share App: Független vállalkozók a közösségi médiában is népszerűsíthetik vállalkozásukat az ingyenes LifePharm Share App-on keresztül elérhető, előre elkészített videók és posztok könyvtárával. A mobilalkalmazás az Apple és a Google mobileszközökön egyaránt elérhető.
 • Erőforrás-könyvtár: Ha a termékeinkkel és az üzleti lehetőséggel kapcsolatos folyamatos oktatásról van szó, minden vállalkozó számára elérhető forráskönyvtár áll rendelkezésre a virtuális irodában. Az erőforrás-könyvtárban a cikkektől kezdve a termékismertetőkön és a gyors referenciadokumentumokon át minden megtalálható, ami kiemeli a termékeink mögött rejlő tudományt és előnyöket.
 • Élő webináriumok: A folyamatos képzésre irányuló erőfeszítéseink részeként minden hónapban élő webináriumokat is tartunk. Ellenőrizze heti hírlevelünket, hogy naprakész maradjon a közelgő webináriumokról, vagy egyszerűen csak kedveljen minket a következő oldalon Facebook hogy automatikusan értesítést kapjon.

Ha Ön egy LifePharm Business Owner vagy egy kisvállalkozás tulajdonosa egy másik iparágban, akkor egyértelmű, hogy vállalkozása bármilyen gazdaságban sikeres lehet, ha az ügyfeleket helyezi előtérbe.

További cikkek

Close-up Photo of Woman with Her Eyes Closed Holding Her Forehead
Küzdjön a stressz ellen és erősítse egészségét
office, startup, business
3 módszer a sikerre kisvállalkozás-tulajdonosként
Woman in Gray Dress Sitting on Bed
A folyamatos hát- vagy nyaki panaszok befolyásolják a mindennapi életét?
a man with a white beard and mustache wearing a hat
Hogyan lehet javítani az agy egészségét a hosszabb élet érdekében
Translate »